Jak podpořit oplodnění po ovulaci? Babské rady a tipy
Ahoj, je něco co jíst nebo dělat po ovulaci aby došlo k oplodnění? Máte nějaké babské rady jak tomu pomocí?
Myslím, že mi nějaký gynekolog říkal, že aby došlo k uhnízdění musí mít děložní sliznice aspoň 6mm (možná trochu jiné číslo). Vím, že třeba nárůst děložní slizce podporuje kontryhel, ale kontryhel se pije do ovulace, ale co dělat po ovulaci, to úplně nevím.
Možná si dát nějakou meditaci na podporu uhnízdění, jestli na to jsi, ale někdy člověk musí jen trpělivě čekat a nechat pracovat tělo a duši 🙂
Děkuji za odpovědi. Ještě jsem se dočetla, že do 5 DPO je dobré brát bromelain.
@levandule_k Norm.výška děl.sliznice je v době plod.dnů 9-12 mm. Šance na otěhotnění je prý ještě při 7 mm, co je níž by se mělo řešit. Kontryhelový čaj je přírodní metoda, komu by to nepomáhalo, může lékař předepsat nějaké hormony na nárůst.
@rosalindamelinda Díky za doplnění, já jsem si ty čísla přesně nepamatovala.
O bromelainu jsem nikdy neslyšela.
Bromelain obsahuje například ten prostředek ananasu
Taky jsem o Bromelainu nikdy neslyšela. Vyhledala jsem si to na netu. Je to v podstatě doplněk na podporu trávicí soustavy. Někde dokonce píšou, že se jedná o ananasový extrakt na podporu trávení. Myslím si, že je to zbytečné! Kup si raději čerstvý ananas! 😉
Chlapovi zinek a pri milovani gel na podporu poceti conceive plus 😉
@4formy to už mám splněno 😀 jsem dnes 2 DPO takže mě spíš zajímá co takhle po ovulaci
Na sliznici je dobry i malinik a ano, bromelain je pry take prospesny. Ale nema smysl se cpat ananasem, protoze sice tam je ho nejvice, ale stale je to malo a bavily bychom se o x kg denne. V lekarne za par korun koupit koncentrovane kapsle 🙂 take jsem ho pred lety uzivala. Nevim, zda to melo vliv, ale po prodelanem SP jsem otehotnela hned po 1.MS 🙂 a predtim asi 3.mesic zkouseni (ac to tedy nevyslo). Asi tim jako vitaminem nic nepokazis 🙂
Mě pomohlo brát po ovulaci drmek

Nazdárek, docela zajímavá otázka 🙈 Vždycky se doporučuje, aby ženy braly nějaký vitamíny při plánování těhotenství a poté je dále braly v 1.trimestru. Tyto vitamíny jsou na kvalitu buněk, aby měla žena kvalitní vajíčka a pak jsou na podporu vývoje plodu. Partnerovi můžeš koupit vitamíny na kvalitu spermií. Ale samotné oplodnění se nijak ovlivnit nedá. Babské rady, napadá mě jedině se modlit 🙏😇