icon

Spolehlivost aplikace pro sledování ovulace. Máte zkušenosti?

blanuska22
1. říj 2025

Ahoj holky, dá se spoléhat na aplikaci(konkrétně můj kalendář)? můj cyklus je 25-26 dní. Já osobně na sobě ovulaci nepoznám a nijak jí nehlídám (bazální teplota apod) . Aplikace mi ukazuje ,že jsem měla teď tři dny plodné období a dnes ovulaci.(PM 20.9) Je tu někdo komu to v aplikaci sedí? Děkuji

lencaa11
1. říj 2025

@blanuska22 aplikace přece nezna vaše tělo jak funguje je to jen aplikace na předběžný možný odhad ...spíš je ok na Ms ale na ovulaci ne

lokesa
1. říj 2025

Může se jeden měsíc trefit, to je tak vše.

reeeza
1. říj 2025

Podle aplikace se vůbec neřiď, někdo ovuluje 11dc, někdo 20dc, někdo pravidelně zhruba ve stejnou dobu, někdo jednou dřív, jednou později.

Aplikace předpokládá ovulaci v půlce cyklu. 28denní cyklus dle ní má ovulku 14dc. To je ale opravdu blbost to takto generalizovat. Každá žena je jiná. I žena s kratším cyklem může mít například později ovulku a krátkou luteární fázi tím pádem atp. Tohle vše se dá vysledovat ovu testy.

Doporučuji začít s ovu testy cca od 10dc, stačí nejdřív 1x denně ráno. Když se bude zdát že čárka sílí, můžeš 2-3x denně ( aspoň 3 hoďky nečůrat). Mě se osvědčilo kupovat papírové testy v balení po 50ti nebo 100ks. S plastovými se to může dost prodražit.

Časem zjistíš třeba určitý vzorec, že máš ovulku cca ten a ten dc. Nebo se víc zaměříš na příznaky těla a vysleduješ, že k nějaký fyziologickým nebo psychickým změnám dochází, jen si je doteď nevnímala ( vyšší libido, píchání ve vaječníku, tlak v podbřišku, citlivější prsa, vodnatější hlen atp atp).

Jinak ovu testy ti ukážou zvýšení lh hormonu před ovulkou ( nejtmavší čárka na testu je cca 12 - 72 hidin před ovulací), ale už ne to, jestli ovulka opravdu proběhla. Proběhnout nemusí, I když byl zvýšený lh hormon. Proběhlou ovu ti potvrdí jen měření bazální teploty, která stoupne po prasknutí folikulu a ovulaci. Ale pro začátek ti postačí jen testovat o u testy pro lepší předsta u o tvém cyklu a ovulaci. Měřit bt můžeš třeba až později, když se nezadaří delší dobu ( ale jak chceš 🙂.

petra166
1. říj 2025

@blanuska22 tak jak psaly holky , aplikace je úplná kravina , tu ovulaci ti tam napíše tak , jak by podle tvého cyklu měla být , jenomže to tak přece nemusí být , někdo ovuuje přesně v pulce (tak by to mělo být) , někdo krátce po m/s , někdo krátce před m/s , pokud chceš zjistit , kdy ovulujes , tak buď sleduj příznaky (já je nemela ) a nebo si proste dělej ovulační testy