Kdy je nejlepší čas zkusit otěhotnět při ovulaci?
Ahoj holky chci se zeptat když mám mít ovulaci za 3 dny jaký den je nejlepší na to aby se to chytlo ? Nebo kolik dni před to zkoušet ? Max den? Díky
@andelka píše mi to kalendář třeba je to blost ale koukám na to kdy asi 🙈
Kalendář určitě nepozná, kdy budeš mít ovulaci, pokud ti nevyhodnocuje bazální teplotu. Pokud si ovulaci nezjistuješ žádným vypovídajícím způsobem a zároveň chceš otěhotnět, mějte sex ob den, maximálně ob dva dny.
A až budeš vědět, kdy ji opravdu maš, tak je ideál den před, nebo přesně, ne všechny spermie mají takovou kvalitu, aby tam čekali dlouho.
U mě si spermie počkali 6 dní 🙂. Teď máme 4 týdny starou holčičku 🙂
@anabel321 opravdu :o to jsem netušila ze takovou dobu 🙈❤️Děkuji
Kalendář je věštecká koule. Nemůže to absolutně vědět,natož dopředu. Nejlepší je mít sex průběžně pravidelně,a člověk se trefí. Já jsem otěhotněla 4x, z toho 2x ze sexu 1 den před ovulací, 1x z 3 dnů před a 1x z 4 dne před. Měřím bazální teplotu,tak vím kdy ovulace byla. Sex moc často nevycházel, tak vím i ze kterého to bylo.
Tak kamarádce aplikace tvrdila, že nemá plodné dny a tak byla v klidu, že po nehodě neotěhotní, ale aplikace se spletla a je těhotná 😀
Tak jestli se řídíš podle aplikace, tak si děti neporizuj. Promiň, ale to je trochu hardcore tohle, aneb nás jednou ten IT svet s aplikacemi i na hodinu sra* zabije.
@orisek56 docela dost hnusna odpověď nemyslíte ? kvůli kalendáři? 🤣 děti už mám přišlo to samo jenže tohle nejde takže se omlouvám ze zkouším vše co jde.
@andelka to je mi samozdrejme jasné nepočítám to úplně přesně na ten den jen zkouším vše co jde proto se na to ptám 🙂
Chápu,ale když nevíš kdy bude ovulace,tak je blbost snažit se to plánovat nějak přesně. Prostě sex co dva dny v potenciálně plodném období a ono to časem vyjde.

Jak víš,že budeš mít za 3 dny ovulaci? 🤔
Spermie vydrží 3-5 dní. Zkoušet to obden,obdva je ideální,to ovulaci neminete. Nejplodnější období je asi tak 2 dny před ovulací a den ovulace.