icon

Problémy s otěhotněním po dlouhodobém užívání antikoncepce?

micicicicinka
21. říj 2022

Ahoj mam dotaz 13.10 teď jsem si dělala test na HCG test vyšel slabé pozitivni byla tam ta čárka vydet ale ne úplně po 2-3 dnech jsem ho dělala znovu už tam byl jen náznak šedého pruhu a opět jsem dostala MS , začínám být ve fázi zoufalství ze nám to nejde ze je někde chyba predtim jsem brala antikoncepci necelých 6 let mezi ti jsem ji vystřídala 5 tu poslední jsem moc dlouho nebrala pak jsem vysadila a teď rok jse snažíme o miminko , první oplodnění bylo bez problému teď druhé už nejde . Dr mi řekla že pockame do konce podzimu a pak uvidíme co dal ale sem taková nejistá honí se mi divné myšlenky a když jsem byla s kamarádkou na centrum Ginekologie tak jsem se tam cítila nesva svěřena a šel do mne strach 😞 rada bych si stim otom šneky pokecala ale rodina máme uděluje ze to ke antikoncepci a ockovanim na covid v 1 vlně ze to muže být tím

martulka88
22. říj 2022

@micicicicinka Antikoncepcí to dle mne není - já např
brala HA 13let a v prvním těhotenství jsem otěhotněla hned napoprvé. Tvé tělo je z nějakého důvodu "nepřipravené". To, že první jde hned, neznamená, že i druhé (my o prvního syna přišli a o druhého jsme se snažili 4cykly od porodu - naštěstí mi MS přišla po 28dnech). Ono to půjde, může to být i v hlavě a nebo taky tím očkováním.

viki999
22. říj 2022

@micicicicinka prodělala jsem 3 biochemka a teď další cyklus nic.. první byl na první pokus, teď se taky nedaří.. 🤷‍♀️ moje Dr se k tomu postavila tak, že biochemka se stávají, víc to v plánu řešit nemá 🤷‍♀️

micicicicinka
autor
23. říj 2022

@martulka88 mne prave straší rodina ockovanim ale snažím si to nepřipustit už se snažíme rok a obcas mam náznak depky proč to nejde co se děje možný je ze dělám namáhavou práci a ze mužů mít staženou dělohu kdo vi uvidíme co mi poví Dr. Při kontrole předem dekuji za odpovědi

martulka88
23. říj 2022

@micicicicinka Ségra, zcela zdravá, její manžel taky a snažili se o první rok. O druhé to taky trvalo déle. Určitě to dobře dopadne.