Spolehlivost aplikace pro sledování ovulace. Máte zkušenosti?
Ahoj holky, dá se spoléhat na aplikaci(konkrétně můj kalendář)? můj cyklus je 25-26 dní. Já osobně na sobě ovulaci nepoznám a nijak jí nehlídám (bazální teplota apod) . Aplikace mi ukazuje ,že jsem měla teď tři dny plodné období a dnes ovulaci.(PM 20.9) Je tu někdo komu to v aplikaci sedí? Děkuji
Podle aplikace se vůbec neřiď, někdo ovuluje 11dc, někdo 20dc, někdo pravidelně zhruba ve stejnou dobu, někdo jednou dřív, jednou později.
Aplikace předpokládá ovulaci v půlce cyklu. 28denní cyklus dle ní má ovulku 14dc. To je ale opravdu blbost to takto generalizovat. Každá žena je jiná. I žena s kratším cyklem může mít například později ovulku a krátkou luteární fázi tím pádem atp. Tohle vše se dá vysledovat ovu testy.
Doporučuji začít s ovu testy cca od 10dc, stačí nejdřív 1x denně ráno. Když se bude zdát že čárka sílí, můžeš 2-3x denně ( aspoň 3 hoďky nečůrat). Mě se osvědčilo kupovat papírové testy v balení po 50ti nebo 100ks. S plastovými se to může dost prodražit.
Časem zjistíš třeba určitý vzorec, že máš ovulku cca ten a ten dc. Nebo se víc zaměříš na příznaky těla a vysleduješ, že k nějaký fyziologickým nebo psychickým změnám dochází, jen si je doteď nevnímala ( vyšší libido, píchání ve vaječníku, tlak v podbřišku, citlivější prsa, vodnatější hlen atp atp).
Jinak ovu testy ti ukážou zvýšení lh hormonu před ovulkou ( nejtmavší čárka na testu je cca 12 - 72 hidin před ovulací), ale už ne to, jestli ovulka opravdu proběhla. Proběhnout nemusí, I když byl zvýšený lh hormon. Proběhlou ovu ti potvrdí jen měření bazální teploty, která stoupne po prasknutí folikulu a ovulaci. Ale pro začátek ti postačí jen testovat o u testy pro lepší předsta u o tvém cyklu a ovulaci. Měřit bt můžeš třeba až později, když se nezadaří delší dobu ( ale jak chceš 🙂.
@blanuska22 tak jak psaly holky , aplikace je úplná kravina , tu ovulaci ti tam napíše tak , jak by podle tvého cyklu měla být , jenomže to tak přece nemusí být , někdo ovuuje přesně v pulce (tak by to mělo být) , někdo krátce po m/s , někdo krátce před m/s , pokud chceš zjistit , kdy ovulujes , tak buď sleduj příznaky (já je nemela ) a nebo si proste dělej ovulační testy

@blanuska22 aplikace přece nezna vaše tělo jak funguje je to jen aplikace na předběžný možný odhad ...spíš je ok na Ms ale na ovulaci ne