icon

Kdy s miminkem mezi lidi (obchod, restaurace)?

nikolaamiminko
27. bře 2018

Holky, kdy jste byly s mimcem treba nakoupit nebo alespon v rastauraci? Nas pediatr rekl ze mame pockat do pul roku..me to prijde prehnane. Malej je sice na UM, ale je to kus chlapa, aktualne ma 2 mesice a 5,5 kilo...a celkove je zdravej.

Strana
z2
tete20
27. bře 2018

Chodili jsme tak od cca 2 mesicu ale ne moc do obchodaku atd. Do restaurace uplne v pohode.

karlajasmine
27. bře 2018

U prvniho jsem cekala do cca 4 mesicu, u druheho jsme chodili od narozeni, protoze nemuzu starsi dite na pul roku zavrit doma 😀. Takze druhorozeny byl v prvnich 14ti dnech uz v tramvaji, v obchode (starsi potreboval svacinu), v herne.. Ridila bych se tak nejak selskym rozumem, netahala bych miminko zbytecne nekam vylozene do davu lidi, ale ani bych neprestavala normalne zit, obzvlast ted na jare, to uz nemoci za chvili pominou a bude pekne..

hanih
27. bře 2018

@nikolaamiminko Dcera se narodila v půlce října a vánoční nákupy v prosinci jsem absolvovala s ní v kočárku. Jen jsem se snažila vybírat obchody, ve kterých není moc lidí, nebo časy, kdy do obchodů chodí lidí méně (třeba všední den ráno), a snažila jsem se tam dopravovat vlastním autem (i když taky se stalo, že jsme musely využít na cestu vlak, ale z toho jsem byla dost nervózní).

dc2015
27. bře 2018

Ono asi záleží, kde člověk žije. A taky v jaké roční době se dítě narodilo, popř. zda je oočkované. My měli karanténu, protože syn oočkovaný nebyl a řádil černý kašel. Syn je prosincový. Nicméně fakt se řídit rozumem. Ale místa s opravdu velikou koncentrací lidí bych vynechala. Docela jsem nemohla, když jsme byli před Vánoci v Praze v Ikey, totálně narváno, prodírali jsme se davy a potkala jsem tak několik mamin s malinkatými miminky v šátku. To jsem teda nechápala. Ale zas třeba teď už bude duben... respiračních onemocnění snad už pořádku ubude a myslím, že zajít s mimčem do restaurace už je ok...

dc2015
27. bře 2018

Jinak myslím, že doktor je opatrný kvůli UM. Přeci jen MM je na imunitu lepší... ale zas nic se nemá přehánět, že...

vanea
27. bře 2018

Ven jsme chodili hned, mezi lidi (doktor, restaurace, obchod) tak od 3-4 měsíců, mezi hodně lidí (obchoďák, veletrhy,..) teď po půl roce 🙂 je kojený...očkování působí až po druhé dávce, takže jsme čekali.

2hanah
27. bře 2018

@nikolaamiminko To asi přehnané je, je známo, že v obchoďáku můžete chytit cokoliv, ale neumím si představit, když mám i větší děti, že si budu moci dovolit půl roku nikam nevystrčit noc 😂 vyhýbala bych se zástupu lidí a obchodům jen v chřipkové epidemii. Do restaurace už bych ho klidně brala, když byla dcera novorozeně, brala jsem ji všude už tak po 14-ti dnech, byla donošená, zdravá, váhově akorát a já měla starší dítě, takže musela všude už v šestinedělí, jen bylo léto.

sell1
Autor odpověď smazal
sell1
27. bře 2018

Nechávala jsem pomalu malého zvykat, až jsme postupně došli až k nákupům v obchodaku. Poprvé jsme šli ven zhruba ve třech týdnech a v době chřipka jsem vynechavala frekventovaná místa. Nakonec nam onemocněl tatínek a malý chytil bacil az doma. 🙂

Co doktor to názor. Nam paní doktorka rekla, ze není důvod byt doma, pokud nemrzne.

dc2015
27. bře 2018

@sell1 Já myslím, že není myšleno být doma jako být doma, ale mezi lidmi... Právě obchoďáky, nějaké velké oslavy apod. Třeba kolegyně učitelka vzala v zimě dceru (6týdenní) ukázat dětem do školy, děti si ji chovaly, předávaly... To bych neudělala. Ale na procházku s kočárkem opravdu, pokud nemrzne, není důvod nejít...

nikolaamiminko
autor
27. bře 2018

Jojo jde mi o mista “uvnitr” kde je vic lidi, ven na prochazky normalne chodime od narozeni, to uz by mi opravdu jeblo kdyby ne ;/ ted o vikendu prave prijedou nasi a chtela bych jit do restaurace na obed no :( tak prave nvm jesli mame vzit kocar dovnitr, nebo se nekdo objetuje a bude jezdit s kocarem kolem hodpody :/

luckylee
27. bře 2018

V mesici obchod v 5ti tydnech restaurace.Na UM takze bez protilatek.
A prvni ockovani v 8m.Od kdyz mel rok tak tu radily spalnicky a ani tehdy jsme zadne opatreni nedelali.

luj89
27. bře 2018

Tak v restauraci jsem v 9mes. dcerou jeste nebyla. neumim si totiz nejak predstavit, co bych delala,kdyby tam zacala vyvadet. ani bych si to neuzila.V obchode jsme byli s dcerou hned po prichodu z porodnice.

rebe
27. bře 2018

První procházku s kočárkem jsme zakončili v restauraci 🙂 Zato obchoďákům se vyhýbám dodneška. Každý to má jinak.

ckei
27. bře 2018

@nikolaamiminko obě děti de facto hned od příchodu z porodnice - restaurace, obchoďáky, oslavy.....a obě děti zdravé jak rybičky.

sell1
27. bře 2018

@dc2015
@nikolaamiminko nijak zvlášť jsme neřešili nic, v obchodaku jsme byli tusim jeste před koncem sestinedeli. A v necelých pěti měsících odletame do zahraničí. Malý ale už v tu dobu bude naockovany. Někdy ve dvou měsících jsme byli na delším výletě v Německu, kde jsme se dostali do styku se spoustou lidi.
Asi je to na každé mamince. Mám zkusenost od nekolika maminek, ze s dětmi nikam ze strachu nechodily ani nejezdily a jejich děti mají nulovou imunitu.

ckei
27. bře 2018

Obě děti jsem teda kojila a dceru ještě stále kojím. Ale i kdyby ne, nic by to na tom neměnilo 😉

eldrag
27. bře 2018

od narozeni jsme jezdili MHD praha , kdybych nechodila do kramu umřeme hlady... toliko k chozeni mezi lidi. pul roku je vážně přehnané, většinou platí do prvního očkování být opatrnější.

kaja2016
27. bře 2018

@nikolaamiminko No ja opravdu tak az v pul roce. Jako samozrejme i predtim, ale proste jen obcas a pokud nebylo zbiti. Ja nekojila, tudiz nedavala miminku protilatky, fakt bych to neriskovala. Ale to je kazdeho rozhodnuti a musi se ridit svym vlastnim rozumem a pocitem...

kaja2016
27. bře 2018

@sell1 To neni tim, ze s detmi nikam nechodili. Mojde dcerka ma treba imunitu suprovou. Od narozeni byla nemocna dvakrat a jeste se slabsim prubehem.

martinato1989
27. bře 2018

My jsme byli v obchodaku ještě v sestinedeli a v restauraci jsme poprvé byli v 8 týdnech. Nechodili jsem na frekventovaná místa jen když řádila chřipka, jinak jsem to vůbec neřešila. Partner v sestinedeli přišel domu z chřipkou a malá to perfektně zvládla a nic nechytla.

dc2015
27. bře 2018

@sell1 Jj, ono všeho s rozumem... Asi jako ve všem, extrémy jsou prostě blbě a taky člověk reaguje na to, jaké je to dítě, stav té maminky apod. Jiné to asi je když se žena hojí po císaři, nekojí a celkově se necítí nic moc a jiné, když je vše ok, venku je pěkně a zrovna neřádí chřipky... Kašlat na poučky a použít hlavu 🙂

absintka19
27. bře 2018

Moje mala 10m, zadna nemoc, MM po prichodu z nemocnice byla s nami na zahradce na malinovce..Nikdy nemocna, ma rada lidi a spolecnost, take zalezi na matce jak se citi. Jo a byla jsem po CS. Mam dite ale nezblaznila jsem se 🙂

areh
27. bře 2018

Ja jsem byla s malým na menším nákupu asi ve 2 týdnech a ve 3 týdnech jsme byli na svatbě (byla to menší svatba). Na začátku 3 měsíce jsme jeli vlakem. Od té doby ho neomezuju (krom chřipkové období) 😉

priefi
27. bře 2018

@nikolaamiminko cca po sestinedeli do obchodu a restaurace cca mel 3m, ale bylo leto

bekyc
27. bře 2018

Do obchodu jsem šla už s 14ti denním, jinak mezi lidi a celkově návštěvy, restaurace atd. až po šestinedělí. Nepodívat se půl roku do restaurace a do obchoďáku bych asi nedala 😀 Naopak užívejte klidu, pokud vám spí a můžete se v klidu třeba najíst nebo nakoupit. Co bych za to teď dala...

blanka.k
27. bře 2018

Skoro "hned", MHD jsem začala jezdit si myslím co mu bylo tak 10 dní (na kyčle atd.), stejně tak Billa, atd. Vlakama k rodině od 5 týdnů , v 5 a 6 týdnech jsme byli na dni ot.dveří ve vozovně MHD , zoo, a chodila jsem s ním od narození (květen) ven na zahrádku restaurace na oběd na meníčka. Ve 3 měs. jsme byli na turistické dovči (ale ubytko v hotelu 4*) 🙂 Bez auta a chlapa doma to jinak nešlo, musel holt všude se mnou :D Jen ve 2 letech dostal navíc očkování na žloutenku, furt olizovat dveře v rychlíku, v MHD tyče atd :D

dixi86
27. bře 2018

Já musela s prckem hned prakticky. Ale autem, ve vajíčku a přes vajíčko plenu. Takhle to bylo snad 3-4 měsíce určitě. Byl tedy dubnový, ale na vesnici a sama přes týden to moc udělat jinak nešlo. Poprvé na výletě v zoo ve 3,5 měsících. Celkově jsem ho chránila až moc, mohli jsme si více užívat.

ojo
27. bře 2018

Mám 4 děcka, ven jakože ven z domu jsem chodila v podstatě od porodnice, ale ty obchoďáky, restauračky a vše ostatní od šestinedělí 🙂 první jsem kojila 5 měsíců, to poslední jen 2 měsíce 🙂

kamino
27. bře 2018

Do Europarku na nákup cca 14 dní .. něco jsme jíst museli 🙂

Strana
z2