icon

Ex a peníze. Co vše vám pomáhá hradit?

stralisek
28. led 2021

Ahoj maminky,

Poprosim radu ohledně financí. Bývalý sice platí alimenty, ale.. Co vše vám pomáhá hradit? Pr. Má dvě holky z min. Vztahu a babi se prorekla, že pojedou na tábor jestli bude 😂 každá 5,5tis.celkem 11tis.a když jsem se ptala, že by jel nás syn 6let taky, tqk se máme dělit napůl?? Přijde mi to divné, jim dá a na syna nezbyde?? Buď jsem hodná, nebo zkouší..
Děkuji za postřehy..

b91
28. led 2021

@stralisek já teda nevím, ale na tohle jsou alimenty, ne?
Manžel platí alimenty na dceru z 1.manželství, spoří jí a víc už nic.
Samozřejmě dárky, nebo když jí něco chceme pořídit ... 🙂

lv
28. led 2021

To je o dohodě, co mate sepsano, jestli je vycisleno v alimentech, ze extra veci, jako krouzky, tabory, zimni a sportovní vybaveni apod., nebo je platite oba na polovic. Jak jsou dcery stare? Dovedu si predstavit, ze treba 11 a 13 ket děcka potrebujou tabor - uhradi svoji část (to same notebook, mobil atp.) a az tvuj syn doroste do podobneho veku, dostane též, co bude potřeba, tabor, kolo, co ja vim. Kdyz mela moje 2r, dostala veci v uplne jine hodnote, nez 10lety dite, tak to vidim.

elesse
28. led 2021

Soudy to bezne zohleduji v ramci alimentu, pokud neni urceno jinak

stralisek
autor
28. led 2021

Máme to jen dohodě, ne soudně. Holky 14,11a kluk 6

smudlinka10
28. led 2021

My mame v dohode alimenty + vydaje jako krouzky, tabory, vybava do skoly,... ze platime 50:50. Ale ex to vydrzel jen 2x a ted to platim sama.

lv
28. led 2021

@stralisek tak to zkuste probrat, jestli ho budeš někam posilat, i na příměstské..

leniczka23
28. led 2021

Máš to v ramci alimentů, víc nemusí vůbec nic. Takže konfrontovat ho můžeš, ale pokud ti řekne ne, vymahatelný to není.
Dobrý táta samozřejmě vždy a rád přidá na cokoliv pokud je to v jeho finančních možnostech.

alilali
28. led 2021

Já se omlouvám, ale vůbec vás nechápu.

pinkyy
28. led 2021

V dnesni dobe bych asi byla rada, ze to chce zaplatit aspon na pul a ze vubec neco chlap plati.

bara88
28. led 2021

já to nějak nechápu?jako že ty nechceš dát nic a chceš at to zaplatí otec?

holkaokomodra
28. led 2021

chich no, me dava nebo spis nedava 2000 mesicne.. jinak ani nudli, nevim kolik za syna mesicne presne davam, neresim to, ale uz jako batole, kdyz jsme sli od sebe a domlouvali jsme castku to bylo kolem 7000 mesicne za zakladni veci. ouvodne mi mel davat 3000, ale nechal si to snizit, coz hodna pani soudkyne ucinila i zpetbe, takze z dluznych 27000, jsrm najednou ja jemu dluzila asi devět, jak nas preplatil 😁😁😁 velkoryse mi to odpustil, tak to jest pribeh z jine strany 😁😁🙊

ito
29. led 2021

@holkaokomodra ja myslela ze spotrebovane vyzivne se nevraci?

holkaokomodra
29. led 2021

@ito noo nam teda o tom nic nerekli, tak vazne nevim. ja byla tenkrat v takovem soku, ze jsem to uz dal neresila... usmevna na tom byla reakce meho ex, ktery at je to jakkoliv fakt rekl, ze mu to vracet nemusim a vesele neplatil dal 😁 tak asi tak... ja jsem neresila ani odvolání, fakt mi to za to nestalo a dodnes nestojí, postarala jsem se sama, slo mi hlavne o nezavislost a klid pak uz 😊 vlastne je to uplne mimo misu, ale i tahkle muze vypadat podileni se na financich ohledne ditete, tolik k dilematu tazatelky 😊

ito
29. led 2021

@holkaokomodra no ja myslim, ze zpetne to byt mohlo ale pokud ty alimenty uz manzel poslal, tak se opravdu nevraci. Nevim jak to funguje pokud treba dluzil tzn. alimenty nebyly spotrebovane. Ale nejsem pravnik. Ex vam fakt nezavidim. :(

ito
29. led 2021

@stralisek Moralni hledisko je jedna vec ale vymahatelnost druha. Pokud nemate nekde vylozene uvedeno, ze presne tyto naklady hradi otec ditete, tak nemate narok a to ze je to pripadne nespravedlive nikoho bohuzel zajimat nebude. To ze da pulku je casto vyhra.

holkaokomodra
29. led 2021

@ito jj urcite je pravdepodobne, ze to bude tak jak rikate. zaplatpanbuh za to, ja bych t9 trnkrat urcite zjistovala za predpokladu, ze by to po me chtel... takhle jsem to hodila k ledu. ja jsem zahy zjistila, ze na papire muzeme mit co chceme, ale on se tim stejne ridit nebude, takze jsrm tu energii investovala spis do vlastniho rozvoje abych vydelala penez dost na to bay nam to mohlo byt jedno. ale byt jsem ho uplne nenechala nebojte, vsechno jsem vymohla exekucne a dnes mu to strhavaji kazdy mesic, ovsem stesti je ze ma oficialni praci, jinak bych si mohla podavat exekuci kolik bych chtěla 😉 nicmene u nas alimenty od synoveho roka a pul plati za prujemne prekvapeni, nikoliv standart se kterym se da pocitat. holt jsem byla tehda blba no co uz 😁

holkaokomodra
29. led 2021

@ito jee mam tam krasny preklep a ne jeden, prujemne prekvapeni se mi jeste nepovedlo, ale sedi to tak, ze to nechame 😁😁😁😁🙊

ito
29. led 2021

@holkaokomodra Tak tos tu energii vlozila opravdu spravne. 👍

holkaokomodra
29. led 2021

@ito dekuju, byl to ocistec, ale uz je dobre takze se tomu dokazu fakt smat a neresit. 😉

jancaand
29. led 2021

Já jsem třeba ráda, že vůbec uvidím nějaké výživné (2500 Kč) na syna. Začal platit až po druhém trestním oznámením za neplacení a 4 letech exekuce.. To co dluží už zřejmě nikdy neuvidíme, navíc nic neplatí, dárky synovi nedává, max 1x za rok kindervajíčko. Zakladatelka může ex konfrontovat, ale vymáhat to bohužel nejde☹

holkaokomodra
29. led 2021

@jancaand no asi tal nejak, hele ale tu dluznou castku jde taky vymahat exekucne, ma praci ten tvuj ex?

jancaand
31. led 2021

@holkaokomodra Práci má, ale dělá na cerno..

holkaokomodra
31. led 2021

@jancaand tak to je blby, nevymahatelny, musí mit ofiko prijem nebo nejaky majetek, aby se dala uplatnit exekuce