icon

Může Ovulace Trvat 2-3 Dny? Zkušenosti a Názory

8. dub 2024

Zdravím, jsem v tomhle nová, tak bych se chtěla zeptat o názor a zkušenosti🙂 Je možné že ovulace může trvat 2-3 dny? Jde mě o to,že ovulaci poznám na sobě podle hlenu a bolesti..Většinou v den ovulaci mám ve velké takový ten typicky vodnaty vytok vždy to je jen ten jeden den a pal už to ustupuje..Nevím proč ale tentokrát ho mám už 3 den,tak se ptám ještě je to možné 🤷‍♀️😃 Ovulační test jsem si dělal poprvé ale dle návodu není pozitivni? ...Tudíž by to znamenalo,že už ovulace proběhla? Nebo probíhá? 🙂

Může Ovulace Trvat 2-3 Dny? Zkušenosti a Názory
bejuna29
8. dub 2024

ovulace je vlastně moment, kdy praskne folikul a uvolní se vajíčko, takže ovulace jako taková několik dní určitě trvat nemůže.
ovulační testy je dobré dělat víc, několik dní po sobě od konce MS, abys viděla sílící čárku, peak a pak slábnoucí... z jednoho testu nic nevykoukáš. tvůj pozitivní není, ale nevíš, jestli LH roste a testy budou sílit, takže ovulace se blíží, nebo LH už klesá a peak jsi propásla...a ovulace probíhá/proběhla
ovulační hlen můžeš mít klidně i několik dní, to není nic neobvyklého...

makmak28
8. dub 2024

Ovulační test je pozitivní pokud je testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní a od pozitivního testu nastává ovu nejpozději do 48 hodin. Je dobré testovat od začátku MS jak už psala @bejuna29 a tady holky doporučují testovat 2x za den - ráno a odpo/večer abys líp viděla jak se čárka chová. 😉

autor
8. dub 2024

Děkuji za rady 🙂
Teď jsem si dělala další a čárka je silnější znamená to,že ovulace teprve v nejbližších dnech bude? 🤷‍♀️

makmak28
8. dub 2024

pokud sílí tak teprve bude 😉

autor
9. dub 2024

Tak dneska ráno carka úplně slabá,ještě slabší než první foto co jsem dávala. Takže je pravděpodobnost,že byla ovulace včera? 🙂

ileni
9. dub 2024

Ne, ovulace při hází do 48 hodin po pozitivním testu. Ovulační testy se nemají dělat ráno, ale později během sne

bejuna29
9. dub 2024

podle 3 testu nemůžeme předpokládat nic, to leda tak leda nekdo s vesteckou koulí 🙂. Není žádné další info k tvému cyklu. Kolikátý den cyklu jsi, jak dlouhé běžně máš cyklus, pravidelný/nepravidelný?

rosalindamelinda
9. dub 2024

Ahojky, chce to ujasnit si pojmy, abys to neměla celé dopletené. Nevím teda, kolik ti je a jaký máš cyklus? Ale každopádně ovulace trvá pouze 24 hodin (max). Uvádí se, že vajíčko může být schopné oplodnění ještě kratší dobu.
To, co píšeš se nazývá plodné dny - ty opravdu trvají déle, až 4 dny. Ale proč, není to kvůli vajíčku, ale spermiím. Udává se, že spermie mohou žít déle než vajíčko. Takže za PL dny se považují 3 dny před ovu a 1 den po ovu.
Taky si pleteš termín hlen X výtok. Hlen se objevuje před ovulací - několik dní před, musí být vždy průhledný a táhlý jako vaječný bílek. No a výtok se objevuje krátce po skončení ovulace, kdy tento hlen prostě zhoustne a zbarví se do bíla. Vodnatý výtok může být během LF později, jak se blíží ms. Spíše se zaměř na MS cyklus, řiď se ms kalendářem 😉

autor
9. dub 2024

@rosalindamelinda děkuji za jasné vysvětlení🙂 už město dava smysl 🙂

autor
9. dub 2024

*mě