icon

Jak se vyrovnat s nevěrou v těhotenství a jejími následky?

enellia
8. srp 2019

Ahoj, doufám, že mi vypsání se a přečtení si vašich zkušeností pomůže se trochu vyrovnat s touto šílenou situací. S mužem jsem téměř dvacet let, dvě malé děti a jsem téměř v 8. měsíci těhotenství. Před dvěma měsíci jsem zjistila, že je mi manžel nevěrný, přiznal se, ale ohledně dalších podrobností mi lhal. Nevěra trvá určitě 4-5 měsíců, ale může i déle, netuším a on mi pravdu neřekne. Když to prasklo, dala jsem mu šanci, pod podmínkou utnutí kontaktů, nedodržel a dostal ultimátum, vybral si ji. Pak přišel s pláčem a prosíkem, dostal šanci, ovšem zařídil si jiný telefon a stýkali se dál. Na to konto jsem připravila veškeré papíry ohledně rozvodu, opět mě uprosil, chová se hezky, je jak čerstvě zamilovaný, ale vypadá to, že je s ní nadále v kontaktu, i přes moji striktní podmínku nulového kontaktu.
Mám pocit, že už jsem asi vyčerpala veškeré šance, které jsem mu byla schopná dát a teď zbývá už jen rozvod. Nebo máte pocit, že šancí dostal málo? chci mít sama před sebou a dětmi čisté svědomí, ale donekonečna se snažit nebudu..
Nicméně mám strašný strach zůstat sama se třemi dětmi, navíc s vědomím, že je budu muset půjčovat té flundře, z toho je mi špatně. Pořád ho mám ráda, nedokážu říct proč, nikdy nebyl úplně vzorný manžel a otec, ale společné roky smazat nejdou..

Strana
z5
1eso1
13. srp 2019

@babanci milenka mého manžela měla úplně stejný žaludek... No některé ženy holt nemají svědomí

codal
13. srp 2019

@enellia ta má teda žaludek, nechápu, jak může být někdo taková sv...ně..i když mám vlastně taky takovou zkušenost, že i ženský dokážou být hnusný potvory... můj první muž si začal se svou něj kamarádkou (jiskřilo to mezi nimi roky,ale já jsem si to nechtěla přiznat a on mi furt tvrdil, že jsou jen kamarádi a já o něj nechtěla přijít, tak jsem to tolerovala).. tajně jí psal, tajně se scházeli a když jsem na to přišla, tak mi řekl, že mi lže jen proto, že dělám scény a že si za to můžu sama, protože oni jsou přece jen kamarádi a nic v tom není (erotické zprávy jsou jen zábava, prostě jen slova, která nic neznamenají atd.).. nakonec mě s ní samozřejmě podvedl, a ona 14dni po našem rozchodu otěhotněla, jenže nevěděla jestli s mým nebo se svým manželem..celou dobu to táhla na dvě strany, oba chlapi tiše doufali, že to dítě bude jejich, protože jim řekla, že bude s tím, či to dítě bude.. nakonec zůstala s manželem,ale můj byvaly za ní jezdil ještě několik týdnů po porodu, i když věděl, že to dítě jeho není, tak doufal, že ona bude s ním.. byla to neskutečná manipulatorka, oba je měla obtočené kolem prstu.. dneska děkuju bohu, že to tak dopadlo,že ode me odešel, protože já bych ho nikdy nedokázala opustit, hrozně jsem ho milovala a vsechno jsem mu odpouštěla, prostě úplně blbá, závislá, bez sebeúcty.. holt první láska, slepá a naivní.. dneska vím, že jsem byla jen náhražkou za ni, že on jen čekal,až ona povolí, až mu dá naději,aby mohl být s ní..já to takhle vydržela deset let, dneska nad tím jen nevěřícně kroutim hlavou.. každopádně pro mě to dopadlo jen dobře, mám úžasného druhého manžela,dvě nádherné děti a bývalý muž sice někoho teď má,ale vlastně se za ty roky nikam neposunul, je to furt na půl takové dítě, co o rodinu zatím nestojí a to je mu 35let.. díky bohu, že jsme neměli děti!!!... ona má s manželem druhé dítě a jak jim to klape netuším..nedávno jsem je potkala a už k ní ani necítím žádnou nenávist, prostě to beru tak, že mě vlastně zachránila před neperspektivním vztahem, ale že je to pěkná mrcha si myslím stále, nechápu jak to dokázala, že ji oba tak zobali z ruky a tak moc jí milovali.. některé ženy to holt umí..

urtica
13. srp 2019

Určitě se nechci zastávat konkurence, ale ne vždy za tím musí být čistá vypočítavost a milenka musí být nutně prohnilá potvora sktznaskrz, někdy to může být i tak, že se milenka zamilovala a "nemůže si pomoct" (myšleno obrazně - tím samozřejmě nemyslím, že by si fakticky nemohla pomoct..). Některé diskuzní příspěvky mi tak trochu zavání "chudák chlap, ta mrcha ho úplně zblbla..." ačkoliv v reálu to mohlo být i naopak...minimálně tedy na nevěru musí být dva...

babanci
13. srp 2019

@codal Dělám s mužskými a co já tam kolikrát vyslechnu!Jsem už trochu paranoidní a nevěřím žádnému chlapovi ani příjmení. Moje dcery říkají...teda mami,ty jsi skeptická. Houby,jsem jen realista.

klea81
13. srp 2019

@enellia v tom případě když nechce, tak nechce, k lásce se přinutit nedá...

enellia
autor
17. srp 2019

@babanci je no, můj muž je pěknej chlap, usmevavej, manuálne moc.sikovnej, teď relativně dobře zabezpecenej a to se jí hodí..sama do práce nechodí, nic moc nezvládne, potřebuje prachy, svoje utratí za cigára a leky a tak.potrebuje někoho,.kdo se o ní postará, doma už jí to nebaví a protože mají.dost peněz,.preci si nepohorsi. A.staci být jen sexuchtiva a.sprosta a.to ona umí, bez dětí za zadkem se ji to souloží že..vychcana jak.mraky a muj muž to nevidí 😢

enellia
autor
17. srp 2019

@1eso1
@codal svědomí ? To nezná..je to potvora a je jí jedno, co způsobí, já ji tak nenávidím !!
No jako husty příběh musím říci, teda..někdy je těžké se odpoutat, podívej jak s.tim valcim já a zpetne si taky budu nadávat, ale můj muž je můj první a jediný a mam ho porad ráda a teď je to prostě těžké 🙁

@urtica to já vím,.neboj, v první řadě za to může můj muž. Ale ji nenavidim stejně, je to.svine, zna me i děti a.o to je to pro me horší 😢 je to vypočítává mrcha a.nazor nezměním , nejde to.

biedronka10
17. srp 2019

@enellia vsak na tu svinu dojde, jen pockej, ji i tvymu chlapovi se to vrati i s uroky. Ty to budes mit tedka tezky, ale pak te bude cekat odmena. Tak se drz se vztycenou hlavou!

codal
17. srp 2019

@enellia ani nevíš, jak ti rozumím.. pro mě to byla taky první láska a já ho milovala, ještě dlouho po rozchodu,ani nevím proč, nešlo se odpoutat, věděla jsem, že se k sobě nevrátíme, ale přesto to ve mě dlouho bylo..trvalo to možná rok než jsem se cítila fajn a možná skoro dva než jsem mohla říct, že jsem z toho úplně venku, za necelé tři jsem si našla svého druhého manžela.. a naprosto vyrovnaná se situaci jsem byla až ve chvíli, kdy se mi narodila první dcera, v tu chvíli jsem si uvědomila, že s ním bych ty děti asi jen tak neměla, že ona je přesně ten důvod, proč se to všechno mělo stát a je to tak dobře..u vás je to celkově těžší, ty už s ním děti máš, jsi těhotná, buďte připojení do konce života..o to všechno je to větší bolest a zrada a musí to být pro tebe hrozné.. já i po letech vždycky když o něm slyším nebo ho vidím, tak to ve mě trochu poskočí a vzpomenu si, jaké to bylo.. přeci jen deset let nevymazes, tu lásku úplně nezapomeneš, i když skončila špatně..ale já se s ním vídat nemusím, potkáváme se jen výjimečně a zcela náhodně, vůbec se nekontaktujeme a při mě je to dobre, u mě opravdu platilo sejde z očí,sejde z mysli.. ale to u vasbohuzel nejde, budete spolu muset vycházet a budete se vídat.. je to šílená situace.. a máš nárok na své emoce, na vztek, smutek, nenávist, zoufalství, já celkem obdivuju, že jsi vůbec schopná fungovat, já bych byla úplně na dně.. a mimochodem já jsem tu slečnu/paní taky znala, trávili jsme společně čas, snažila jsem se být její kamarádka, snažila jsem se nezarlit a přátelit se.. ale na každou sv..ni se vaří voda!!! Já už jí teda nic zlého nepřeju, už je mi to fakt jedno, ale ten pocit nenávisti si opravdu živě pamatuji a je zcela pochopitelný a přirozený.. na tuhle bolest pomůže fakt jen čas..

blabloblu
17. srp 2019

@enellia kočko to je mi moc líto, v tom případě bych asi jednala velmi radikálně, buď bych vyrazila jeho, nebo odešla s dětma sama

pavca1982
17. srp 2019

Tak to je na můj vkus dost silný kafe!Já bych nejdřív vyškrábala oči jí a udělala jí někde třeba v práci pořádnou ostudu a pak bych vypakovala jeho. Já nevěru ani úlet netoleruju. Ani omylem.

daisymaminka
17. srp 2019

@enellia Ahoj, jak přes kopírák stejný případ mé tety, ale už je to moc moc let a měla větší děti. S dovolením sepíšu. Úplně to stejný, strejda zapíral, zapíral, když předhodila důkazy kápl božskou a pak ji zase odprosil a lhal. Děti měli ve věku 12, 9 a 5. A ona by nedokázala ty děti půjčit té milence, byla to hrozná místní ště*ka. Ani psycholog v poradně nepomohl. Tak měla teta takový koule, a to jí teda obdivuji, že s ním zůstala, formálně, jen jako. Měli domek, on zůstal v přízemí, ona s dětma v patře. Dobré bylo, že on byl od rána do večera v práci, doma se potkávali minimálně a hlavně o víkendu. On tu milenku teda naštěstí dom netahal. V rámci zachování "rodiny" zůstali v jakž takž "vztahu" (spíš spolubydlení). Byly dny dobré, že jeli společně na výlet a horší, kdy se pár dní neukázal doma. Trvalo to 4 roky, pak mu to asi vše začalo docházet, začal trochu chlastat, milenka ho kopla do ... Ale on si našel další... A teta dala žádost o rozvod. Děti už byly větší, 17, 14 a 10 a nebyli blbí a slepí. Mámu podpořili. Přesto s tátem zůstali v dobrém vztahu. Obdivuji je. Dnes je "dětem" 21, 18 a 14. Nejmladší má tedy pubertu, ale dobrý. 🙂 Nejstarší je na VŠ, prostřední bude za rok maturovat. Teta a strejda jsou rozvedení. Teta má nového přítele, moc fajn chlápka. Strejda má docela slušnou a fajn přítelkyni. Děcka vychází s oběma rodiči a novými partnery.
Jednou jsem s tetou toto téma otevřela, protože na to přišla řeč a teta se hodně změnila, je z ní velká optimistka a bere to tak, že je ráda, že se to stalo, protože ji to posunulo někam dál, upevnilo vztah s dětmi, a i když to byly těžké roky, kdy byla vlastně sama a strejda s tou ..., tak by to zase udělala stejně. Nechtěla rozvod hned, aby se děti vídaly s tou... Ani ale nevěřila, že se to spraví. Věděla, že je konec, uz dávno. Jen měla ty koule na to a počkala s rozvodem. Čekala až děti povyrostou. Obdivuji ji.

Vím, že vám to teď asi nepomohlo ve vaší situaci. Já sama bych nevěru nepřekonala. Jen mi to strašně připomnělo příběh tety a musela jsem ho napsat.

1eso1
17. srp 2019

@enellia já měla to štěstí, že jsem se hodně rychle odmilovala a odpoutala. A teď jsem poznala někoho, kdo mi s tím pomohl ještě o trochu víc

enellia
autor
23. srp 2019

@biedronka10 no snad, já doufám, že jednou mu to všechno dojde, s čím si zahrával/zahrává :(

@codal naprosto tě chápu, taky si neumím představit, že se od něj jednou odpoutám, navíc když ho budu mít téměř denně před očima. Já vlastně asi teď ani nedokážu říct, proč ho mám tak ráda a věřím, že ani ty bys to přesně říct nedokázala..jestli v tom roli hraje právě ten zvyk, to, že je to můj první vážný vztah, pouto těch zážitků..Nevím, dokážu si představit, že tu třeba není, ale už ne to, že spolu nebudeme žít, ve smyslu sdílení věcí apod. A sama se divím, že funguju, některé dny jsou ale šílené a co si budeme říkat, ovlivnilo mě to hodně, strašně mi to sebralo energii, chuť něco dělat a určitě jsou na tom "bité" děti, protože nezvládnu to co dříve, připravit jim nějaký program apod. Obzvláště v tom těhotenství mi to dává zabrat a vybít se nějak nemůžu ..Je mi to hrozně líto, máme zkažené prázdniny a to jsme měli tolik plánů :(
Občas si i připadám, že vlastně nevím, co chci, respektive já bych chtěla aby tu zůstal, kvůli dětem a nastaly nějaké změny, na druhou stranu mu už nevěřím, věřit nebudu a nevím, jestli chci v takovém vztahu žít..

@blabloblu jj, vyrazila jsem ho a vzala zpátky, jsem asi blbá..už jen pár dní a myslím, že se to rozsekne :(

@pavca1982 do práce ona nechodí a možná bych si tak ulevila, ale zpětně by mě to mrzelo, musela bych se před sebou stydět, ničím bych si tím nepomohla.

@1eso1 to je super, to mě ale nehrozí a moc ti to přeji!!

@daisymaminka tak to je opravdu dobrá a obdivuji ji, že měla tu sílu. Hodně jsem nad tím přemýšlela a myslím, že kdyby šlo a pár let, než povyrostou děti, tak bych to možná dala i když bych trpěla..já se od něj asi nedokážu odpoutat, pokud tu bude s námi, nebo nevím, jestli bych to zvládla, ale těžce bych to nesla..probírali jsme i variantu volného vztahu ale já fakt netuším, jestli a jak bych to zvládala, ale myslím, že spíš ne. nejsem ten typ..tohle je hrozně složitá situace. A chci aby děti vyrůstali v takovém chladném vztahu aby je to pak ovlivnilo do budoucna? asi ne..

kkaminka
23. únor 2020

Zažila jsem to samé před 5lety.. Nevěra v těhotenství, opakované ukončení vztahu a tvrzení, že chce být semnou. 3x jsem mu to odpustila, ale nezapomněla jsem.. Jak jsem se stala finančně nezávislá, poslala jsem ho k čertu. Lepší žádný muž než nevěrný a nevdecny za šance, které dostal. Těžko, radit a soudit.., ale chápu moc dobře jak se cítíš..

enellia
autor
5. dub 2020

@kkaminka děkuji za tvou zkušenost. Škoda, že je nás tolik..

1eso1
5. dub 2020

@enellia Ahoj. Jak to nakonec dopadlo?

priefi
5. dub 2020

@enellia a jak to vlastně dopadlo?

priefi
5. dub 2020

@1eso1 a jak to vlastně dopadlo s Tebou? Dali jste se dohromady? Myslím nového potencionálního přítele (viz jiná diskuze)

1eso1
5. dub 2020

@priefi ne ne... Já nějak na vztah ještě nejsem připravená. Mám prostě strach, že budu teď opatrná a podezřívavá a to neni pro vztah dobrý. Navíc když jsem se ohlidla za posledním vztahem... Spousta věcí byla špatně. A s dětma jsem byla pořád sama. Žádná pomoc, podpora nic... Byla jsem zvyklá, že co si nezaridim, nemám... Nějaka hodinka s dětma abych si odpočinula... Nic takovýho... Tak teď nějak přemýšlím, k čemu mi ten chlap vlastně byl. Kromě toho, že díky tomu mám dvě skvělý děti. To je pro mě samozřejmě nejvíc na světě.

enellia
autor
21. dub 2020

Ahoj holky, no popravdě, já určitě nejsem zrovna příklad toho, jak by to proběhnout mělo. Možná můžu být akorát tak odstrašující příklad.U nás to ještě neskončilo a hodně si za to nadávám, že jsem to neutnula tenkrát, kdy měl máslo na hlavě.
Aktuálně bydlíme v jednom domě, on vše už dávno ukončil a neustále mě přesvědčuje, abych ho neopustila, že byl debil a miluje jenom mě. Já jsem tady ze sobeckého hlediska, byla jsem se podívat na nějaký byt a vůbec si nedovedu představit, jít do některého z nich, vzít dětem to, co tady mají :( Momentálně mi pomáhá s dětmi, za což jsem hlavně v noci velmi ráda, bydlí v jiném pokoji a dodělává patro, aby tam měli děti pokoje a také on svoji místnost. Já odmítám odejít z domu, on odmítá nás opustit. Takže uvidíme..ve mě ale jakoby vůči němu něco umřelo a strašně mě štve, že jsem to tenkrát nerozsekla, teď už to půjde jenom po "zlém" :( Vím, že jsem blbá a to hodně, propásla jsem příležitost, škoda že za mnou tenkrát někdo nestál a trochu mě nenakopnul :(

1eso1
21. dub 2020

@enellia ahoj. Teda. Troufnu si říct, že odstrašující případ jsem já.
Je sice fajn, že po materiální stránce budou děti v pohodě. Ale co správný vzor? Opravdu chceš, aby děti vyrůstaly takhle a přišlo jim to normální?
A co ty? Chceš zůstat pod jednou střechou s člověkem, který ti tak ublížil? Nezasloužíš si někoho lepšího? Být zase spokojená? Šťastná máma - šťastné děti

enellia
autor
24. dub 2020

@1eso1 já vím, že jsem to podělala :( Nicméně děti jsou ted určitě v pohodě, protože my před nimi nic neřešíme a bavíme se normálně, on se jim víc věnuje apod. Snaží se mi pořád dokazovat, že mě miluje, takže spíš vidí, jak se ke mě pořád má. A já ? Já bych chtěla vrátit čas.. a někoho, kdo by mě podpořil, protože jak kamarádky, tak rodina mě od rozchodu strašně odrazovaly :(

1eso1
24. dub 2020

@enellia nechápu, že si neměla žádnou podporu... Žít s chlapem nevernikem, který si tě neváží jen kvůli dětem.... A ještě být nešťastná. Mohla si být s někým, kdo si tě bude vážit a bude tě mít rád. A ne tohle. Důvěra na nule. Tohle nemá budoucnost

enellia
autor
8. kvě 2020

@1eso1 no víš co, těhotná, dvě děti doma, z malé vesničky..všichni jak ho znali tomu nevěřili a mysleli si, že se musel pomátnout a že to prostě všechno nějak ustojíme a zvládneme, v rodině už takový případ je a dali to. Být sama se třema dětmi není med ,proto si myslím, že mě od toho odrazovali. Mamka mi řekla, že pro děti musíme vydržet skoro všechno a nemůžu je odtud vytrhnout, když on to ukončil, snaží se a chce s námi být. bylo toho řečeno hodně..kamarádka mi třeba řekla, že tady společně něco dvacet let budujeme, nadřela jsem se tu jak blázen, podporovala apod a přeci kvůli tomu, že je to debil, neopustím vše já, když to podělal on. On tu není spokojený, tak ať táhne, proč bych to měla ve všech aspektech odskákat jen já apod. Nebyl nikdo, kdo by mi řekl, ty jo, vykopni ho, podpořím tě, právě naopak a když jsem připravovala papíry, odrazovali mě. Fakt lituju, že jsem to neudělala ve chvíli, kdy ochotný byl. nicméně to samozřejmě neznamená, že to takhle bude napořád, myslím, že nejpozději mým nástupem do práce se toho změní hodně a dřív ho to tu přestane bavit a odejde sám.

sudylichozrout
8. kvě 2020

@enellia Pro deti sice musime vydrzet vsechno, ale nesmime jim kazit detsti, coz se mnohdy v takovych vztazich s neverou a ztratou duvery deje. Deti nejsou blbe, citi to, ze je mezi vami chlad. A navic jim davate blby vzor do zivota. Chlapcum, ze mohou podvadet a nic se nestane a divkam, ze to musi za vsech okolnosti vydrzet. Dost se ti divim, ze jsi ho nekopla do zadku a nevykaslala se na okoli. To tvuj zivot nezije.

bamak
8. kvě 2020

@enellia dala jsi mu šancí ažaž. Jak je vidět, tak si toho neváží a neustále ti lže. A čím víc šancí, tím víc ho utvrzuje v tom, že se milenky nemusí vzdát a bude mít vše co chce-manželku s dětmi i milenku. Rozsekni to, takhle se zbytečně trápíš. A jestli to zvládneš? Určitě ano, netvrdím, že to bude lehké, ale podle toho co píšeš jsi velmi silná osobnost. Jen jedna rada- možná to teď bude znít hnusně a vím, že zrovna na tohle teď nemáš myšlenky a bude ti to připadat povrchní a sobecké..... Ale postupem času poznáš, že jsem měla pravdu (vidím to kolem sebe dnes a denně jak z pohledu matek co zůstaly s dětmi, tak i milenek co rozvedli rodinu....). Vem si dobrého právníka a dostaňte z něj maximum peněz.... Opravdu, co se dá. Ne pro sebe, aby ses nechala "vydrzovat" ale pro společné děti, proto, abys nemusela za pár měsíců na brigádu, nebo dávat nejmladší do jeslí, nebo si někde půjčovat po rodině. Proto, aby ses nemusela rozhodovat jestli koupíš nové boty nebo zaplatíš kroužek, pojedeš na výlet, nebo raději zůstaneš doma abys měla na nájem. Pokud teď ustoupíš a za nějaký čas zjistíš, že ti chybí peníze, budeš je z něj dostávat jen horko-těžko. Pokud zůstane s milenkou, tak teď si od ní do těchto věcí nenechá mluvit-už jen z pocitu viny, ale i hrdosti, že je samostatný a nikdo ho neovládá (ať je to ve skutečnosti jakkoliv). Později už budeš ty ta špatná, chamtiva a líná.... A milenka bude mít pocit, že dává že svého a bude do toho mluvit. Samozřejmě trvej na vlastním výživném. Držím palce, ať to zvládneš ty i děti. Trvej na tom, že dětem to řekněte společně a on vysvětlí proč odchází....

enellia
autor
8. kvě 2020

@sudylichozrout já vím. Já jsem ho vyhodila, jen jsem ho pak vzala zpět, bohužel. Divím se sama sobě..myslím, že jsem s postupujícím těhotenstvím dostala strach a on pomáhal, snažil se atd. Já fakt vím, že jsem to podělala :(

enellia
autor
8. kvě 2020

@bamak pravdu máš. Nicméně je to diskuze z léta, stav nyní je o pár příspěvků výš.

bamak
8. kvě 2020

@enellia tak to jsem zasklila.... Každopádně. Rozhodla ses, určitě jsi v tu chvíli pro to měla mnoho důvodů, proč to nakonec dopadlo takto. Takže teď nelituj!!! Vnimej ty pozitiva, nebo se zase jej budeš trápit. Nemůžeš vědět kde bys dnes byla a jak by ses cítila, kdybys ho vykopla. Třeba bys litoval mnohem víc. Najdi si v této situaci to dobře a pozitivní a těš se z toho.... No a uvidíš co bude. Upřímně pokud spolu nezijete jako partneři a jen vedle sebe vegetujete, tak to nemůže dlouho klapat a on si brzo zase nejde milenku.

Strana
z5