icon

Pravděpodobnost otěhotnění při nepravidelné ovulaci a nemoci?

6. bře 2024

Ahooj, je tu miliarda příspěvků, ale zkouším téma otevřít znovu.

Měla jsem nepravidelnou menstruaci i ovulaci, přes rok se snažíme o mimi, ale nešlo to. Ovulace se někdy nedostavila vůbec.

Od začátku roku mám ovulaci pravidelnou a silnou. Dle testování jsem měla ovulaci 5.3 test byl nejsilnější, silnější než testovací čárka, ale bohužel jsem nemocná, milovali jsme se 3.3.

Myslíte, že by to mohlo vyjít? Četla jsem, že by se mělo udržet “až” 6 dní před OVU. Nechci po nikom nic z věštecké koule, spíš zda má někdo podobnou zkušenost.

Dle doktora jsme oba v pořádku, jen nebyla pravidelná OVU proto to nešlo. Měla jsem myom před cca rokem a ten sám prý zmizel. Slyšela i četla jsem, že se kolikrát nedařilo otěhotnět ikdyž byl velice malinký.. ten můj měl 6mm a pak sám zmizel dle DR nic není na RTG vidět. Diky moooc ! 🙂

lencaa11
6. bře 2024

Velice kvalitní spermie vydrží cca do 5 dní ale je to takové jo / ne spíš 4 dny bych počítala pokud ovulační test byl 5.3 pozitivní tak cca do 36h ovulace +-

bejuna29
6. bře 2024

kvalitní spermie v kvalitním prostředí přežijí až 5 dní, otázka je, jestli jsou tak dlouho ale i ještě oplodněníschopný, takový zlatý střed jsou spíš tak ty 3 dny. pokud jsi měla pozitivní ovulační test 5.3., pak ovulace mohla být spíš až 6.-7.3. a jestli jsi nemocná, tak nevím no, jestli je to s horečkami, tak to prostředí pro spermie asi nebylo zrovna ideální pro nějaké dlouhé přežití...takže možný to je, ale...

reeeza
6. bře 2024

Já jsem četla že spermie sice vydrží živé až 5 dní, ale oplodněníschopné jsou maximálně 3 dny.

Záleží jak brzy od vrcholu lh hodnkt jsi měla ovulaci. Měla by být 8-24 hodin od vrcholu

misha31
7. bře 2024

Chtelo to sex jeste 6.3. 😁