Jak motivovat děti na dlouhých výletech na kole?
Ahoj maminky, s jarem a teplejším počasím konečně vyrážíme na delší výlety s dětmi. Ale co děláte, když jim v půlce cesty dojdou síly? Máte nějaké osvědčené triky, jak je motivovat nebo jim pomoct? My jsme loni na netu narazili na tažné lano na kolo. Má s tím někdo zkušenost?
Zadne vytchytavky nepotrebujes. Ze zacatku uzpusobit delku trasy s prestavkama treba na piti nebo hriste.
Mela jsem v baruzku gomove bonbonky a zastavovali jsme a davali do pus.
@eleanthisita my máme tohle a je to super. Dcera má tu krabičku přidělanou na kole a když nemůže, vytáhneme tu kotvičku, kterou držíme v ruce. Připínat na pevno dětem za řidítka nějaké háky, to mi přijde dost nebezpečné. Takhle když zavrávorá, pustí člověk kotvičku a ono se to navine zpět. Nehrozí že sebou řízne a ještě jí bude rodič vláčet na laně za sebou. Používáme to jak na brusle, tak na kole. 🙂 je to maličké a lehké.
Chvilku jsme děti vozili na tyči, ale nevyhovovalo nám to. Pak už jsem byla s dětmi sama a když nemohli, tak jsem je tlačila. Jezdili hezky, položila jsem jim dlaň mezi lopatky a pomáhala jim, samozřejmě každému zvlášť 😁
Ale to jen na cyklostezkách.
Myslím, že to táhlo není špatná věc.
@jancazao A cos dělala se svým kolem, když jsi k tomu ještě tlačila 2 děti? 😯
@prejeta_zaba však píšu každé zvlášť. Jela jsem na kole a přitom tlačila dítě 😊
@jancazao Aha, já jsem si právě nedokázala představit ani jednu variantu. 🙈 Jsi dobrá!
Snazim se uzpusobovat delku trasy silam ditete, pripadne delat delsi prestavky se svacinou, mit nejaky cil, na ktery se tesi.
Především se přizpůsobit dětem v délce a trase výletu a taky faktu, že byla přes zimu delší pauza. Pokud vím, že půl roku na kole neseděly, neženu je např. na třicetikilometrový výlet. Ale prostě se vyjede kousek "za humna", na oblíbený cíl, vždy mít v záloze nějakou kratší variantu (úpravu trasy), motivace zmrzkou v cukrárně na konci trasy...časté přestávky a pořádná SVAČINA s sebou (=cesta je cíl, no ne?)
To samé platí o turistických necyklistických výletech, prostě si nedokážu představit naplánovat po zimě z fleku třeba 13 km trasu, protože matka to tak nemyslela a ostatní se přizpůsobí....
No to tažné lano je fakt skvělý nápad, spousta maminek si ho chválí... Hlavně když máš dítě na vlastním kole, ale ještě nezvládá celou trasu samo. 😇
Přivazovali jsme si děti na švihadlo a fungovalo to skvěle.., dneska bych to určitě řešila nějakou vychytávkou v podobě lana.. holka ujela od malička raketu, ale máme fakt kopcovitý terén, tak bylo potřeba do táhlých kopců pomoct
@jancazao
@prejeta_zaba tlacit dite rukou bych taky nedala. Nastesti na toto mam muze. Ja ti parkrat zkusila, kdyz uz deti bxly vetsi u umely jet plynule a rovne, a proste ne. Vydrzela jsem tak 2 vteriny 😅.
@cherie24 tahle navinovaci vec se mi zda byt prakticka. Ale i bez toho vzdycky muzes z kola slezt a do kopce vest.
@jancazao no oni bx to zvladli, kdyby chteli, ale ja jen s jednou rukou a druhou rozhozenou i malym tlakem fakt ne😅. Druha vec je, ze nase deti to moc nepotrebovaly. A synkovo neustale skakani na obrubnik a zas dolu do silnice mne vytacelo od jeho asi 5 let. To ze jezdily po silnici bez drzeni riditek taky (asi od 7 ?)
@eleanthisita já zkušenost nemám, ale trenér pro menší děti používá, teď o víkendu můžu zjistit jaké má.
@jancazao Prosím, pokud můžete zjistit, dej mi pak vědět. Moc děkuji.
@eleanthisita určitě, ale kdyžtak se prosím připomeň, bývá to náročné a potom ten návrat do reality…
Ahoj, pouzivame od minuly roku tazne lano pro syna kdyz uz nemohl nebo byl velky kopec tak ho manzel zahaknul a pohoda, oba mame e bike a ted jsme mu koupily taky ebike aby se nemusel drit do kopcu atd. jezdime cyklostezky a alpy atd, tak je spokojenej je mu 12 let a uz taky neco vazi ale tazne lano je na cca 80 kg, a to jeste tahame crozra s 3 letym, tak mohu jen doporucit kdyz deti nemuzou je to super.

@eleanthisita nez vubec byky takoveto vychytavky, tak jsem pred 13 lety popotahovala neter na obycejnym lane nebo gumolane, uz nevim. Potrebovala pomoct do kopcum protoze nebxla zvykla jezdit a mela blby kolo. Nase deti jsme vozili odmalicka postupne ve vozejkum ne sedatkach a na tyci. Takze se nejdriv stridaly sedatko/tyc, pak 2 tyce, pak 1 tyc a od 4 let jezdily samy a trasy byly takove aby to vzdy ujeli. Od 40km casem vic a vic...