icon

Kdy si mám udělat test?

olgaolga123
6. lis 2017

Ahoj holky 🙂 s přítelem se snažíme o mimi. Vysadila jsem HAK v říjnu. Následně přišlo z krvácení spíše spineni. Ovu jsem dle testu měla Cca 14 DC. Nyní jsem tedy 7 DPO. Kdy si mám udělat test? Nevím kdy očekávat menstruační kvůli te HAK. Poradíte?

barbarra
6. lis 2017

Těžko říct, ale u mně to bylo tak, že jsem po vysazení měla cykly dlouhé, jako před tím, než jsem ji začala brát. Minimálně týden bych ještě počkala...

olgaolga123
autor
6. lis 2017

Děkuji za reakci. Mohu se zeptat, jak dlouho jsi užívala HAK? Já rok a půl.
@barbarra

barbarra
6. lis 2017

6 let

olgaolga123
autor
6. lis 2017

@barbarra a povedlo se ti otěhotnět za jak dlouho?

barbarra
6. lis 2017

Za půl roku, ale manžel jezdil na dlouhé pracovni cesty,takže několik cyklů jsme se mohli snažit,ale povést se to ani nemohlo.

olgaolga123
autor
6. lis 2017

@barbarra jasný chápu, já toho svého mám denně doma 🙂 ale moc to prožívá a je z toho až moc vystresovany až mu to z toho někdy moc “nejde”

barbarra
6. lis 2017

Hmmm to je blbý, my se dohodli, že to necháme plynout a ta jde vysadila HA. Manžel nevěděl, že teď mám ovulaci-neříkala jsem mu to-právě aby nebyl ve stresu . Jestli vás netlačí cas, tak na to netlacte. Děťátko až uzná za vhodné, tak si vás najde.

anetka9
6. lis 2017

Ahojda, to se nedá určit🙂 já po vysazení měla cykly 33, 37, 32, 28 a ted to zase bude asi 33 nebo tak podobně..:/ ale tu luteální fázi mám pokaždý stejnou, takže když určím ovulaci, dokážu pak určit datum MS🙂 háček je jen v tom přesně určit ovulaci:D

olgaolga123
autor
6. lis 2017

@barbarra asi mas pravdu, já už mu o tom taky nebudu říkat 🙂

olgaolga123
autor
6. lis 2017

@anetka9 já dokonce ovu poznala a následně mi to potvrdil i test. Tak se nám brzy zadari 🙂

anetka9
6. lis 2017

@olgaolga123 Joo snad jo🙂 tak si pak spočítej kolik dní uběhlo od tý ovulace do MS a to pak můžeš použít v dalším cyklu, alespoň orientačně🙂 jinak na přesný vysledování potřebuješ víc cyklů🙂

olgaolga123
autor
6. lis 2017

@anetka9 tak snad jich tolik ani nebude 🙂 děkuji každopádně za radu 🙂

sheala
7. lis 2017

Je normální, že po vysazení může být cyklus malinko delší. Ovu bývá velmi obecně kolem 14 dní před MS, tak bych ještě aspoň týden počkala. Hlavně to zkuste brát v klidu a neomotat si celej život jenom kolem plození :D My jsme to brali tak nějak lážo, ovu test jsem v životě nedržela v ruce a druhej měsíc jsem byla v tom :D