Kdy je nejlepší čas zkusit otěhotnět při ovulaci?
Ahoj holky chci se zeptat když mám mít ovulaci za 3 dny jaký den je nejlepší na to aby se to chytlo ? Nebo kolik dni před to zkoušet ? Max den? Díky
Kalendář určitě nepozná, kdy budeš mít ovulaci, pokud ti nevyhodnocuje bazální teplotu. Pokud si ovulaci nezjistuješ žádným vypovídajícím způsobem a zároveň chceš otěhotnět, mějte sex ob den, maximálně ob dva dny.
A až budeš vědět, kdy ji opravdu maš, tak je ideál den před, nebo přesně, ne všechny spermie mají takovou kvalitu, aby tam čekali dlouho.
Kalendář je věštecká koule. Nemůže to absolutně vědět,natož dopředu. Nejlepší je mít sex průběžně pravidelně,a člověk se trefí. Já jsem otěhotněla 4x, z toho 2x ze sexu 1 den před ovulací, 1x z 3 dnů před a 1x z 4 dne před. Měřím bazální teplotu,tak vím kdy ovulace byla. Sex moc často nevycházel, tak vím i ze kterého to bylo.
Tak kamarádce aplikace tvrdila, že nemá plodné dny a tak byla v klidu, že po nehodě neotěhotní, ale aplikace se spletla a je těhotná 😀
Tak jestli se řídíš podle aplikace, tak si děti neporizuj. Promiň, ale to je trochu hardcore tohle, aneb nás jednou ten IT svet s aplikacemi i na hodinu sra* zabije.
@orisek56 docela dost hnusna odpověď nemyslíte ? kvůli kalendáři? 🤣 děti už mám přišlo to samo jenže tohle nejde takže se omlouvám ze zkouším vše co jde.
@andelka to je mi samozdrejme jasné nepočítám to úplně přesně na ten den jen zkouším vše co jde proto se na to ptám 🙂
Chápu,ale když nevíš kdy bude ovulace,tak je blbost snažit se to plánovat nějak přesně. Prostě sex co dva dny v potenciálně plodném období a ono to časem vyjde.

Jak víš,že budeš mít za 3 dny ovulaci? 🤔
Spermie vydrží 3-5 dní. Zkoušet to obden,obdva je ideální,to ovulaci neminete. Nejplodnější období je asi tak 2 dny před ovulací a den ovulace.