icon

Zpožděná menstruace a negativní test. Co poradíte?

katy166
8. říj 2025

Krásný den všem. Vím, že nějaké diskuze na toto téma tu již jsou, ale nikde jsem nenašla co by mě zajímalo..
20.9. proběhlo mazlení, ovulace byla pravděpodobně buď 22.9 ( klesla Bt, ale měřím jen orientačně, nezapisuji) nebo 23.9.(zaznamenala jsem jednorázově růžovou krev v hlenu). Následně od cca 27.9. jsem měla bolesti v podbřišku, střídavě jen takové pnutí a tahání, k večeru nebo večer pak silnější bolesti, které hraničily s křečí. V termínu MS, který byl 3-4.10. jako když utne.. Ale teď MS nikde, dneska ráno jsem zkoušela Mamatest, ale ten je negativní... Většinou mám cykly dlouhé 27-29 dní, tento rok spíš i kolem 25 dní.. Takovéto zpoždění jsem měla naposledy v roce 2017, kdy se mi cyklus protáhnul na 35 dní, ale to jen z velkého stresu, protože v té době jsme měli s mým bývalým manželem před svatbou. Ale teď vůbec v nějak velkém stresu nejsem, jen v tom "běžném". Jinak mám cykly téměř jako hodinky. Hodně jsem četla o tom, ze mnoha ženám se dvě čárky na testu ukázaly třeba až 14 dní po vynechání, ale nějak nevěřím tomu, že by se to mohlo týkat i mě a hlavně to byly hodně staré diskuze..
Je tady některá, která zažila podobné období jako já teď a jak to nakonec dopadlo? Jestli to bylo těhotenství nebo byl problém jinde? Nevím, jak dlouho mám ještě čekat a kdy se případně objednat na gyndu.
Děkuji všem, co dočetly až sem a za případné názory a zkušenosti 🤗🍀

lencaa11
8. říj 2025

@katy166 tělo není stroj je možné že ovulace neproběhla to se taky stát může nebo hormonálně tělo pracuje jinak v zivote ženy je možné vše ...počkala bych 14 dní + a oka zavolala na gyndu

reeeza
8. říj 2025

To bys byla 15, 16dpo, to už by test měl ukázat.
Je pravděpodobnější že holt třeba nebyla tento cyklus ovulace, to se pak dostaví spíš delší cyklus. Stane se to občas každé ženě, tělo není stroj..
Uvidíš co následující týden. Třeba tt zpožděně ukáže čárku a nebo se rozjede ms. Přestaň se tolik pozorovat, tělo tím stresuješ...

katy166
autor
8. říj 2025

@lencaa11 vím že tělo není stroj. Jinak děkuji za radu, jak cca dlouho čekat než zavolám k Dr.

katy166
autor
8. říj 2025
@reeeza

To bys byla 15, 16dpo, to už by test měl ukázat.
Je pravděpodobnější že holt třeba nebyla tento cyklus ovulace, to se pak dostaví spíš delší cyklus. Stane se to občas každé ženě, tělo není stroj..
Uvidíš co následující týden. Třeba tt zpožděně ukáže čárku a nebo se rozjede ms. Přestaň se tolik pozorovat, tělo tím stresuješ...

@reeeza Já se vůbec nepozoruji, není ani úplně vhodná doba na mimi pro nás. I kdyby teda přišlo, samozřejmě bych si ho nechala. Mě jde spíš o to, že jsem měla takovýhle zpoždění před X lety a to jsem byla v hodně velkém stresu a jen mě prostě zajímá, jestli má někdo podobnou zkušenost. Ano, třeba sleduji hlen, ale to každý měsíc kvůli MS, neboť se mi pravidelně stává, že přijde "nečekaně", netrpím ani PMS. A pokud se dejme tomu zadařilo, tak bych to chtěla vědět co nejdřív kvůli tomu, že pracuji jako pečovatelka v domově pro seniory a taháme tam celkem těžký klienty... Takže asi tak...

lencaa11
8. říj 2025
@katy166

@reeeza Já se vůbec nepozoruji, není ani úplně vhodná doba na mimi pro nás. I kdyby teda přišlo, samozřejmě bych si ho nechala. Mě jde spíš o to, že jsem měla takovýhle zpoždění před X lety a to jsem byla v hodně velkém stresu a jen mě prostě zajímá, jestli má někdo podobnou zkušenost. Ano, třeba sleduji hlen, ale to každý měsíc kvůli MS, neboť se mi pravidelně stává, že přijde "nečekaně", netrpím ani PMS. A pokud se dejme tomu zadařilo, tak bych to chtěla vědět co nejdřív kvůli tomu, že pracuji jako pečovatelka v domově pro seniory a taháme tam celkem těžký klienty... Takže asi tak...

@katy166 tak bych zašla na krev to je 100 % jistota a když by to bylo negativní tak bych počkala na reakci těla ...až řekne že je čas

misha31
8. říj 2025

Hele takhke test 15dpo....Leda by se ti fakt posunula ovulace.
Ja mela treba menstruaci celkem pravidelnou a taky se treba jednou za rok stalo, ze se o 2 tydny opozdila a tehu to nebylo

katy166
autor
8. říj 2025
@lencaa11

@katy166 tak bych zašla na krev to je 100 % jistota a když by to bylo negativní tak bych počkala na reakci těla ...až řekne že je čas

@lencaa11 na krev se teď nedostanu, jsem na PN a vycházky mi začínají až v 10h. 🙈 počkám ještě cca týden a pokud nic, zavolám si na gyndu.. Mě jen prostě zajímalo, jestli má někdo nějakou zkušenost s tímto a jestli se případně HCg může do moči dostávat mnohem dýl než většině žen a tak..

katy166
autor
8. říj 2025
@misha31

Hele takhke test 15dpo....Leda by se ti fakt posunula ovulace.
Ja mela treba menstruaci celkem pravidelnou a taky se treba jednou za rok stalo, ze se o 2 tydny opozdila a tehu to nebylo

@misha31 Mě se to nestalo od roku 2017.. Proto mě toto hodně zaskočilo...

miryp
8. říj 2025

No tak pokud jsi nemocná, je dost pravděpodobné, že se cyklus protáhl v důsledku nemoci či užívaných léků, vitamínů, atd.

katy166
autor
8. říj 2025
@miryp

No tak pokud jsi nemocná, je dost pravděpodobné, že se cyklus protáhl v důsledku nemoci či užívaných léků, vitamínů, atd.

@miryp Jsem na PN od včera s přetaženými šlachami v právé ruce.. Jako jo, jsem nastává trochu od minulého pátku, ale je to jen slabá rýma a trochu červený krk bez bolesti, jsem bez teplot. Jen asi 2x jsem měla teplotu 37, víc ani ťuk... A pochybuji o tom, že by obyčejný čaj dokázal oddálit MS a kort když mě nachlazení chytlo v době, kdy měla MS už přijít 🤔

miryp
8. říj 2025
@katy166

@miryp Jsem na PN od včera s přetaženými šlachami v právé ruce.. Jako jo, jsem nastává trochu od minulého pátku, ale je to jen slabá rýma a trochu červený krk bez bolesti, jsem bez teplot. Jen asi 2x jsem měla teplotu 37, víc ani ťuk... A pochybuji o tom, že by obyčejný čaj dokázal oddálit MS a kort když mě nachlazení chytlo v době, kdy měla MS už přijít 🤔

@katy166 pokud jsi nastydlá od pátku, klidně to může být k tomu, v těle ta infekce je déle, nepřichází až s prvními příznaky. Jinak u mě takto vypadal teď covid (později se tedy přidal ještě kašel) a MS dorazila později.

katy166
autor
8. říj 2025
@miryp

@katy166 pokud jsi nastydlá od pátku, klidně to může být k tomu, v těle ta infekce je déle, nepřichází až s prvními příznaky. Jinak u mě takto vypadal teď covid (později se tedy přidal ještě kašel) a MS dorazila později.

@miryp teď bych si dovolila být trochu skeptická, protože kolikrát mi bylo fakt blbě, měla jsem třeba silnější zánět průdušek, byla jsem na ATB a ms dorazila vždy jak měla.. Navíc já na různé virózy trpím už od mala, protože od narození trpím na chronický zánět dutin a nikdy to vliv na MS nemělo

miryp
8. říj 2025
@katy166

@miryp teď bych si dovolila být trochu skeptická, protože kolikrát mi bylo fakt blbě, měla jsem třeba silnější zánět průdušek, byla jsem na ATB a ms dorazila vždy jak měla.. Navíc já na různé virózy trpím už od mala, protože od narození trpím na chronický zánět dutin a nikdy to vliv na MS nemělo

@katy166 a to jsme zase u toho, že tělo není stroj a nereaguje celoživotně stejně ;) Každopádně nemá smysl tady nad tím hloubat, test máš (zatím) negativní, na krev jít nemůžeš, tak nezbývá, než čekat a případně po pár dnech otestovat znovu, pokud se MS nedostaví. Držím palce, ať to dopadne ke tvé spokojenosti a ať je i ruka brzy ok.

katy166
autor
8. říj 2025
@miryp

@katy166 a to jsme zase u toho, že tělo není stroj a nereaguje celoživotně stejně ;) Každopádně nemá smysl tady nad tím hloubat, test máš (zatím) negativní, na krev jít nemůžeš, tak nezbývá, než čekat a případně po pár dnech otestovat znovu, pokud se MS nedostaví. Držím palce, ať to dopadne ke tvé spokojenosti a ať je i ruka brzy ok.

@miryp děkuji a co se týče mé spokojenosti, je to 50 na 50.. Rozum mi říká, že je ještě čas na mimi a není teď vážně vhodná doba, ale srdce po mimi touží, takže sama teď vážně nevím, jaký výsledek bych chtěla.. 😓