icon

Krvácení mimo cyklus. Může ovulace vysvětlit vaše příznaky?

deelinka
21. led 2025

Dobrý den, poslední ms 5.1 normálně nějakých 5 dní.. Ovu mám posunutou aspoň každý měsíc to teď tak bylo,ze jsem ji měla cca 3 týdny od MS. Ale 20.1 jsem začala jemně krvácet (světla krev a dnes už hnědá). Dle testů ovu nemám a tohle se mi nikdy nestalo. Může u přeci jen tak jít o ovulaci? Chceme dítě, ale dlouho se nedaří tak mě tohle trochu znepokojilo. Děkuji

lencaa11
21. led 2025

@deelinka ano může to bejt ovu krvácení nebo hormony ,třeba se zadařilo taky jedna možnost tělo není stroj ...vyzkousela bych za pár dní test

deelinka
autor
21. led 2025

@lencaa11 Jasně to chápu, že tělo není stroj,ale ovulační testy mám negativní už asi 5 dní co je zase dělám abych věděla kdy právě bude no.

rosalindamelinda
21. led 2025

Krvácení mimo cyklus a málo informací.....věk? jaký máš cyklus?
Chcete dítě, jak dlouho se nedaří? Řešíš to s OG?

squezy
21. led 2025

@deelinka můžeš mit nedostatek progesteronu. A proto se třeba také nedaří otěhotnět. Stalo se to teď jen jednou? Jestli máš ovulaci i 3 tydny po ms,tak se nemusí zadarit kvůli tomu, že oplodněné vajicko by ani nemělo čas na uchyceni a vývoj. Nech si na gynde nechat udelat hormonální profil (odber z krve). Krev se nabere první dny ms a pak po ovulaci,v druhé polovině cyklu a uvidíš,jak ti to vyjde. Domluvila bych se gyndou i na folikumetrii - nech si doktorem ověřit, že opravdu ovulaci máš a kdy. Me třeba ovulační testy nikdy nevyšly pozitivní a mam dvojčata a teď čekám třetí dítě 😉

deelinka
autor
21. led 2025

@squezy Na gyndu chodím beru duphaston a pak něco na ovu. Kontroluje mi ovu každý měsíc (už půl roku) kromě tohohle nevycházelo mi to v práci. Říkala mi jen po telefonu, že to může být ovulace. Stalo se to poprvé. Ovulaci mám co říkala doktorka. Krev na hormonyo na začátku řešení taky brala. Mám Teda už jen jeden vejcovod, ale říkala že není všem dnům konec.

deelinka
autor
21. led 2025

@rosalindamelinda Věk 30,cyklus 28-29, zatím je to 10 měsíců co se to řeší na gynde.

squezy
21. led 2025

@deelinka a do caru nechcete na vyšetření? Veškerá vyšetření mate zadarmo, dokud byste nešli do ivf. Na gynde nic moc nezjistí.

pajasala
21. led 2025

@deelinka minulý cyklus jsem to taky měla poprvé v životě. 13 a 14 dc a ovu byla až 18 dc. Nevím proč příčin může být spousta.

deelinka
autor
22. led 2025

@squezy Ale to mi stejně musí dát žádanku na gynde ne?

deelinka
autor
22. led 2025

@pajasala Mě právě ukazovali testy vždycky ovu i dle gyndy to sedělo. A teď tohle a to mě rozhodilo testy negativní a 2 dny jemné krve🙈

squezy
22. led 2025

@deelinka nemusí vůbec. Prostě si vyberes car, řekneš, že máš s manželem/partnerem zájem o vyšetření, že se nějakou dobu už snažíte a oni vas objednaji. Platis az v okamžiku iui nebo ivf.

rosalindamelinda
23. led 2025

@deelinka Ve 30 jsi mladá, máš skvělou délku cyklu - 28 dní je klasika, uplně nejlepší. Ale pokud se již 10m nedaří-je to dlouho u mladého člověka, u mladé ženy. Zdravá žena by měla otěhotnět. Do caru se v tomto případě chodí po roce (ve věku do 35 let), ale klidně tam můžeš zajít a jak ti píšou ostatní, nechat si udělat aspoň základní vyšetření - než ta vyšetření proběhnou, tak to bude několik měsíců trvat - taková genetika trvá dlouho.
Žádanku mít můžeš a nemusíš! Není to překážka, že by tě Car bez žádanky nevzal. Určitě zavolej a objednej se - zase, může trvat měsíc dva než ti dají termín a opět se to prodlouží, kdy se už budete ofiko snažit rok... všechno to prostě dlouho trvá....

deelinka
autor
23. led 2025

@rosalindamelinda Tak dvě děti už mám. Dcera tam to taky trvalo a hlídala se ovu, ale 9 měsíců a podařilo se. Teď co mám rok a půl už jen jeden vejcovod tak asi to bude delší.. Cyklus se mi během půl roku pěkně upravil i s ovu díky práškům. Jen jsem prostě nekrvácela nikdy 3 dny mezi cyklem. Tak mě to trošku rozhodilo. Tak uvidíme zkusím zavolat do car. 🙂 A děkuji