Rozdíl 8 let mezi dětmi: Jaké jsou nevýhody?
Ahoj holky , kdo z vás ma 3 dítě rozdilive po 8 a více letech od toho prvního …jaké v tom vidíte vy nebo manzel nevýhody ?
@lencaa11 paráda ❤️ takže a posunula byste věk toho mladšího ? Já asi už od porodu trpím syndromem prázdného hnízda malá 2015 malý 2017 mám z to trauma vlastně pořad .. dnes mi známa říká, nedělejte si 3 mimi teď , ale počkej ..ať se z toho pak neposeres psychicky (ať nejsou moc od sebe ) já 34 manzel 36
@martinkacz1989 já mám 3 děti 2015, 2018 a nejmladší 9 měsíců narozen 2022. Jsem spokojená, myslím, že se to přesně naplánovat nedá. První dcera se podařila hned, ale pak to nešlo, spontánní potrat, pak třetí taky nešlo. Každé dítě si vybralo svůj čas.
@martinkacz1989 nic bych neposouvala neměnila bych mi jsme se rozhodli mít mimco vyndali mi tělísko a nechali to na přírodě a povedlo před rokem jsme plánovali ještě jedno což už lidí říkali že jsme divný když děti jsou už velký a skrz holku atd...ale mě to bylo u ....bohužel zivot to chtěl jinak měla jsem nalez na čípku atd....konizace a do finále jsem musela na hystertomii pokud jste s manželem rozhodnutí tak do toho nikdo taky neví kdy se povede a lidi známi ať si nechají rozumni povídání na večer ....
Znám sice jen jeden případ, kdy si rodina udělala benjamínka po 12 letech, dnes už má benjamínek 30+ a totálně nesamostatný člověk, bez partnera, stále žije s rodiči a šéfuje tam tomu tvrdou rukou.
Pro mě dostatečně odstrašující příklad. Naštěstí toto nebudu muset řešit jelikož jsem s dětmi nezačala brzy, tudíž dítě za 5-10 let už je u mě pasé.
@martinkacz1989 synove 2005,2008 a 2022. nevyhodu nevidim zadnou, vyhod mraky. od pripadneho pohlidani, pres delani blbin. maly je milacek rodiny
@martinkacz1989 jste jeste mladi. my treti v mych 41, manzel mel 43. cekali jsme na maleho asi 3roky, pak ivf a povedlo se
Tak třetí mám necelých 7 let po druhém, a první je o necelé dva roky starší než druhý. Nevýhody i výhody existují. Každý může mít trochu jiné. Třetí dítě brzy po druhém bych absolutně nezvládla a do minimálně 5 let mladšího jsem si to vůbec neuměla představit. Nejmladší je velmi samostatný, úžasný, brášky miluje a oni jeho. Třetí se narodil,když mi bylo 35. A 36 jsem měla jako strop.
Švagrová má děti 2004, 2009 a 2016 - každé jedináček, nejmladší velice rozmazlené, starší děti nuceny velmi pomáhat...tohle ani za nic...
Mám děti 2012, 2018, 2021, a nevýhoda zatím žádná snad jen když půjde nejmladší do 1 třídy, tak první bude nastupování na SŠ, takže se na základce nepotkají a samozřejmě velké výdaje, ale to vůbec není podstatné ..... Naopak manžel je nejstarší ze sourozenců a nejmladší je o 13 let mladší a tam je to už jak 2 cizí lidi to už je opravdu hodně
@agneska7 mně je 40, bráchovi bude 55. Měli jsme se a máme moc rádi. Ano, byli jsme dva jedináčci, navíc každý vychován v jiné době. Když mi byly 4 odešel na dva roky na vojnu. Psal mi dopisy, kreslil obrázky, poslal vyrobený zdobený metr na stříhání,kdy už se vrátí, jezdil se mnou na výlety, učil se do školy, dvakrát mě vedl k oltáři a v kontaktu jsme pravidelně pořád. Bohužel nemá děti a hodně pracuje,tak v tomto jsme každý jinde. Ale cizí si fakt nejsme a nikdy jsme nebyli. Naopak znám sourozence o rok a ty vztahy jsou hrozné, chladné, nezájem.
@agneska7 jj, rodiny jsou různé. Nedá se říct, že něco je lepší, horší, že něco předurčuje.. Já nechci,aby malý byl pro velké nějakým zásadním omezením,ani přítěží. Přizpůsobit se ale je potřeba, ale to u všech, v různých situacích, to je normální. A že ho občas chvíli prihlidnou nebo si s ním pohraji považuji za normální a i potřebné pro ně.
Máme dětí pět a dalšímu se nebráníme. Holky 1996, 2003, 2005, 2008 a kluka 2020. Je to super a vztahy máme všichni krásné.
Mam syny 1993,2001,2011...a,teď se pokouším o ctvrte...ma to jenom výhody....deti po sobě bych nechtěla kazde miminko jsem si vklidu užila a vychutnala..žádný stres okolo vícero malých dětí...a hodlám si vklidu užít o to čtvrté....dva jsou dospělí a nejmladšímu je 12let...
Po 8 letech uz je to skoro jedinacek.
Je skoda, ze hodně lidi tento větší rozdíl odsuzuje, mám brachy o 12 a 13 let starší a určitě si jako jedináček nepřipadam, od malá až do teď jsme spolu hodně často …
Ja vidím jenom výhody, první dítě si člověk užije, dopreje mu vše a jak začne chodit do školy a mít své kamarády a kroužky tak má rodič čas si druhé vypiplat 😇.

@martinkacz1989 děti 2007,2011,2015 a výhoda byla a je že když se narodil nejmladší tak už byli dvě děti větší ( škola ,školka ) teď když jde nejmladší do školy tak 15 lety už je samostatná jednotka holka taky tam je teda trochu víc ještě dohled má DM 1 inzulín tak že nejmladší si to užívá jsme tak to spokojeni 🙂