icon

Pyridoxin. Jak brát?

snazimese
4. říj 2019

Zdravim. Vim, ze je tu plno podobnych temat, ale nikde jsem nenasla, kolik tablet Pyridoxinu brat, aby mi pomohl prodlouzit lutealni fazi a jestli ho muzu zacit brat kdykoliv nebo az po ms, pokud by se ted podarilo? Momentalne mam LF asi 10-11 dni podle drivejsiho mereni BT a rada bych ji prodlouzila. Dekuji za odpovedi 😊

leymea
4. říj 2019

@snazimese ahoj, ja brala 3x20mg pyridoxinu a 1xb-komplex za den. Brala jsem cely cyklus a vzdy se hned zadarilo (i po vic jak roce snazeni). Lutealni fazi jsem mela tez 11 dni. Zkusila bych to, ale dlouhodobe bych asi nebrala 🙂

snazimese
autor
4. říj 2019

@leymea ahoj 🙂 dekuji za odpoved 🙂 a mohu to zacit brat hned nebo radeji vyckat do ms? Tu bych mela dostat do tri dnu

phedr
4. říj 2019

Můžeš začít už teď, já to zkoušela 4 tablety denně, ale za mě brání vitamínu B6 na prodloužení nestačí. A dneska se spíš doporučuje inositol, pyridoxin jen jako doplněk. Tys měla někdy dřív delší LF a zkrátilo se ti to, nebo proč máš pocit že to nestačí?

snazimese
autor
4. říj 2019

@phedr jak driv, to nevim.. Merila jsem bt chvilku koncem lonskeho roku a nejakou dobu zacatkem tohoto. Myslim si, ze u me nestaci, pac se u nas zatim nepodarilo.. Vim, ze problem muze byt i jinde, kvuli tomu jsem objednana na gyndu, ale myslim si, ze nemuze uskodit kdyz by se mi ji podarilo aspon o den dva prodlouzit.. Jinak nemuze ten Pyridoxin popripadne ublizit mimcu, kdybych byla ted tehu (ciste teoreticky)?

phedr
4. říj 2019

@snazimese ne, bere se i v těhotenství, takže tím neublížíš. Vyzkoušela jsem kde, co, a stejně jsme nakonec skočili v CAR, až tam nám pomohli. Ale budu držet palce aby to vyšlo.

snazimese
autor
4. říj 2019

@phedr Dekuji 🙂 na 14.10 jsem objednana na gyndu a chci to zacit resit.. Dekuji za podporu 😊 ted akorat cekam, jestli ms prijde nebo ne, (ne)mela by prijit do 2-3 dnu.. 🤔

leymea
4. říj 2019

@snazimese muzes hned, ale vyckala bych do MS. Ted uz Ti to stejne neovlivni.

snazimese
autor
4. říj 2019

@leymea tak ja pockam 🙂 to jsou stejne uz jen 2-3 dny, tak to vydrzim 🙂

mmichaella
4. říj 2019

@snazimese Drzim pesti, me to ceka ve stejny den 🙂)) Jal dlouho se snazite? Ja vyzkousela kde co uz taky

hanicka2310
11. říj 2019

Ahoj holky/dámy snažíme se s přítelem už asi rok příští týden jsem objednaná na gyndu abyc probrala s doktorkou co a jak.
Jak se tady zmiňujete o pyridoxinu. Je volně prodejny a jak by měl pomoct prosím? 🙂

leymea
11. říj 2019

@hanicka2310 ano, je volne prodejny 🙂 je to vitamin B6 a ve vyssi davce by mel prodlouzit lutealni fazi. Pripadne kdyz mas treba min progesteronu (kratsi lutealni faze, spineni) tak by mohl pomoci 🙂

hanicka2310
12. říj 2019

@leymea jak moc dopředu je třeba jej brát? Jsem teď cca 4 dny dpo

leymea
12. říj 2019

@hanicka2310 nejlip od zacatku cyklu.