Musí být ovu test v těhotenství pozitivní?
Ahoj,
ráda bych se zeptala, jakou máte zkušenost s ovulačními testy. Jsou v těhotenství vždycky pozitivní? Dneska jsem 38. DC, MS nikde, ovulační testy jsou negativní. Můj normální cyklus je dlouhý 30 dnů. Otěhotnět se snažím, trvá to už rok a já už opravdu nechci dělat další těhotenský test a vidět jen tu jednu čárku a zbytek hnusný sněhobílo. Kdo to zná, tak asi chápe 😀
Moje otázka tedy zní:měla jste některá negativní ovulační test i v těhotenství? Mám si dělat těhotenský test, nebo je to zbytečné (vzhledem k tomu negativnímu ovu testu)? Když jsem si v těhotenství ovu test dělala, tak pozitivní byl... Ale zkoušela jsem to jen jednou.
Děkuju za vaše poznatky 😊
Je to tak. Na mě ovulacni testy moc nereagovaly co se týká ovulace ale jakmile jdem byla těhotná tak zarily obě čárky krásně 👍
@denissima tak já jsem asi výjimka, četla jsem to v diskuzích a tak jsem pro zajímavost zkoušela ovulační testy a nic, druhý den jsem si ještě před ms dělala těhotenský test a už tam byl slušně viditelný duch, těhotná jsem byla a jsem, moc tomu teda sama nerozumím, že někomu ovu testy ukazují těhotenství, když reagují na jiný hormon, ale u mě to nefungovalo...
Tak ja porad nahanela ovu, delala testy, tri dny byly pozitivní.. carky jak dalnice a nebyla to ovu, ale tehu 😁
Pokud dojde k oplodneni, tak se LH podili na vyvoji zluteho teliska (ze ktereho pak vznika placenta). Vysoka hladina pretrvava zhruba do zahnizdeni embrya a pak jeho ulohu prebira HCG. Tudiz nekdy v dobe 3-4.tt je jeho hladina jeste porad vysoka a zaroven zacina rust HCG. Pokud k oplodneni nedojde, tak se zlute telisko prestane vyvijet a hladina LH rychle klesa. Proto v dobe zmeskani ms muze byt pozitivni jeste i ovu test a to znaci tehotenstvi.

Ano, pozitivni ovulacni test znaci bud ovulaci nebo graviditu.