icon

Jak zvládat obavy, když se snažíte o miminko?

3. zář 2025

Dobry den holčičky, nesnažíme se s partnerem vůbec dlouho ale přišli na mě obavy. Tenhle měsíc to vypadalo nadějně ale bohužel.
Měla jste taky nějaká obavy? Z toho kdy se to povede atd? Já vím že na to nesmím tlačit a myšlenky přesunout úplně někam jinam... Ale od pondělí kdy mi Dr nepotvrdil těhotenství přitom víc faktorů hrálo pro něž proti .. tak jsem začala nějak propadat smutku ...
I když vím, že se nic neděje a že se pokusíme další měsíc znovu. 🙏

anonym_634c83
3. zář 2025

Při první jsme tomu nechávali volný průběh. Když jsem dostala menstruaci první měsíc, tak nebudu lhát, ale byla jsem chvíli smutná. Pak jsem to hodila za hlavu a neřešila s tím, že to může trvat. Další menstruace se už nedostavila.

autor
3. zář 2025
@anonym_634c83

Při první jsme tomu nechávali volný průběh. Když jsem dostala menstruaci první měsíc, tak nebudu lhát, ale byla jsem chvíli smutná. Pak jsem to hodila za hlavu a neřešila s tím, že to může trvat. Další menstruace se už nedostavila.

@anonym_634c83 jsem první měsíc po vysazení ha menstruace opožděná o 16 dní ale těhotenství právě vyloučeno .. hormonalni nerovnováha.
Četla jsem že se dá otěhotnět i když menstruace nedorazí.
Jen mě pořád bolí břicho a záda ale to je těmi hormony právě. Takže teď mám obavy z toho abych to dostala ale i z toho kdy se nám to asi povede. Jak jsem psala nějak na mě od pondělí to všechno dolehlo.

anonym_634c83
3. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_634c83 jsem první měsíc po vysazení ha menstruace opožděná o 16 dní ale těhotenství právě vyloučeno .. hormonalni nerovnováha.
Jen mě pořád bolí břicho a záda ale to je těmi hormony právě. Takže teď mám obavy z toho abych to dostala ale i z toho kdy se nám to asi povede. Jak jsem psala nějak na mě od pondělí to všechno dolehlo.

@anonym_autor Tělo se dává do kupy a je to individuální... některé mají po užívání HA problém otěhotnět, některé otěhotnění později a některé hned.

krisstina93
3. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hele Ha je zátěž pro tělo, mě se po ni cyklus srovnal skoro rok a to sem ji brala pár měsíců. Takze bych nesmutnila hned první měsíc. Průměrnému zdravému paru trva otěhotnět v průměru půl roku.

autor
3. zář 2025
@krisstina93

@anonym_autor hele Ha je zátěž pro tělo, mě se po ni cyklus srovnal skoro rok a to sem ji brala pár měsíců. Takze bych nesmutnila hned první měsíc. Průměrnému zdravému paru trva otěhotnět v průměru půl roku.

@krisstina93 to chápu.
Vím že to má každá žena individuálně. Jen mi to přišlo prostě líto no 🫣

autor
3. zář 2025
@anonym_634c83

@anonym_autor Tělo se dává do kupy a je to individuální... některé mají po užívání HA problém otěhotnět, některé otěhotnění později a některé hned.

@anonym_634c83 jojo to mi je jasný.
Vím že to je individuální. Kamarádka otěhotněla a to jen zapomněla dvě pilulky, druhá hned co to vysadila.
Jen mi to bylo nějak líto no ..

ileni
3. zář 2025

@anonym_autor k otehotneni potřebuješ hlavně ovulovat a mít dostatecne dlouhou fázi po ovulaci(min. 10 dni, max 16). Ovulace se dá hlídat.

reeeza
3. zář 2025

Nech nejdřív tělo, ať se srovná. Ať začne pravidelně ovulovat, to se dá změřit. To zpoždění bývá často třeba u anovulačních cyklů...

Jinak chce to se obrnit, máš za sebou teprve jedno snažení.

Počítej raději s vícero, v průměru se udává do 30ti let ženy 6 měsíců, nad 30 let ženy rok.

Přeji pevné nervy a hlavně nezapomeň žít. Zaměř se opravdu i na jiné věci v životě. Mluvím z vlastní zkušenosti, ten sešup do zacykleného kruhu neustálého snažení se a smutku z toho že se nedaří je nenápadný, ale o to zákeřnější...stává se to bohužel často.

autor
3. zář 2025
@reeeza

Nech nejdřív tělo, ať se srovná. Ať začne pravidelně ovulovat, to se dá změřit. To zpoždění bývá často třeba u anovulačních cyklů...

Jinak chce to se obrnit, máš za sebou teprve jedno snažení.

Počítej raději s vícero, v průměru se udává do 30ti let ženy 6 měsíců, nad 30 let ženy rok.

Přeji pevné nervy a hlavně nezapomeň žít. Zaměř se opravdu i na jiné věci v životě. Mluvím z vlastní zkušenosti, ten sešup do zacykleného kruhu neustálého snažení se a smutku z toho že se nedaří je nenápadný, ale o to zákeřnější...stává se to bohužel často.

@reeeza jojo mě nešlo ani o to že to tenhle měsíc nevyšlo. Já si to ani nemyslela že to vyjde, ale vyšli mi pozitivní testy ( bohužel vadný už to řeším s firmou) takže takový to cože... Ono se to fakt povedlo .. a pak zjištění že ne.. mě vlastně dostalo. Jinak jsem věděla že moje tělo bude potřebovat chvíli čas aby se vzpamatovalo z toho že najednou hormony nebere. Děkuju za názor 😊

ileni
3. zář 2025

@anonym_autor hele, ty jsi používala mamatest, viděla jsem tvůj příspěvek na jiném fóru, a o těch se ví, že jsou nespolehlivé, příště jinou značku, s firmou nic nevyřešíš

autor
3. zář 2025
@ileni

@anonym_autor hele, ty jsi používala mamatest, viděla jsem tvůj příspěvek na jiném fóru, a o těch se ví, že jsou nespolehlivé, příště jinou značku, s firmou nic nevyřešíš

@ileni přezkoumáváji tu šarži co jsem měla byla jsem s nimi v kontaktu ne kvůli mě ale kvůli tomu aby nebyl pak zklamaný ještě někdo jiný 😁

autor
3. zář 2025
@ileni

@ileni ale jinak souhlasím 😁 byla to moje první zkušenost takže do příště aspoň co..

martina1317
3. zář 2025

Asi bych se ted nebala kontryhele, nebo smesi od nobilia tilia pro zenstvi, kde je take … at trosku podporis to telo se srovnat. Nebo Energy ma kapky Gynex 🙂 pockala byc aspon na 3 ms cykly, az ti telo zacne ovulovat = menstruovat, kdyz ani pak se netrefite, tak zacni pouzivat ovulacni testy, abys zjistila, jestli a kdy presne ta ovlace je … drzim palce

sobtik1986
7. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pokud jsi brala HA tak doporučuji koupit Mimi star. Já brala 3 měsíce femibion a nic byly z toho jen 2 biochemka. Koupila jsem si čaj na plodnost rozkvět indiánky, který jsem pila ráno a večer až do ovulace tedy pozitivního ovulačního testu a k tomu teď první měsíc mimistar, který se doporučuje pro ženy co braly právě antikoncepci a teď na konci cyklu mám //. Obojí mi krásně nastartovalo cyklus. Antikoncepci jsem brala teď 6 let

autor
7. zář 2025
@sobtik1986

@anonym_autor pokud jsi brala HA tak doporučuji koupit Mimi star. Já brala 3 měsíce femibion a nic byly z toho jen 2 biochemka. Koupila jsem si čaj na plodnost rozkvět indiánky, který jsem pila ráno a večer až do ovulace tedy pozitivního ovulačního testu a k tomu teď první měsíc mimistar, který se doporučuje pro ženy co braly právě antikoncepci a teď na konci cyklu mám //. Obojí mi krásně nastartovalo cyklus. Antikoncepci jsem brala teď 6 let

@sobtik1986 a jak dlouho jsi po vysazení HA? 😊

autor
7. zář 2025
@sobtik1986

@sobtik1986 jinak gratuluji 😊

sobtik1986
7. zář 2025
@anonym_autor

@sobtik1986 a jak dlouho jsi po vysazení HA? 😊

@anonym_autor vysadila jsem ji letos v březnu. Právě až minulý měsíc jsem narazila na mimistar s tím že je to navržené pro ženy co užívaly antikoncepci. Obsahuje to i inositol.

angulina22
7. zář 2025

@anonym_autor My se snažili dva roky, proběhla i nějaká biochemická těhotenství, vyšetření, co může být špatně atd., byla jsem na dně. Ale aspoň jsem věděla, že to jde. Hlavu vzhůru! Určitě to půjde. Mám pár dní do termínu porodu a celé těhotenství mě provází zase jiné strachy… pak přijde “bude vidět srdíčko? Vyjde dobře screening? Co když se u porodu přidusí (nebo nějaká jiná katastrofa.) Teď si zpětně říkám, jestli jsem vůbec dostatečně psychicky odolný kus 😅 ale asi je to přirozené a každý se bojí. Ohledně přesměrování myšlenek, já bych tomu zas takovou váhu nepřikládala. On řekne každý “nemysli na to.” Ale to jsou z 99% lidi, kterým se to stihli povést, aniž by měli čas na to začít myslet. Kdybychom to my neřešili s lékaři a nepátrali po příčině, asi bychom se nedočkali a jen by se opakovaly ztráty. Takže ano, užívat si bezdětného života, snažit se hlavu zaměstnat i jinak, ale osobně jsem třeba u toho ovulaci a bazální teplotu sledovala a neměla jsem pocit, že by mi to myšlenky nějak zásadně ovlivnilo, nebo byl pak sexuální život na povel. Zlatá střední cesta. Moc držím palce 😊

autor
7. zář 2025
@sobtik1986

@anonym_autor vysadila jsem ji letos v březnu. Právě až minulý měsíc jsem narazila na mimistar s tím že je to navržené pro ženy co užívaly antikoncepci. Obsahuje to i inositol.

@sobtik1986 jojo našla jsem si to a už to mám objednaný. Moc děkuji za tip. Já používám chytré miminko ale toto by mohlo být fajn když je to i pro ženy co užívali HA.

autor
7. zář 2025
@sobtik1986

@sobtik1986 a s menstruací jsi měla nějaké problémy po vysazení?

autor
7. zář 2025
@angulina22

@anonym_autor My se snažili dva roky, proběhla i nějaká biochemická těhotenství, vyšetření, co může být špatně atd., byla jsem na dně. Ale aspoň jsem věděla, že to jde. Hlavu vzhůru! Určitě to půjde. Mám pár dní do termínu porodu a celé těhotenství mě provází zase jiné strachy… pak přijde “bude vidět srdíčko? Vyjde dobře screening? Co když se u porodu přidusí (nebo nějaká jiná katastrofa.) Teď si zpětně říkám, jestli jsem vůbec dostatečně psychicky odolný kus 😅 ale asi je to přirozené a každý se bojí. Ohledně přesměrování myšlenek, já bych tomu zas takovou váhu nepřikládala. On řekne každý “nemysli na to.” Ale to jsou z 99% lidi, kterým se to stihli povést, aniž by měli čas na to začít myslet. Kdybychom to my neřešili s lékaři a nepátrali po příčině, asi bychom se nedočkali a jen by se opakovaly ztráty. Takže ano, užívat si bezdětného života, snažit se hlavu zaměstnat i jinak, ale osobně jsem třeba u toho ovulaci a bazální teplotu sledovala a neměla jsem pocit, že by mi to myšlenky nějak zásadně ovlivnilo, nebo byl pak sexuální život na povel. Zlatá střední cesta. Moc držím palce 😊

@angulina22 souhlasím s tvým názorem. Takové to nemyslí na to jsem slyšela několikrát zrovna od kamarádky která otěhotněla hned po vysazení. 😃😊😊🫣 Děkuju moc 😊 a gratuluji drzim pěsti ať je všechno v pořádku 😊

sobtik1986
7. zář 2025
@anonym_autor

@sobtik1986 a s menstruací jsi měla nějaké problémy po vysazení?

@anonym_autor měla jsem ji strašně slabou trvala 5 dní a pak třeba den klid a pak jsem ještě den i 2 spinila dle mého mi málo narůstala sliznice. Tak jsem začala pít ten čaj po kterém se mi menstruace začala být silnější a trvala jen 4 az 3 dny. A tento cyklus ten mimistar ten inosolit je prý dobrý na lepší kvalitu vajíček.

autor
7. zář 2025
@sobtik1986

@anonym_autor měla jsem ji strašně slabou trvala 5 dní a pak třeba den klid a pak jsem ještě den i 2 spinila dle mého mi málo narůstala sliznice. Tak jsem začala pít ten čaj po kterém se mi menstruace začala být silnější a trvala jen 4 az 3 dny. A tento cyklus ten mimistar ten inosolit je prý dobrý na lepší kvalitu vajíček.

@sobtik1986 takže si myslíte že k tomu hodně pomohl ten mimistar?

sobtik1986
7. zář 2025
@anonym_autor

@sobtik1986 takže si myslíte že k tomu hodně pomohl ten mimistar?

@anonym_autor ten čaj je dobrý aby byla připravena děloha a případně byla lepší menstruace a ten mimistar má zase vyvážené vitamíny hlavně obsahuje inosolit. Právě jsem hodně četla že ho holky berou a chválí. když jsem něco hledala našla jsem mimistar a zaujal mě tím že je určený pro ženy po antikoncepci.

autor
8. zář 2025
@sobtik1986

@anonym_autor ten čaj je dobrý aby byla připravena děloha a případně byla lepší menstruace a ten mimistar má zase vyvážené vitamíny hlavně obsahuje inosolit. Právě jsem hodně četla že ho holky berou a chválí. když jsem něco hledala našla jsem mimistar a zaujal mě tím že je určený pro ženy po antikoncepci.

@sobtik1986 děkuji moc
Mimistar už mám objednaný do lékárny hned až dorazím zpět do ČR si ho vyzvednu a budu přemýšlet i o nějakých těch bylinkach a čajích na podporu menstruace. Jsem měsíc bez antikoncepce a nedostala jsem to vůbec. Za 10 dní bych měla mít další cyklus tak uvidíme...

sobtik1986
9. zář 2025
@anonym_autor

@sobtik1986 děkuji moc
Mimistar už mám objednaný do lékárny hned až dorazím zpět do ČR si ho vyzvednu a budu přemýšlet i o nějakých těch bylinkach a čajích na podporu menstruace. Jsem měsíc bez antikoncepce a nedostala jsem to vůbec. Za 10 dní bych měla mít další cyklus tak uvidíme...

@anonym_autor budu držet palečky ať se brzy zadaři. Já si pro jistotu ještě merila bazální teplotu a teď 3 cyklus dělala ovulační testy, abych si potvrdila jestli ovulace probíhá.

felis
10. zář 2025

Ahoj, me řekli, že nemůžu mít další deti s vlastními vajíčky. Ted ma tahle "diagnoza" 7 týdnů, 3 dny a ma se čile k světu 😀 otěhotněla jsem přirozeně a těhotenství bylo naprosto bezproblémové i přes můj vyšší věk 😃 takže neztracej nadeji... zamer se na něco jiného: kurz, koníček, užívej života... loni jsem otěhotněla 3 menstruace po potratu v 7tt v momentě, kdy jsme začali planovat svatbu, ja změnu kariéry... no, tak jsme letos v červenci měli poněkud jiny termin a karieru jsem teda taky zmenila na druho-mateřství 🫢