Jaký příjem potřebuje mamka se 2 dětmi, aby neživořila?
Dobry den, jsou tu nejake maminky co zijou samy se dvemi malymi detmi? jaky je potrebny min. financni prijem mesicne, aby ten zivot nebyl jen o zivoreni, ale dalo se normalne zit? prosim o zkusenosti....dekuji
@lv to mas pravdu, to jsem si ani neuvedomila, ze to zalezi na tom, jake ma kdo pozadavky.... patrim asi tak nejak do toho stredu. Co se tyce obleceni, tak plne s Tebou souhlasim a obleceni nosi moje deti po jinych detech od mych kamaradek, ja kupuji minimum. Detem jsou 4 a 7 let, nevyzaduji zatim nic extra. Bohuzel vsak auto zivit musim, protoze ho potrebuji do prace. Ja sama moc narocna nejsem, nepotrebuji drahou kosmetiku a obleceni. Jde o to, ze ziji s pritelem, se kterym to nefunguje, a tim, ze neni otec mych deti a ani se nesnazi s nemi nejak skamaradit...tak pro mne ten vztah nema smysl. Chci byt radeji s detmi sama, jen si porad kladu tu otazku...ze budu proste sama, nebudu mit nikoho kdo mi pomuze a nechci zit od vyplaty do vyplaty a treba dat i neco bokem..pro horsi casy...
@lv alimenty nemam, deti mame s byvalym manzelem ve stridave peci, vse platime napul a zatim se domlouvame s byvalym opravdu perfektne a bez problemu. Takze vetsi veci jako mobil detem, skola, krouzky, sportovni vybava hradime s ex napul po domluve. Jidlo platim detem prakticky obtyden. Mozna je i kamen urazu to, ze si s byvalym manzelem celkem rozumime a volame si, domlouvame se ohledne deti a to se mozna priteli nelibi. Porad tak nejak podpichuje ze byvaly vse dela spatne...ale ja proste nechci valcit...je mnoho duvodu, proc chci od nynejsiho partnera odejit, jen mam proste strach, jak to financne zvladnu....
@lenkaaa to, že se s mužem dělíte o náklady je super, spíš to vidím jako výjimečné, bohužel se leckdy takto otcové nechovají..přítel - no holt to tak budeš mít celý život, jednou máš s bývalým děti, že. Já obecně jako dostačující částku beru po odečtení peněz na bydlení, pojistky, příp.úvěry, telefon, školkovné cca 4tis na osobu. To je na jídlo, na zábavu, výlety, nákupy, dárky, mimořádné placení, lékárnu, kde co..a to je i dost, vyjít by se dalo i s mnohem menší částkou, navíc když uvážím, že i dětem platíš stravu za polovinu měsíce /u nás právě jídlo zahrnuje nejvíc, páč jsme rozežraní a vybíraví 😀/
nooo, tak to bych tak asi mela mit 🙂 jeste resim ubyvtovani, ktere by jsem snad mohla mit vlastni a budu platit jenom energie, pojistky, telefon, skolkovne a tak...a pak by mi asi tak ty 4000 tis zbyli na osobu.hmmmm
Jestli se bývalý manžel, tj.otec dětí strará, tak je to pozitivní. Ale jakou částku potřebuješ si musíš spočítat sama. 😲
@pety91 ano, byvaly manzel se stara hodne o deti a ted i o mne, takze mam takovy pocit, ze pokud bude nejhur, mozna by mi i pomohl. Jen jsem spis chtela zkusenosti maminek, jaky maji prijem a jak to zvladaji... taky zase nechci k byvalemu chodit s prosikem aby koupil to nebo ono, protoze ja na to nemam ☹
@japona Ano, jsem stejneho nazoru jako Ty, jen s tim rozdilem, ze s byvalym to uz dohromady nedame. Hodne si ted pomahame, dokonce mi slibil, ze mi pomuze s koupi bytu a tim, ze jsem potrebovala aby se sel na byt podivat, tak jsem hlidala v jeho dome nase deti, protoze v tomto tydnu je ma momentalne on. Takze ano, rozumime si, ale myslim ze nekoho ma(i kdyz si slecnu nebo pani do domu kde jsou deti nevodi...zatim.) A vim, ze az jednou bude mit stalou partnerku, se kterou bude zit, uz tezko si takhle budeme rozumet a pomahat, protoze se to pritelkyni nebude libit.... takze proto musim i resit jak to zvladnu sama...
@lenkaaa pokud bych to mela brat podle sebe, nemam hypoteku. Tripokoj.byt inkaso cca 5000,- na jidlo by melo 6000 v pohode stacit, 1000 treba drogerka. Za auto dam cca 3000 mesicne (tedy kdyz jsem pracovala). Cca 1000 telefon,internet. Takze mesicne 16tisic by mi pokrylo zivotni naklady byt v tve situaci. A to jsem spise zaokrouhlovala nahoru. Takze bych rekla, ze tak cca 20 tisic bys mela mit, abys mela na celkem slusne ziti, obleceni a odkladani bokem. Pokud bys tedy nemela hypo a zalezi kolik ty projedes do prace.
Pri uskromneni se da urcite i za min.
Tak já mám podobně staré děti, s ex společnou péči, děti si bere docela hodně, školku platí jen on. Půjčky, hypotéku apod nemám. auto teda taky ne, platím jen 500 měsíčník. Na bydlení potřebuju asi 7tis. Pro sebe a pro děti na další věci ideálně 8tis (ale mám méně). Takže pro mě by dostačující (jakože bych i něco ušetřila do rezervy) bylo asi tak 17 tis.
Ale to fakt si musíš spočítat, jaké máš výdaje, kde se můžeš trochu omezit, kde se chovat víc hospodárně, a budeš vědět, jestli chlapa jako pokladničku potřebuješ, nebo můžeš mít svůj klid.
Já jsem sama se 2 dětmi,inkaso,energie,internet-7 tisíc,školka-1 tisíc,mobil-500 Kč,benzín-2 tisíce,drogerie-500 Kč,pojistky,mimořádky-2 tisíce.Takže pro mě,abych nemusela živořit tak 23-24 tisíc.

nejsem sama, ale popřemýšlím - a domnívám se, že vše je o nárocích, o požadavcích, jaké máte - někdo chce pro každé dítě svůj pokoj, auto /+utáhnout všechny náklady s ním spojené jako benzín, pojistku, na gumy, servis/, nakupovat oblečení ve značkových obchodech, cestovat, moci dopřát rekreaci /či školu v přírodě, lyžák/ dětem..nebo co nakupují na bazárku /pro mě nové oblečení pro děti význam nemá, je to na 1sezonu/, vyjdou s málem co se potravin týče, mají levnější bydlení, bez auta..