Nechaly byste si 4. dítě v případě rozvodu?
Maminky, nechaly byste si ctvrte miminko v pripade rozvodu? Jsem v 9tt, deti mam ve veku 4, 2 a 1 rok, otehotnela jsem neplanovane i pres antikoncepci. Nedokazu si predstavit jut na potrat, kdyz je tehotenstvi v poradku a srdicko tluce. Na druhou stranu mam strach z financi. Ze zacatku bych to dala, ale nevim jak dal az budou starsi. Po materske budu nezamestnana a kde me vezmou po 8 letech materske se ctyrmi detmi? Rozvadet se budu urcite.
@tomikjoejoe uz se to tu resilo spoustukrat. Jsou tu maminky pro které je potrat z finančních důvodů rozumným řešením obtížné situace, takže nepochybuju, ze takové příspěvky budeš číst. Jakkoliv ten názor respektuju, nemůžu s ním souhlasit. Tvoje situace je složitá, to bez pochyb. Muj názor každopádně je, ze je vždycky lepší dát šanci životu. Nemůžeš vubec dohlidnout všechny okolnosti a konsekvence, můžou se otevřít dveře o kterych v tuto chvíli vůbec netusis, a všechno se zvládne 🙂 moje mamka čekala čtvrté miminko když se rozchazela, šla na potrat a dodnes (vic nez 30 let) myslí na to, kdo by to asi byl, jak by vypadal... Takže za mě - neboj se si miminko nechat. 🙂
@odula krasne napsano! @tomikjoejoe Poradit neumim,jen moc drzim palce! Asi sem to miminko moc chce,kdyz prislo i pres antikoncepci.
@tomikjoejoe Kde se nají 3děti,nají se i čtvrté.O oblečení u vás asi nebude nouze😉Děti nebudou mít vše,na co si ukáží,nebude na drahé kroužky pro všechny.Budeš muset počítat třeba každou korunu......Budeš v jednom kole,ale ale za pár let na to budeš vzpomínat a říkat si,kde se v Tobě vzalo tolik síly.Pokud jsi rozhodnutá,že miminko chceš,tak se tu neptej na názor ostatních,protože se může stát,že se dočteš názory o které nestojíš....
Jo a jinak je spousta hodných maminek,které rády pomohou druhým,kteří se ocitli v nouzi,třeba "jen" tím,že darují oblečky a potřeby.Přeji hodně sil a odvahu.
my ti je zivit nebudem.teda mozna jo,ale ne primo.moc variant na reseni neexistuje.potrat nechces, pak uz je jen adopce nebo si mimco nechat.4 deti je dost, pokud zustanes sama.co na to otec?a jak alimenty?ocekavas, že se bude starat?do budouna stridavka?co tvoje rodina.pomuze treba pri nemoci?s praci to bude asi dost slozity, přezit aspon zkusebku.ja byh do toho asi nesla v pripade rozvodu, o kterem vim a planuju ho
Jsem po interupci a termín porodu bych měla 23.12.dneska vzpomínám kdyby...Velká chyba,už by ji neudelala..Žijí s tím,normálně pro rodinu fungují,ale v hlavě to zůstane..Dobře se rozhodni
@mulgrew Alimenty budou a deti by byly v moji peci pravdepodobne a s tatou o vikendu, stejne by na ne nemnel cas, rodina mi pomuze, ale ne pri nemoci. Otec mi rekl at si po rozvodu s tim delam, co chci, pak zmenil nazor a neustale tlaci, ze se rozvest nechce.
@tomikjoejoe to je ten, cos ho musela prosit, aby šel do práce, co tě urážel, co nemusí nejmladší dítě? Výkvět tedy (se divím, že s ním máš sex, já bych nemohla - po honičce kolem 3dětí po sobě, bez pomoci a při jeho chování by tedy rozkrok rozhodně nepotkal).
Miminko za nic nemůže, pokud ho chceš, to je to nejdůležitější 🙂
ja uz se vubec nedivim ze se nekteri chlapi chovaji k zenskym hnusne....my jim to dovolujeme a pak se jeste divime....
@tomikjoejoe Ahoj,tak se nerozváděj. Mimi si určitě nech.
Uprimne možná jako male az tak nic nepotřebují ale az jim bude 12 a vic let..co koníčky? Lyze,brusle,more.. vim,ze pro někoho to muže byt sobecký argument ale ja bych do toho nesla..sama si ráda uzivam a chci to dopřát i detem..ne aby chodili v onosenych věcech a o prázdninách záviděli spoluzakum..
@tomikjoejoe upřímně si myslím, ze čtyři děti jsou v dnešní době luxus i ve fungujícím vztahu. Ani s malým mimcem to určitě půjde, máš spoustu věcí po starších, ale co pak třeba školní výlety ? V dnešní době, je bohužel, hodně věcí o penězích a děti dokážou být neskutečně zlé ☹
Ano,děti umí být hodně zlé.A kdo za to může?Jejich rodiče!Dát dítěti vše ,také není správné.....
Ve chvili,kdy jsem se stavela na vlastni nohy,jsem velmi ocenila to,ze jsme doma nemeli vse. Nebyl pro me problem vystacit s malem,na rozdil od kamaradky,ktera radeji zustala u rodicu,nez by sla s zivotni urovni dolu. Takze je otazka,kdo a kdy na co doplati...to jen tak pro zamysleni.
@caverina Taky jsem byla samoživitelka,ale měla jsem to štěstí,že jsem od 18let pracovala a šetřila.Měla jsem dostatek financí.A nepoložilo mě ani to,že nedostávám celé roky alimenty a kromě úlevy na daních nic.Ani přídavky.A i s 3dětmi jsem si našla dobrou práci......A jsem na sebe hrdá.Taky jsem neměla na drahé kroužky,jen na ty v rámci školy,ale žijeme si myslím dobře.Holky jsou už celkem velké a zatím mi nic nevyčetly.V podstatě ani nemají důvod
jen tak pro zajimavost....kolik z vas ktere rikate ze to pujde zvladnout a ze se nema detem kupovat vse na co si ukazou jste samozivitelky a zijete jen ze sveho platu a alimentu ktere taky nejsou zrovna nic moc?ja jsem samozivitelka mam jedno dite a vim jak je sakra tezke mu doprat standart...ne nadstardant ale normalni zivot ktery se aspon trosku priblizuje tomu co maji jeho kamaradi,kteri maji rodice dva
@caverina zajímá tě to, napíši ti to. Žijeme z jednoho platu a to neplánovaně, netušili jsme, že budu nemocná, natolik a trvale, že nebudu moci nosit domů výplatu. Děti mají dost, dovolená se koná v čr, moře zatím 2x za dceřiných 9let, hory 1x. Kroužek placený jeden. Můj pohled je, že máme dost oproti ostatním. A v nejširším kontextu máme mnoho - zdravé děti.
Sestra je samoživitelka s dvojčaty, bez alimentů, leccos musí oželet, ale žádná hranice bídy. Takže neříkám zakladatelce dítě si nech, když ho chceš z pozice holky, co sáhne do plné kapsy.
No asi je to trochu mimo, ale vrta mi hlavou jak muzes byt v 9tt s nekym s kym se rozvadis🙄.Asi by nejdriv chtelo si urovnat v hlave co vlastne chces😒
@lv Sex jsem s nim mela velmi velmi velmi malo, nikdy by me nenapadlo, ze otehotnim
@hapovab Mame vic problemu, nektere jsem uz zminila v jine diskuzi, dalsi rozepisovat nebudu a nechci. Pred dvema mesici jsem zila s clovekem, ktery se choval o dost jinak. Nedavno jsem byla s malym u doktorky a ta mi slibovala nahlaseni na socialku, protoze s malym nesel manzel nekolikrat na kontrolu a ne rekl opak, takze jsem to nevedela. Navic jsem pred chvili nechala maleho na jip v memocnici s bronchitidou, ikdyz to s predchozimi navstevami u doktorky nesouvisi mam syrach, aby na me kvuli zanedbani manzela socialka neprisla. Nikdy by me nenapadlo, ze je treba tohohle schopen, prece jenom neni tak jednodiche byt sama s detmi a sebrat jim tatu, takze jsem mu dala sanci a nevyplatilo se mi to. Jenze ted stejne nemohu odejit, protoze az budu nastupovat za malym do nemocnice, musi nekdo hlidat deti.
@tomikjoejoe Hele, já bych tedy měla spíš strach o syna na JIP, než že na mě přijde sociálka. Navíc kvůli tomu, že Tvůj muž s ním nebyl- několikrát! na kontrolách- jak je možné, že jsi na to nepřišla? Bojíš se sociálky, chceš se rozvádět, děcko máš na JIPce, čekáš další s člověkem, se kterým normálně nespíš...- to je na odbornou pomoc. Já Ti chtěla, před tím, než jsi napsala poslední příspěvek, pomoc, alespoň materiální, nabídnout. Ale toto už je vcelku podezřelé. Navíc, i když se s ním chceš rozvést, tak je úplně normální mu nechat hlídat děti, když musíš být s nemocným- je to furt jejich táta, ne?
@tomikjoejoe nectu prispevky, ale take jsem sama se ctyrmi detmi... jen mas muj obdiv, ze to zvladas, kdyz jsou vsechny takto malicke!!! to bych nedala... ja mam 10, 9, 2 a 1 rok 🙂 vyzivne na nic, ale doufam, ze po soudu s otcem mrnat se zvedne 🙂 narocne je to velmi (starsi deti), zari je financne silene. ale pak uz to snad jde...
@majkoz Jen jsem psala z ceho mam obavu, ano je normalbi, aby deti pri nastupu do nemoxnice hlidal jejich tata. Jenze ten nastupuje do nove prace 2.1. pochybuji, ze kdyz nenastoupi, tak ho nevyhodi ve zkusebni dobe, navic by dona byt asi ani nechtel. Nejsem zadny pripad pro socialku! Mam deti s clovekem, ktery s nimi nechce chodit k doktoru, vcera jsem vezla syna do nemocnice ja a pritom mela horecku, zatimco zdravy manzel hral doma na pc! Takze mi zbyva jedina moznost hlidani deti od tchyne a ta by pravdepodobne s rozvodem. Ze jsem neprisla na dve chybejici navstevy lekare je moje chyba, ale jak to mam vedet, kdyz jsem ten den byla s dalsim ditetem pryc. Tak je snad logicke, ze pocitam, ze se tata postara, kduz se s nim tak domluvim.
@majkoz Nezlobte se na me, ale Vas prispevek me dost nadzvedl. Jenom proto, ze ziju s blbcem nejsem cvok a moje deti nejsou pripad pro socialku! Deti mam ciste, slusne oblecene a spokojene. Syn je pro me ted prioritni, to je snad samozrejmy, ale taky muzu mit strach a obavu z neceho jinyho a napsat to sem.
@tomikjoejoe Jen jeden dotaz - všeobecný. Holky, jak je možný, že souložíte s chlapama, se kterýma vám to nefunguje a rozhodně se s nima budete rozvádět? Mně to prostě hlava nebere. Nebo bylo doteď vše v naprostém pořádku a před měsícem se něco semlelo s čím ani přes 4 děti nejde NIC dělat? Nějak se mi to nezdá...
aha: " Sex jsem s nim mela velmi velmi velmi malo, nikdy by me nenapadlo, ze otehotnim"
tak tady je každá snaha marná...

Miminko dat ale opravdu pryc nechci ... ☹