icon

Kdy s miminkem mezi lidi (obchod, restaurace)?

nikolaamiminko
27. bře 2018

Holky, kdy jste byly s mimcem treba nakoupit nebo alespon v rastauraci? Nas pediatr rekl ze mame pockat do pul roku..me to prijde prehnane. Malej je sice na UM, ale je to kus chlapa, aktualne ma 2 mesice a 5,5 kilo...a celkove je zdravej.

Strana
z2
herberta
27. bře 2018

Já s dvojčaty taky až kolem půl roku věku.Neuroložka to řekla hezky"děti nejsou kabelka".Nakupovala a vyřizovala jsem povinosti,když hlídal chlap,aspon si je užil a jinak nebyl důvod někam je tahat,dopřáli jsme jim klid a pohodu,to bylo hlavní.

muhehehe
27. bře 2018

Těch co tady píšou o tom, že třeba ,,půl roku nic".. to jste nechodily s dětma třeba ani na nějaké cvičení pro mimina, nebo někam na kafe...? A na kyčle a do poradny jak? Podat do ordinace oknem? 🙂 Ale jinak ať odpovím za sebe - od 14ti dnů kamkoliv, obě děti (kojené)... kdybych byla z většího města, tak bych si chvíli asi odpustila třeba tramvaj, pokud by to s ohledem na běžný denní provoz šlo. Ale nad restaurací by mne z hlediska možného onemocnění ani nenapadlo uvažovat. Do nějaké hlučné přelidněné knajpy kde bych se musela horkotěžko prodírat mezi lidma, tam bych s dítětem stejně nešla.. a normální restaurace proč ne..

leymea
27. bře 2018

Ja to zas tak moc neresila. Ale kdyz jsem sla napr.do Kauflandu tak mi to srotovalo v hlave jestli delam dobre (v obdobi sestinedeli). Nastesti se nic nestalo 🙂 pak prisli Vanoce a my jeli nakupovat do OC a vsude milion lidi a kdyz mi jeste bylo receno, ze ty bacily jsou vsude diky klimatizaci tak jsem z toho mela blbej pocit, ale pak jsem si rekla, ze to proste nesmim tak moc resit a normalne jsme jeli. Malymu byli tri mesice v tu dobu. Nikdy nebyl nemocnej a byl teda kojenej. Uzivej si a nebud pul roku zalezla doma 😉

terezapetrova
28. bře 2018

Na obchod typu Abert by mi půl rok čekání opravdu přišel dost premrsteny a to jsem mela nedonošené dite /ne extrémně/ ockovani poprve v roce a půl. S ohledem na restauraci pokud bych se necítila jít tam ve 2mes veku dítěte tak si myslim, ze rodina (návštěva) by se mela přizpůsobit dítěti.. Pravidla určují rodice

karlajasmine
28. bře 2018

@herberta a ze zvědavosti jak bys to dělala kdybys měla doma i starší dítě 🙂?

herberta
28. bře 2018

@karlajasmine ale tady se nebavíme co kdyby,jak kdyby....prostě situace byla taková,že jsem dětem mohla dopřát klid a pohodu a ráda jsem jim to dopřála.O nic nepřišli,spíše naopak.Chlap hlídal,já zatím v klidu nakoupila nebo šla cvičit atd.Obchody jsou do 20-22hod.takže vždy se našla hodinka si odskočit a nakoupit nebyl důvod se tam cpát s dětmi.Restaurace,kafíčka a rodinné dýchanky taky nebyly nutností,bez kterých bysme se neobešli.

herberta
28. bře 2018

@karlajasmine ....ale když ti odpovím"co kdyby,jak kdyby" vypadalo by to podobně.Určitě bych upřednostnila klid pro dítě,takže by absolvovalo cestu v kočárku do školky,kde bych odvedla ty starší a potom vyzvedla.Jinak by se zase hledal kompromis.Tatínek sice pracuje dlouho a na směny,ale vždy je několik hodin doma,nepracuje nonstop😉.ležící,spící dítě zvládne na tu "chvíli"(určitě by zvládl i křičící)

beruda
28. bře 2018

S mírně nedonosenou dcerkou jsem do malého Alberta co máme na sídlišti chodila hned, do mhd po šestinedělí, když jsme jely na kyčle. Nikam jinam jsem nepotřebovala.

mku
28. bře 2018

My jsme chodili, s malym narozenym 37+0 ktery byl hypotrofni, ven na zahradku po sestinedeli, postupne jak bylo potreba tak i do obchodu. Nikam jsem s nim nechodila ted pri chripkove epidemii a to je mu osm mesicu.

vladienka
28. bře 2018

Po sestinedeli neobmedzene, co neznamena ze sme denne trajdali po obchodoch, ale proste normalne. Od 3 mesiacov sme chodili na cvicenie a cca od pol roku do hernicky 🙂 byt polrok s malou hlavne doma, zblaznili by sme sa obe dve.

codal
28. bře 2018

Asi od třech měsíců,ale výjimečně,bylo to v zimě, chřipkové epidemie,takže jsem nákupy řešila radši sama. MHD nejezdím ( bydlím na vesnici), vanickovali jsme doma, navštěvovala jsem kamarádky,ale doma (ne kavárny), přišlo mi to zbytečně... Lékaře jsme samozřejmě normálně absolvovali (autem)..

anetka1701
28. bře 2018

Vzhledem k vytíženost chlapa jsem se všema do obchodů musela skoro hned... Nebylo by co jíst... Ale já to obecně neřešila-s druhou jsem byla ve 4m (neockovanou) ve Francii u moře, s třetí ve 2t ted v hernicce na oslavě narozenin, včera v měsíci semnou byla na školním jarmarku - prostě nemůžu s velkejma dětma sedet doma nebo jen korzovat po okolí s kočárkem a nechodi na jejich akce, to by jim bylo líto a zarlili by na mladsi... Ono už jen to ze starsi jsou v kolektivu děti a cokoliv můžou přitáhnout, nemluvě o tom ze pro ne chodím do skoly, školky - kočár v šatně... Myslím že jít do restaurace a nenechat si sahat do kocaru nikym koho neznáš neni problem....

konidana
28. bře 2018

po šesti nedělí v pohodě, jen se to nesmí moc přehánět (podle mne je být v nákupáku každý víkend na půl dne i pro mne moc 😉) Po 2. měsíci jsme s miminem cestovali vlakem přes půl republiky obyč rychlíkem a občas zašli na oběd do hospody, ...

bayt
28. bře 2018

@nikolaamiminko Cooože? :D Jakože hned po propuštění jsme šli ten den k pediatře, samozřejmě nebyly extra mrazy. A pak už normálně, obchody, restaurace atd.

bayt
28. bře 2018

Jinak ale nosím a nebo je mimčo schované v kočárku, a plně kojím, takže obranné látky má.

konidana
28. bře 2018

Nakupování v sámošce nebo menším supermarketu bylo tak 2. týdně součástí mých procházek s kočárem asi tak od 10. dne.

normalnimatka
28. bře 2018

do půl roka?:D tak toj e utopie.... no chodila jsem normálně na nákup (ne do žádnýho mega centra, malá sámoška) asi od pár měsíců dítěte. a buď dítě u sebe v šátku, nebo v kočáru se zakrytou boudou, aby mu nesvítily hnusný světla do očí a tak. v supermarketech je moc podnětů, a osobně když vidim nějaký fakt malý mimčo v nějakým velkým obchodním centru, tak je mi ho líto. většinou to mimino lidi nechávaj totálně nabalený, vystavujou ho těm zářivkám (zkuste si hodinu koukat do stropu na takový světla), neznámejm zvukům a hluku, atd....

normalnimatka
28. bře 2018

a v restauraci jsme byli snad jen na dovolený, snad v roce a čtvrt a stejně to byla hrůza... myslim, že ještě dlouho nepudeme:D ale z jinejch důvodů, než který máš asi na mysli. mimino bych do restaurace asi nebrala. ono taky záleží, co máš za mrně moje dítě nebylo a není ten typ, kterej vydrží hodinu ležet, čumět do stropu nebo na hračku ab ejt spokojený. byla bych nervní, kdy začne bulet atd a stejně bychom jedlli zvlášť, jeden by jed, druhej by choval:D

bayt
28. bře 2018

@normalnimatka my chodíme normálně v poledne, když spinká....mimčo spinká a my si dáme oběd (ale malýmu není ani 10 týdnů)

normalnimatka
28. bře 2018

@bayt no, jak jsem psala, to se odvíjí od toho, co má kdo za dítě. moje dítě nespalo v takovejhle podmínkách, ale za velmi specifickejch (jedoucí kočár, ani ne houpací apod). ani "no tak vám dítě usne v autě a pak ho nechte v autosedačce" - neexistuje. vzbudil se klidně i na červený, natož při vypnutým motoru...
neměla bych n ic proti restauraci,když to lze a dítě tam je normálně spokojený. jen to u nás prostě nešlo:D

bayt
28. bře 2018

@normalnimatka my to mame podobne, ja jsem vzdy pripravena zadat o krabicku a vyrazit domu, pripadne nakojit na miste, ale s prckem je to na dyl

bbubble
28. bře 2018

tyjo tak to cumim :D my chodime normalne vsade asi od 2 ci 3 tyzdnov - obchody, restauracie, vylety.. vzdy som ho mala u seba v satku. ja si zas neviem predstavit novorodenca niekomu nechat a ist si nakupit. mala som stastie ze sa narodil v lete, takze som mohla nakojit hocikedy hocikde. a nie, nemam dieta ktore by hodinu lezalo a cumelo do stropu :D vacsinou ho ma niekto na rukach, ale kvoli tomu predsa nebudem obmedzovat svoj zivot tak ze pol roka nevylezem z domu.. zit sa da normalne aj s dietatom 🙂

bbubble
28. bře 2018

teraz ma 9,5m a stale ho mame v restauracii vacsinou na rukach, kedze este nesedi. ale nejak to teda nevnimam ako obmedzenie. a ockovany nie je vobec, takze podla toho sa tiez neriadim :D

bekyc
28. bře 2018

@bbubble Souhlasim, kojila jsem několikrát i u oběda v restauraci, v obchoďáku na lavičkách, jednou i na wc u přebalováku, prostě to nešlo jinak a málem mi upadla ruka, ale nebudu kvůli tomu sedět doma. A jak to asi dělají maminky, které jsou s dětmi samy.. to jako nechodí nakupovat?

lennus
28. bře 2018

@nikolaamiminko Náš se narodil předčasně o sedm týdnů v zimě, do jara jsem byla opatrnější, ale na nákup jsem musela, manžel celý den v práci, babičky daleko, od jara jsem ho už brávala všude, žijeme v hlavním městě, v pěti měsících jsme vycestoval i do zahraničí a jeli vlakem pár hodin v rámci ČR. Děti nejsou kabelka, to mě pobavilo 😀 To sice ne, ale člověk musí nějak fungovat dál, samozřejmě je zbytečně třeba v zimě je neohrožovat, ale zároveň život jde dál a když mám doma už starší dítě, tak se nemůžu úplně izolovat.

bubinko1506
28. bře 2018

S 5tyzdnovymi dvojcatami som bola v obchodnom centre. Bezne nakupy v Tescu som robila kazdy den. Mhd isli ako 2,5 mesacni. Doteraz nase prechadzky koncia v obchode alebo na kave. Maju takmer 18 mesiacov, od narodenia na UM, zatial mali iba 4x sop

bubinko1506
28. bře 2018

Ma tam byt soplik - pisu so mnou☺

wimbledon78
29. bře 2018

O vikendu na obed bych urcite sla 😊 Neni duvod procby ne. Mam extremne nedonosenou dceru a pri odchodu z porodnice nam neurolozka rekla, at malou zbytecne neizolujeme. Tim, ze chodi “mezi lidi” ziskava prirozenou imunitu. Ovsem bylo leto. Byla bych mnohem opatrnejsi v dobe chripkovych epidemii. Na malou jsem byla sama, a neco jist jsem musela. Takze obchody i restaurace ano. A vzdy byla zdrava. Nemocna zacala byt az s nastupem do skolky.

lenysek1988
29. bře 2018

Malá měla 9 dní a byl potřeba nákup na delší dobu. Plně kojená, vedro...nakoupila jsem v Kaufu a minimálně 4 dny jsem do žádného krámku u nás nemusela jít. Dr. ji byla navštívit tak do jejich 3 týdnů a v 6 týdnu automaticky na poradnu k dr. Na kyčle jsem musela s malou někdy v 5 týdnu a nikdo neřešil že tam někdo jede s rýmou jako doprovod...ten den hnusně. První rýma ve 3m a první nemoc až před druhým rokem. Synovci tu byli pravidelně,oba ve školce a nic nepřitáhli na ni. Teď budou dvojčata, malá v září do školky, zápis nás čeká už s dvojčaty....půl roku zavřená doma....to bych nemohla ani k rodině. Tam jsou taky bacily, zvířata.....

Strana
z2