Ovulační testy. Jak moc jsou spolehlivé?

4. zář 2022

Jak jsou moc spolehlivé? Je možný, že druhá čárka je slabá nebo téměř neviditelná a přesto je ovulace? Měřím celý cyklus každý den.
A další otázka, když se třeba 14dc ukáže silná čárka a pak zase slabší, je možné že ovulace je i jindy než v době silné čárky? Díky za odpovědi

l01991
4. zář 2022

Ovulace je pouze když jsou obě čarky stejne,tedy když je třeba na druhy den slabši tak byla ovulace den předtim.

lencaa11
4. zář 2022

Ani testy nejsou na 100% spolehlive lehce pozitivní můžou bejt celý měsíc a ovu klidně bejt může nejlepší je měřit teplotu

madbetka
4. zář 2022

@l01991 To není pravda. Ovulace je zhruba 24-48h po pozitivním testu. Takže ovulace je zhruba druhý den od pozitivního testu.

Každopádně ovulační testy nepotvrdí ovulaci. Zaznamenají pouze zvýšený LH, tedy říkají, že se ovulace v těle chystá. Ta pak ale nemusí proběhnout. To, jestli ovulace opravdu bude/byla, ovulační test neřekne.

l01991
4. zář 2022

@madbetka ano,omlouvam se,napsala jsem to špatně.Tak či tak musí být obě // stejne,nebo jak se tu už píše měřit teplotu.

autor
4. zář 2022

@lencaa11 takže test pozitivní být nemusí a přesto může být ovulace?

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
4. zář 2022

@madbetka jasně chápu. Chápu, že když jsou dvě čárky silné, je velká pravděpodobnost, ale být nemusí. A naopak? Když jsou čárky slabé? Tak ovu 100% není?

lencaa11
4. zář 2022

Někdy ta hladina v těle je taková že test není pozitivní třeba měsíc i déle a ovu přesto proběhne každá žena je jiná proto bych se neupinala na ovu testy ale spíše pozorovala své tělo měřila teplotu ☘️☘️

madbetka
4. zář 2022

Je to tak. Jakmile jsou dvě čárky stejně silné, je velmi pravděpodobné, že ovulace bude, ale být nemusí.
A naopak ovulace být může, přestože nejsou čárky stejně silné (protože se prostě nepodaří zachytit ten moment nejvyššího LH).
Ovulační testy jsou fajn pomůcka, ale je to opravdu jen orientační. Mnohem přesnější je sledovat se pomoci symptotermální metody.

vikysek0987
4. zář 2022

Neměla jsem test pozitvni, pouze čárku silnější, ale dle příznaků a dle toho,že jsem otěhotněla ovulace byla....
Další těhotenství jsem testovala 3xdenně a ráno čárka silnější, odpoledne stejně silná jako kontrolní a večer slabší, další den nic....
Musela bys kolikrát testovat několikrát denně, aby jsi zachytila stejně silné, či silnější čárky....

modejkun
5. zář 2022

Za me bylo rozhodne prekvapive, ze v navodu psali, ze staci testovat jednou za den - testovala jsem dost dni v cyklu (mam cykly pravidelne) a ani jednou nebyla carka stejne silna jako kontrolni. Presto mam ted pozitivni tehotensky test takze ovulace zjevne probehla. Za me nejsou spolehlive nebo se clovek musi opravdu testovat nekolikrat denne.