Laparoskopie s hysteroskopií a chromopertubace. Otěhotněla některá po zákroku?

bjbjbj
14. únor 2024

Ahoj holky,
Chci se vás zeptat,zda jste podstoupili laparoskopické vyšetření z důvodu toho,že nemůžete otěhotnět. Prý budou zkoušet jestli mám průchozí vejcovody nějakou modrou tekutinou.
S přítelem se snažíme už přes dva roky a pořád nic.
Dnes mi můj gynekolog Řekl ,že mám polycystický vaječník a že mám drobné folikuly bez dominantního folikulu. Prý to na ovulaci tento měsíc nevypadá. Ms mám pravidelnou,ale prý i při tom ,že je MS pravidelná ovulace nemusí proběhnout. Otěhotněla jste některá po zákroku ?

reeeza
14. únor 2024

Já jsem byla na tzv. HyCoSy vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byla jsem v 10 minutové narkóze takže si nic nepamatuju. Ale bolest žádná, ani po. Bylo to vše v pohodě. Není se čeho bát. U mě zjistili víc než 90% průchodnost, takže důvod proč se nám nedaří bude jinde.
Jinak taky mám mrtě folikulů a ms pravidelnou. Měříš si bt nebo děláš ovu testy? Já vše měřím, testy pozitivní a dle bt to taky vypadá na ovu. Jenže vše ukazuje pouze to že praskl dominantní folikul. To jestli v něm bylo uzrálé vajíčko, to ti testy ani bt neřeknou 🤷‍♀️
Myslím že se to dá zjistit jen po ovulci uktrazvukem. Pokud tam vidí žluté tělísko, ovu proběhla.

Pokud se mýlím, dejte nědo vědět prosím 😁😊

lucye0
14. únor 2024

Měla jsem PCOS, dělali mi laparoskopicky drilling ovarií, našli ložiska endometriózy, která odstranili, průchodnost vejcovodů byla v pořádku, no a hned 28. den od operace přišla první přirozená menstruace a pak 16. den ovulace, kdy jsem otěhotněla, tedy hned napoprvé. Pak už jsem byla bez diagnóz, druhé těhotenství přišlo samo.

bjbjbj
autor
15. únor 2024

@reeeza ahoj dělám si ovulační testy. Minulý měsíc byl pozitivní test a potvrzená ovulace gynekologem.. tento měsíc prý nic nevidí.. už asi 2 měsíce docházím na gynekologii kvůli zánětům močového měchýře a děložního čípku měla jsem 4x antibiotika za sebou.. včera jsem šla na kontrolu vzal stěr a zjistil polycystický vaječník s tím že půjdu na laparoskopické vyšetření a když se do léta nezadaří,tak budu muset podstoupit umělé oplodnění.. jinak přítel byl na spermiogramu a tam má špatnou morfologii,ale přirozené početí má zachované.. já už jsem z toho zmatená snad se po tomto zákroku už konečně zadaří 🙈

marttul
15. únor 2024

Byla jsem. Našli jen srůsty mezi pánevní oblastí a střevy. Srůsty odstranili. Jinak vejcovody a vše ostatní ok. Tři měsíce po jsem otěhotněla a teď mám osmiměsíčního chlapečka. 🤍☺️ O miminko jsme se snažili dva a půl roku.

bjbjbj
autor
15. únor 2024

@marttul gratuluji ☺️ doufám ,že to bude i můj případ. Bude to moje první narkóza mám z toho docela strach.. a můžu se ještě zeptat měla jste pravidelnou MS a ovulaci ?

marttul
15. únor 2024

@bjbjbj Já se taky hrozně bála. MS jsem měla pravidelnou, ale s kratšími cykly. Ovulace taky probíhala. Moc děkuju a přeju hodně štěstí. 🤍☺️