Začínám s měřením BT. Poradíte?
Holky chci tento měsíc poprvé zkusit měřit BT, ať vím, zda probíhá ovulace jak má apod. Jakožto začátečník tedy prosím o rady - někde jsem četla že je nutné opravdu vždy ve stejnou hodinu, jinde zase, že stačí ihned po probuzení (alespoň po 4 hodinách spánku).? Také mě zajímá, zda se musí měřit dole, nebo lze v ústech? Nyní mám MS, začít až po ní nebo je to jedno? A nakonec - nejlepší aplikace pro zaznamenávání grafu? 🙂 moc děkuju všem kdo poradí 🙏
Mer ve stejnou dobu a hned po probuzení... lepši je měřit dole, hodnoty jsou přesnější než z úst. A apku doporučuji fertility friend... 🙂
Taky používám Fertility Friend. Měřím dole v pracovní dny cca 6:20, o víkendu si dávám budíka až na 7, nevadí to, změřím (na nic nečekám, zapnu, měřím, po pípnutí hned vyndám, zapíšu) a spím dál. Navíc časem po pár cyklech zjistíš, jak se teploty pohybují u tebe před a po ovulaci, tak když někdy výjimečně změříš později, budeš vědět, že je to ok. Říká se, že za každou hodinu později od obvyklého času se má odečíst 0,1 stupně, ale nedělat to pravidelně, jen výjimečně (třeba o tom víkendu). Měřím od konce MS, kdy už jen špiním.
Doporučuju se tim nestresovat.myslite ze vam dite nepujde?pokud ano tak jo ale jinak si podle me akorat zadelate na problem a zadelani na miminko bude víc práce nez zabava coz je skoda🙂
Já rozhodně v měření podporuji, ne kvůli honění se za ovulací a plodnými dny, ale ze záznamus e dají vyčíst důležité informace o zdraví cyklu. Kdyby se tím měla žena stresovat, tak stačí odsledovat jeden cyklus, aby se vidělo, že je cyklus zdravý a hotovo, no stress ♥ U mě na profilu najdete odkaz na materiál "Na vlnách plodnosti", tam je o sledování vše důležité. Držím pěsti 😉🙏
Já v měření taky nevidím nic stresujícího. Naopak to spíš člověka uklidní, že se v těle děje vše správně, jak má 🙏 Já měřím už přes rok každý den v 6 hodin ráno. Stávám tak do práce a i o víkendu mám nastavený budík, změřím a spím dál. Měřím obyčejným digitálním teploměrem a dole. Kousek zavedu, zapnu a po chvilce to je. Měřím i v průběhu menstruace, používám kalíšek a nijak mi to s tím nevadí. Aplikaci používám Fertility Friend, je super.

Merať môžeš v ústach aj dole. Dole je to oveľa presnejšie. Najlepšie je každý deň približne v rovnakú hodinu hneď po zobudení. Nebudeš mať skreslené výsledky. Ja osobne meriam dole nechám tam teplomer cca na 20s a až potom zapnem a počkám kým zapípa. Používam appku fertility friend, som s ňou spokojná 🙂