icon

Otěhotnění den před pozitivním ovulačním testem. Je to možné?

13. dub 2025

Dobry den, chtela bych se zeptat.
Od středy do včera rano (naposledy v 5 hodin rano) jsme meli pokus o miminko. Sleduji ovulaci ovu testy. Dnes v 10 ráno krasne pozitivní a pak klasika křeče, bolest zad. Jde o to, ze dnes a ani zitra styk nebude. Většinou druhy den uz ot je negativní nebo čárka je slabší, takze zřejmě dochází k ovulaci do 24 hodin. Otehotnek nekdo ze styku den před pozitivním ot? Nebo mam radejinpocitat s tim, ze jsme se opet netrefili 🥲
Mam muze kamionaka. Tak o to je ten cas složitější 😔

reeeza
13. dub 2025

Testy jsou orientační. Řídila bych se i signály těla. Všude se uvádí že ovu nastane 24 -48 hodin po pozitivním testu. Ale třeba já jsem si měřívala bt a mívala jsem hodně bolestivou ovu a ovu byla tak 8 hodin po pozitivním testu . Měla jsem ji potvrzenou utz.

Takže včera ráno byl sex. Ovu nejspíš opravdu dnes. Spermie vydrží být prý oplodněníschopné běžně 2 dny a i daleko více dní ( některé ženy uvádějí otěhotnění i 5 dní po sexu). Dnes ráno to byl jeden den, za mě vy byla v klidu, opravdu to může krásně vyjít 🙂

Samozřejmě záleží i na kvalitě partnerovo spermií, na děložní prostředí ( jestli je příznivé pro spermijky), průchodnost vejcovodů a dalších a dalších věcech. Ale to už je na jinou diskuzi.

cassidyc
13. dub 2025

No jasně, šance je určitě. 🙂
Já otěhotněla ze styku 4-5 dní před ovulací, takže v klidu. Držím palce. 🍀

autor
13. dub 2025

@reeeza dekuji, cele odpo jsem mela brutální křeče a ted úplně klid. Myslim si zda mi ovu neprobíhá v noci z 13 na 14 dc. Mam to tak kazdy měsíc. Snad uz k nam prijde nejaka ta mala dušička 🥹

autor
13. dub 2025

@cassidyc ty vado a ja mam strach z par dnu 😳 dekuji moc. Snad uz se nam zadari ☺️