Jak se vyrovnat s nevěrou v těhotenství a jejími následky?
Ahoj, doufám, že mi vypsání se a přečtení si vašich zkušeností pomůže se trochu vyrovnat s touto šílenou situací. S mužem jsem téměř dvacet let, dvě malé děti a jsem téměř v 8. měsíci těhotenství. Před dvěma měsíci jsem zjistila, že je mi manžel nevěrný, přiznal se, ale ohledně dalších podrobností mi lhal. Nevěra trvá určitě 4-5 měsíců, ale může i déle, netuším a on mi pravdu neřekne. Když to prasklo, dala jsem mu šanci, pod podmínkou utnutí kontaktů, nedodržel a dostal ultimátum, vybral si ji. Pak přišel s pláčem a prosíkem, dostal šanci, ovšem zařídil si jiný telefon a stýkali se dál. Na to konto jsem připravila veškeré papíry ohledně rozvodu, opět mě uprosil, chová se hezky, je jak čerstvě zamilovaný, ale vypadá to, že je s ní nadále v kontaktu, i přes moji striktní podmínku nulového kontaktu.
Mám pocit, že už jsem asi vyčerpala veškeré šance, které jsem mu byla schopná dát a teď zbývá už jen rozvod. Nebo máte pocit, že šancí dostal málo? chci mít sama před sebou a dětmi čisté svědomí, ale donekonečna se snažit nebudu..
Nicméně mám strašný strach zůstat sama se třemi dětmi, navíc s vědomím, že je budu muset půjčovat té flundře, z toho je mi špatně. Pořád ho mám ráda, nedokážu říct proč, nikdy nebyl úplně vzorný manžel a otec, ale společné roky smazat nejdou..
@gretka79 Ty Jo, to by mě zajímalo, jak by to zafungovalo!!👏👏👍
@malenka3 můžeš, už tak se tu odhaluji.dost. děti mají 5.a 2, treti bylo neplánovane, o potratu jsme ale ani jeden neuvažovali, to bychom nezvládli. Samozřejmě vím, co je to antikoncepce,.proto děti nemáme deset, ale prostě se stalo ani nevím jak,.byl to pro nás docela šok, s.otehotnenim jsem měla vždy problémy..
@codal děkuji moc, já se opravdu snažím, abych měla.ciste svědomí a udělala to co nejlépe, chci abychom nějak rozumně vycházeli kvůli dětem. Ale očekávám, že přijde den, kdy budu asi hodně křičet apod, už to v sobě všechno neudrzim a.pujde to ven..
@urtica dekuji, tady nic takového není, mě.pomaha teď se tady vypsat vám,.přečíst názory,. utřídit myšlenky, pak si to po sobě přečíst atd. Snad tu se mnou někdo ještě chvíli bude..
@enellia urcite jo. Ja ctu kazdou reakci, ktera sem pribude, at od jolek, nebo od tebe.
@enellia hlavně to v sobě nedus, až to příjde, tak křič, breč, prostě to pusť ven, to je zdravější než to v sobě držet.. je mi jasný, že s ním chceš vycházet, což je opět obdivuhodné, ale to neznamema, že mu nemůžeš pěkně od plic říct, co si o něm myslíš!!! Tys pro váš vztah udělala vše, on pro něj neudělal nic, tvé svědomí může být úplně čisté!
@sudylichozrout díky
@codal neboj, to už taky proběhlo, nabrecela jsem se uz strašně moc, jednou jsem na něj i křičela a dala mu facku, když mi i přes důkaz lhal, ale jinak se snažím, at se nemusím stydět sama za sebe.
Ahoj, rozhodně bych se s ním rozešla, ale na rozvod je čas...Rozhodně nechci chlapa nějak omlouvat, je to vůl, ale myslím že mu to brzy dojde. Prostě od něj odejít nebo ho vykopnout k milence, občas mu hodit děti na krk a věnovat se sobě, koníčkům, získat zpátky sebevědomí. Až pak ten tvůj pochopí, že tě ztratil, že jsi s tím smířená, myslím že bude za Vás bojovat a bude tě chtít zpátky. Tobě ten čas bez něj pomůže si utřídit myšlenky a pocity, které nebudou už tak čerstvé, vyzkoušíš si jak to zvládneš sama a rozhodneš se s chladnější hlavou, jestli rozvod chceš nebo ne. Ono zase těžko zahodit tolik let společného života a poznávat někoho dalšího a zkoušet, jestli to vyjde... Nebude to lehké, ale velkou lásku můžeš potkat kdykoli a je jedno kolik máš dětí 😉 Za pár týdnů nebo měsíců po rozchodu si budete určitě oba o 100% jistější zda definitivně rozvod, nebo jestli spolu půjdete na druhé první rande. Jen on musí vědět, ze o rodinu opravdu přišel a hlavně svou vinou a tvoje pocity zrady a ublížení musí trochu vychladnout. Takhle bych to řešila asi já (i když těžko říct, co by se mnou udělaly právě ty emoce)...
@krucis děkuji, takhle nějak bych si to i představovala, jen asi i s rozvodem. Bojím.se totiž, že teď bude přístupný lepší podmínkám než bude třeba za.rok plus vím, že odklání pomalu už hotovost, takže bůhví, co by udělal do te doby..vybere třeba na její radu účet a co potom..teď to mám.podepsane tak bych.to asi využila..no uvidíme,.myslím,.že během pár dní se.to rozsekne.
Ahoj. V tomhle se obecně těžce radí. Každý člověk je jiný a vnímá to jinak. Byla jsem na tom hodně podobně. Teď vím, že to byla hloupost, ale strašně jsem se před okolím styděla přiznat, že jako žena, manželka nestojím za nic když si našel náhradu. A že jsem si tak špatně vybrala chlapa pro život. Ale akorát jsem se trápila a užírala. To už nebyl život. Pak jsem si jednoho dne řekla, že spokojená máma=spokojené děti. I když mi bylo líto, že děti nebudou mít kompletní rodinu. Ale za každou cenu? Takhle to dál nešlo. A když jsem konečně sebrala odvahu a odešla, nikdy v životě jsem necítila takovou úlevu, osvobození...
Teď už vím, že ženská co má děti zvládne překonat úplně všechno.
Je teda pravda, že od té doby hodně bojuju se sebevědomím. A když se za mnou otočí nějaký chlap, přemýšlím, co je na mě špatně... Ale to chce čas
@martiina_k taky dám za svého muže ruku do ohně a on za mě, jsme spolu 23 let a kdybychom se náhodou zamilovali jinde, tak si to řekneme hned a narovinu, nějaký úlet fakt nehrozí, když si jeden druhého vážíme, ale to se těžko popisuje, to se musí zažít a opravdu jen málo lidí se s takovou opravdovou láskou v životě setká, bohužel
Necetla jsem komentáře,ale mám za sebou stejnou zkušenost. Manžel ode mě a tehdy sedmileteho syna nečekaně odešel,když jsem byla v sedmém měsíci těhotenství. Strašně jsem ho milovala,nemeli jsme žádné větší problemy,ale posledniho pul roku byl na služební cestě mimo město s kolegyni z prace,svobodnou starsi o sest let,kde se zblaznil a v den mých 30.tých narozenin,po navratu z dovolené, v ten den,k ni odešel. Stále tvrdil,ze nikoho nemá,to,ze je s ni jsem se dozvedela od cizich lidi a on mi to pak pouze potvrdil po telefonu. Narozdil od tveho se ale vratit nechtel. Kdyby ano,sanci mu dam a asi ne jednu. Ale ted,kdyz ctu tvuj pribeh a s mými zkušenostmi ti radim,uz to nedelej. At jde. Je to těžké,opravdu ano,ale zvladnes to. Ty máš to nejcennější,deti. Taky jsem si nedokázala představit té mrse pujcit deti...malou jsem mu dávala do kocarku,bez ni..a k nemu sla,az když chodila a to jsem uz na to byla připravena. Teď mam uz po letech jiného partnera,rocni mimco a s byvalym po strašných letech,kdy se choval diky ni jako kreten,konečně vycházíme. Deti k nemu ale cestu nikdy nenasly i když jsem se o to moc snazila,chodi tam velmi sporadicky,v podstatě kdyz je donutim. Drzim palce a klidně napis sz,vim,o čem mluvis 😉
@1eso1 tak to je přesně ono, strašně se to stydim přiznat, mám pocit,že jsem zklamala a nestojím za nic, navíc se stydím strašně za to, koho si k tomu vybral, to je ostuda 🙁
@klea81 přeju ti to..nicméně my.jsme to měli nastaveno stejně, kdyby cokoliv, řekneme si to, budeme upřímní apod. Jsme spolu dvacet let, věřila jsem mu, nikdy nic nenasvědčovalo o.opaku..a teď ani nevím, jestli mohu vůbec těm uplynulým rokům věřit, zkazil vsechno. A ano,.poslední dobou vazla komunikace, to přiznávám, ale určitě ne celý život.
@enellia já bych se styděla taky, když by se mi tohle stalo, ale když by se tohle stalo mé kamarádce, rozhodně by první moje myšlenky nebyly stylem "ty jsi blbá manželka, když si neudržíš chlapa", ale naopak bych byla naštvaná na toho manžela, že tohle je schopen udělat... věř, že okolí to nebude vnímat tak, že ty jsi ta špatná.
@stefanovamarket to mě opravdu mrzí, musel to být pro tebe šok 🙁 a jak jsi to zvládla v době porodu a po ní? Mám strach, že na mě padnou hormony a všechno to okolo a bude to špatný
..Nějak to všechno budu muset zvládnout , ale tři děti bude masakr, o to víc tim, jaké jsou.
Já už byla pomalu smířená s.tim, že tu nebude ale tím návratem mi to nejak zkomplikoval.. půjčovat děti bude problém,. uvidíme.kazdopadne mě mrzi, že děti k němu nemaji takový vztah, jaký by měly ale jsem ráda, že jsi ty zase šťastná!
@martiina_k taky bych to takto měla. Ale i tak, ty pohledy , pomlouvání, já to tak nemám ráda..
@enellia bylo to fakt těžké,nebudu ti lhat. Navic jsem mu umoznila volny pristup k nam,právě proto,aby meli s detmi hezky vztah. Tak jsem se na nej divala,jak mu milenka svedci,jak je hezky a zase se k ni vraci. Kazdou návštěvu jsem obrecela. Podepsalo se mi to na zdravi. Pomohlo mi odstěhovat se z toho bytu...no ,vyhodil nas,ale ta zmena mi pomohla. Mozek ti nedovoli resit sebe,budes myslet jen na deti. Ja tim padem mám totálně zavřené vzpominky na to obdobi po porodu...
@enellia - no zakladem je,aby to on ukoncil s tou zenstinou,to by mohl udelat pokud by mu prislo od soudu,ze se chces rozvest,ale ty sama zvaz jestli chces,tak to muze byt nezvratny krok...na tvem miste jeste pockam a po porodu ho poradne zaprahnu a zaukoluju aby nemel cas a chodim s nim do poradny,je blbost je rozvest po 20 letech kvuli detem bych hodne zvazovala,ale zas na hlavu bych si nasr... nenechala,pokud se nevera bude opakovat,navrhla bych mu jeste otevreny vztah,ze i ty si budes delat sve(to obvykle.chlapi nechteji)a muzes potkat nekoho az zatim nenarozeny odroste a odejdes pak ale budes vedet,za na to nebudes sama...
Opravdu rozmyslej z rozumem,pani se jen bavi,ona ho pro sebe nechce,chce si jen uzit...hlavne se nezen do niceho co financne sama neutahnes...
je těžký radit od stolu, když tu situaci člověk nezná... je ochotný si vážněji promluvit? miluje ji? miluje tebe? je ochotný něco obětovat? ne? ať jde... žena zvládne nevídané a i když chápu, že jí děti půjčovat nechceš, časem přebolí i toto, pokud budeš mít na zřeteli zájmy dětí, ne své (ohledně vídání se s otcem, ne obecně); osobně by pro mě už byla důležitější má sebeúcta a klid, přenese se to i na děti, obzvlášť pak v těhotenství... vztahy někdy končí i po 20 letech, i když se ti dva mají stále rádi... ano, bolí to a nebude to lehké, ale jistě máš přátele, rodinu, kteří pomohou, poradí... přeji mnoho sil
Už je mi z těch chlapů na blití v poslední dobe.. 😐Preju hodně síly.
@stefanovamarket no je mi jasné, že to bylo velice těžké..u nás slíbil, že odejde on a bude chodit sem, takže tu bude taky velice často a nebude to jednoduché :( Jsem ráda, že nejhorší máš za sebou a už bude snad dobře..
@marcicek84 jenomže jak poznám,že to s ní ukončil nebo ne? On mi pořád lže a je čím dál opatrnější, takže nakecat mi může všechno jako dosud a pravda může být jinde. Do poradny nepůjde a po porodu ho můžu úkolovat jak chci, ale je OSVČ , dělá všude možně, takže čas si najde kdykoliv bude chtít, to nemám šanci ovlivnit. a proto je to právě dost těžké :( Volný vztah nechceme ani jeden, to už jsme prodiskutovali, neumím si to vůbec představit..a paní mu tvrdí, že musí ještě počkat a pak od muže odejde a vypisuje mu pěkně přisprostlé sms. a já se bojím, že čím později odejde, tím víc to bude bolet.
@1eso1 jj, taky za mnou s úsměvem došla, jak se máme, když jsem ještě nevěděla..
@blabloblu vážněji jsme mluvili už několikrát, teď už nechce, protože dle něj už není o čem, prostě to ukončil a tečka. Lhal mi ve všem, takže kde je pravda nevím, ale tvrdí, že má rád mě, ji ne, ale jí to psal v sms. Jestli jsem to správně pochopila, on chtěl odejít, ona od muže neodešla, řekla mu, kdy teprve může odejít a ať je doma hodný, aspoň do porodu a nějakou dobu po něm..ale jak to mají v plánu ve skutečnosti nevím a nemám to jak zjistit :(
@klea81 to já moc dobře vím, snažila jsem se ale bez odezvy z druhé strany se to dělá těžko..ale to je těžké pochopit, pokud se ti něco takového nepřihodí..

@lery92 to jsme také probrali a já jsem si samozřejmě vědoma svých chyb, hodně jsem o tom přemýšlela..sám ale přiznal,.že to víc způsobil.on, vic toho pohnojil on a.sam neví proč, nebo respektive je to workoholik, chodí domu večer,.kde jsou uřvané děti a.nez si může "užít", musíme se o ně nejdřív postarat a i když to bylo z 99% na mě, bylo to málo, v rodičovství se nenašel,.má rád.klid, ten tu s.detmi není a u.ni ho našel. Já jsem se hodně snažila o fungujíci vztah, abychom byli i sami apod a on všechno bojkotoval,.to sam uznal ale neví proč. Navíc chytil i druhou mízu v posteli a dohání, co mu dřív "moc nešlo".
@martiina_k děkuji ! Ale myslím, že zustanu sama, bude mi to hrozně líto a.chybet.mi to..jako nebudeme si nalhávat,.kolik chlapů by se chtělo starat o tři cizí děti, že..