Podle čeho vypočítat délku cyklu?
Pěkné odpoledne,
Podle čeho, prosím počítat délku cyklu? Aplikace v mobilu mi bere průměr z posledních 3 měsíců, ale v únoru jsem brala léky na úpravu cyklu ( jen pár dní, poslední MS v prosinci pak až v únoru). Brala jsem je asi 4 dny, po dvou dnech MS přišla ač doktor tvrdil že až za 10 dní. Měla jsem to rozhozený od listopadu..
Tudíž mi to píše 41 dní. Posledni trval 31. dní. A teď nevím od čeho se odpichnout..
Děkuji
Nepravidelný cyklus sám o sobě nemusí znamenat nic špatného. První fáze cyklu do ovulace je proměnlivá na základě stresů, nemocí, únavy, ovlivňují ji hodně i ženské čaje doplňky stravy... Druhá fáze po ovulaci bývá stabilnější. Tzn. pokud dorazí později ovulace, tak se cyklus natahuje, ale od ovulace dorazí menstruace zhruba ve stejnou dobu (cca. do dvou týdnů). Cyklus se počítá od začátku menstruace, tzn. první den cyklu je první den menstruačního krvácení. Pokud máte "problematické" cykly a moc se v tom nevyznáte, můžu jedině doporučit symptotermální metodu. Hodně ji používají ženy, když se snaží počít, ale je to výborný diagnostický nástroj na odhalování zda je vše ok nebo je cyklus patologický. Stačí třeba odsledovat tři cykly a hned budete vědět víc 🙂

@vaculovav zdravím,měla jsem to podobně s apkou. Cyklus jsem měla od vysazení HA 30 - 45 dní. Je dobre si měřit bazalku. Co si brala na úpravu cyklu?