Jak správně užívat Utrogestan na lačno?
Ahoj, prosím vás, užíváte Utrogestan na lačno? Mám užívat per os 1-0-1, aby mi porostla sliznice. V lékárně mi už podruhé strašně kladli na srdce, ať užívám na lačno nebo minimálně hodinu po jídle, ale v příbalovém letáků jsem se nic takového nedočetla. Ráno je to v pohodě, vzbudím se tak v 5, polknu a hodinu můžu ležet, protože se mi motá hlava. Ale večer mám prostě problém užít na lačno. Vždycky si vzpomenu před jídlem, když chci hodinu po jídle, tak zapomenu. A před spaním užívat nechci, protože by dávky byly blízko sebe (např. 23h a 5 ráno). Zavádět nemám.
Tak nevím...:
Utrogestan lze užívat:
Perorálně - tobolku vložte do úst a zapijte sklenicí vody v časovém odstupu 1 hodiny od jídla. Obvykle se doporučuje užít hlavní dávku přípravku před spaním.
Rano na lacno polykam, jelikoz nesnidam, vecer nez jdu spat tak si zobnu. Spatne mi po nem neni.
A nikdo mi to to nikdy nerekl. Ani dr, ani v lekarne.
@petradt1986 Já se strašně motám. A přijde mi, že mám nafouknutý podbřišek. Nebo jako nateklý, nevím, jak to popsat. Jak dlouho ho užíváš? Já druhý cyklus.
@rozitta Právě že nemůžu. To až bych otěhotněla. Ráno se hodinku dvě pomotám a dobrý. Horší je v podvečer vychytat to nalačno. Nevím, jestli se s jídlem může snižovat účinek nebo se hůř vstřebává... Vždycky si vzpomenu, že ho mám spolknout, když dostanu hlad. A čekejte hodinu. A když ho chci vzít po jídle, tak zase zapomenu.
@arkapo mně se to moc nezdá. Léčila jsem se s neplodností přímo u Mudr. Machače ( má tady i rubriku) a i v přípravě na otěhotnění a pak i v těhotenství jsem jen zaváděla. Zkuste se zeptat ještě jednou svého Mudr. jestli je pro Vás nutné opravdu jen polykat. Jinak to večerní polykání - dejte si to k posteli a polkněte bezprostředně před usnutím 😁 nebo si ještě půlhodiny v posteli čtěte 😁 když se odhodlám jít do postele, tak mi to ještě aspoň půlhodiny trvá. Sprcha, zuby, odlíčení, kontrola bytu- zhasínání, malé uspořádání věcí v kuchyni..
@rozitta Polykání a zavádění jsem s Dr. řešila, je v tom více faktorů. Když si dám Utro večer k posteli, tak ho slupnu tak ve 23 a v pět pak další. Takže jen 6 hodin odstup. Potřebuji ho brát pravidelně, aby mi hladina hormonů lítala co nejméně. Vidím to prostě na budík. Ráno se budík sama, odpoledne mi to zazvoní v 17 a i kdybych měla hlady umřít, tak vydržím 😁
@rozitta ja jsem taky tehotna a mam polykat nebo zavadet. Ze je to pry jedno.

@arkapo Teda co jsem se za ty roky napolykala Utrogestanu, ale tohle jsem neslyšela. Doktor ani lékárník nic neříkali a v příbaláku jsem o tom taky nic nenašla.