Posunutá ovulace. Je možné, že byla včera?

jackiel8
1. kvě 2022

Ahoj, snažíme se s přítelem o druhé dítě. Zkusila jsem poslední dny měřit bazální teplotu, obulace měla podle aplikace být zítra nebo pozítří, ale nejvyšší teplota byla včera. Je tedy možné, že ovulace byla včera? Dřív jsem neměřila, dcera se povedla na první pokus a tak se v tom moc nevyznám. Děkuju.

vikysek0987
1. kvě 2022

@jackiel8 Dle aplikace se nelze řídit to je pouze orientační....Mě vycházela dle aplikace 19DC,dle skutečnosti byla 11DC.....

bejuna29
1. kvě 2022

@jackiel8 to se nedá takhle odhadnout, když sama nevíš, jak tvůj cyklus funguje. Na nějaký odhad aplikace bez jakýchkoliv podkladů, bych se nespolehala. Navíc ovulace je v den nejnižší teploty v logice 3 vysoké teploty na 6 předchozích nižších. Může se ještě stát, že ti teplota klesne a pak znovu stoupne a bude se držet nahoře. Nebi už ovulace proběhla a BT se bude držet nahoře. Kolik dní máš běžně cyklus? Kolikátý den jsi teď?

jackiel8
autor
1. kvě 2022

@bejuna29 Aha, no cyklus mám 28-29 dní a teď jsem 13DC. Je to druhá ms od vysazení antikoncepce. Děkuju za radu, koukám že to je celkově nějak složitější než jsem si myslela..

bejuna29
2. kvě 2022

zpravidla u cyklu 28-29 dní bývá ovulace kolem toho 14DC, já mám taky tak a ovulaci mám různě 12-14 dní, ale i tak jsem měla jednou ovulaci už 10DC nebo naopak až 16DC, LF mám 15 dní, takže podle toho pak byl kratší nebo delší cyklus.
jakou máš dnešní BT? pokud se drží nahoře, tak ovulace proběhla už nejspíš 12DC, pokud ti klesla, tak by mohla být dneska...

bejuna29
2. kvě 2022

jinak hele ono stačí začít tím, že od konce MS do začátku další MS budete sexovat ob den nebo ob dva dny a do plodných dnů se tak zaručeně trefíte 🙂 spermie si na vajíčko 2-3 dny dokáže počkat... měření BT občas může být trochu stresující (já to pojala jako hru, ještě dávno před tím, než jsem se začala skutečně snažit otěhotnět, takže jsem 2 roky poctivě měřila a četla milion článku, názorů, zkušeností 🙂, musím říct, že mě to hodně bavilo)

jackiel8
autor
3. kvě 2022

@bejuna29 Tak to jo, děkuji za radu. My máme teď sex každý den, někdy obden. Podle mě byla ovulace včera, tak teď budu čekat, jestli se zadařilo. Myslím, že přítel s tím snažením zajásal, co neberu prášky, jsem nějak nažhavená. 😀 Ono je opravdu důležité se nestresovat.