Vosy v Zoo Praha - existuje repelent přímo na vosy?
Vzhledem k tomu, kolik jsem viděla děti a kočárku v Pražský zoo, tak am určitě někdo z vás jistě byl. :D
Já byla v šoku z množství vos, z toho že létaly všude a byly drzý (litalY na ruku)
Já se těch potvr hrozne bojím, co vy? Co děti ?
Co jsem koukala tak je tam dost obtezovaly. (Jedny holčičce vlitly hned dvě na jednou pod brýle. (Žádné jídlo, limcu neměla)
Existuje repelent cíleně proti vosam ?
Já se sprchovala v OFFU a stejně jsem se jim líbila.
Dal by mě zajímaly místa kde je velké množství vos, abychom se jim vyhli. Dekuju 🙂)
@zelenaesmolda nebo pokud ji nevypiješ neolízneš na zmrzce nebo si ji nepřimáčkneš třeba na paži jako já 😀
@95newmommy2020 vzdy jsem tvrdila, ze vosa neublizi, pokud ji neohrozujes. Kupodivu jsem zazila opak. Sotva jsem vylezla ze zahrady, priletla vosa a pichla me do ruky. Byl to teda fofr. Nez jsem se vzpamatovala, obletela kolem me a pichla me podruhe. Ony jsou dost agresivni. Ja jsem se neohanela, ani jsem to vlastne nestihla. Jsou to fakt mrchy.
@calvac já zažila to samé. Seděla jsem na chatě na zahradě, prilitla vosa a sedla mi na ruku. Já byla v klidu, že když jí neublížím, tak ani ona mě. A ejhle.. Mrcha mě pichla, aniž bych se pohnula.. Jsou agresivní, to mi nikdo nevymluvi
@zelenaesmolda
@zelenaesmolda to je pěkná blbost, bohužel.
Vosy začínají být agresivní zejména od srpna.
Jinak pokud se chcete v zoo vyhnout vosám, tak se vyhněte všemu občerstvení. Lidé kolem sebe pak házejí odpadky pokryté kdečím sladkým a to je pro ně vzrůšo 🙂
@95newmommy2020 já četla článek ze jsou agresivní dík tomu jak je všude řepka a ony jsou z toho zmatlany, nevím co je na tom pravdy ale u nás na chatě na samotě kde fakt nic není jen les s vosama není problém, u baráku kde je všude okolo řepka tak je to mazec 🤷♀️ Jak se psalo vyhnout se občerstvení kvůli odpadkum a nenosit pestrobarevné oblečení jako žlutá oranžová atd.
@zelenaesmolda Je to mýtus. Vosy můžou být dost agresivní více než srsně. Už se mi párkrát stalo, že nás z ničeho nic vosa pichla ani jsme nevěděli, že kolem nás litá. Naposledy včera stipla Manžela z ničeho nic.
@95newmommy2020 vosa obecná bez důvodu žihadlo nedá,za to vosa útočná k tomu důvod nepotřebuje. Navíc jsou toxické,jak vymetaji odpadky,takže se může spustit alergie u dospělého,který na nic alergický není. Pak tu máme vosiky,vypadají podobně jako vosa útočná,ale jsou víc do černa a mají stihlejsi zadecek. Ti jsou neskodni. Repelenty na vosy moc nefungují.
@martt vosy jsou agresivnější než sršeň,jelikož sršeň agresivní není 😁
@95newmommy2020 Nejist a nepit nic sladke pri chuzi. Nepouzivat parfem ani zadnou ovocnou vuni na sebe. Ted zacinaji byt znovu agresivni, jednou za par let je to opakuje, ted nastava to obdobi. Nechodit k odpadkovym kosum a pozor i na kvetiny, nepit brckem drinky na zahradce. Uz mi letaji i na balkon, budu muset strikat kytky necim. Pred par lety mi vosa postipala mimino na krku v kocarku, myslela jsem ze dostanu infarkt. V Zoo se jim nevyhnes.
@uzivatelkapetra kvůli těm sviňucham jsme si občerstvení ani nedali jen na jednom místě, kde se dalo jít do vnitr. Ale ony litalY všude i po cestě ze křoví, i tam kde nic nebylo. Žádný jídlo nebo tak.
@jelenice_zavodnice To je strašný. Jinak nic takovýho nedělám. Nijak neprovokuju, protože se jich strašně bojím. Takže si dávám fakt pozor a stejně. :///
Nejlepší repelent na vosy jsou sršně. 😀 Ne, to samozřejmě není řešení, ale sousedi meli na zahradě sršní hnízdo a od vos měli všichni klid.
@zelenaesmolda Já teda o víkendu zažila taky agresivní vosu.. z čista jasna syna 5x bodla.. A to se nijak neoháněl.. Má 6 let.
@95newmommy2020 prevence je nemít bsrevny oblečení a kvetinovou vuni na sobe, na dítěti.
@jijulka Tak to jsem neměla. Neměly vůbec žádný lákadla. Se těch potvor tak moc bojím Ze dat si něco kolem čeho by byly vosy, tak to nechám na místě a sprintuju od toho. :D Plus je mi jedno ze opravdu velmi výrazně smrdim repelentem :D :D
Jinak,tohle je nejlepší repelent ze všech 😁
Kde jsou oni,nejsou komáři,mouchy,ani klíšťata. A vosy,ty si to rozmyslí,než jít s nimi do boje. Na malého nejdou, jsou velice inteligentní,stačí udělat bariéru svým tělem a většinou je stejně zajímám já a co jsem přinesla dobrého. Když si na vás zvyknou,nechají vás přijít přímo k hnízdu,jen nesmíte bránit ve vyletovem prostoru, to jinak drcnou do hlavy. Sršeň spíš kouše,než aby dala rovnou žihadlo,je si vědoma své velikosti. Navíc,má méně jedu,jak včela medonosna,ale při vpichu,nebo kousnutí se uvolní kyselina octova a proto to bolí,jako prase. Doposud zaznamenané útoky byly zpravidla při porušení jejich hnízda (které bylo v zemi a běžci do něj šlápli a místo,aby běželi rychle pryč,začali se ohánět.Sršeň totiž nepronasleduje) dokáží žít v symbióze se vcelami a někdo si je doma hycka nejen jako lapač hmyzu(jedno srsni hnízdo za den pochyta až 1kg škodlivého hmyzu),ale i jako domácího hlídače 😁😉
Toť taková malá vsuvka 😂
@amazonkajanik ja srsne miluju, krasny, majestatni a ke vsemu užitečný.
@jijulka přesně! Poslední 3dny za mnou létala jedna a včera přiletěly dvě 😍 přibližně ve stejnou dobu. Ale tohle jsou prckové,registrovala jsem větší kusy. Dokonce jsme našli i mateřníky větší než normál. Asi se chystají na invazi těch asijských potvor.
@amazonkajanik Ty jsi odvážná. Je super, ze srsni nakonec nejsou takový “zabijáci”, na to jakou maj povest. Ale já mám takový panický strach, ze nejsem v klidu vůbec. :D
@95newmommy2020 mají špatnou pověst díky nevědomosti a hlouposti lidí. Když se člověk hmyzu bojí (štítí)obecně,to je jiná. Já nemusím pavouky nad 1cm. Ale je znát,když mají někde v lese hnízdo. Nemáme v okruhu 1km na sobě jediné klíště. Navíc,tam,kam jsem chodila,bylo hrozně klošů jeleních. Co za mnou začaly holky lítat,mám klid i od nich. Hlavně na kloše nepůsobí repelent a kousnutí sakra bolí. Přenáší totéž,co klíště.
@amazonkajanik Tak to je zas super. Je taky fajn, ze nejsou dotěrný. Kloši jsou heozny taky, stejně tak i muchničky nebo hovada. Ale díky bohu hovado jsem v Praze snad ještě v životě neviděla.
@95newmommy2020 tak u nás na vsi je snad všechno možné. Dnes jsem v bytě zabijela kutilky asijské (dle webu prý neškodné,haha) ony nejsou taky rádoby agresivní,ale jejich jed je oproti sršnímu fakt nebezpečný a nebojí se dělat komůrky klidně člověku pod peřinou,aby tam natáhli pavouka a nakladly do něj vajíčka. A jelikož se stahují do obydlí,nebudu riskovat,že vlezou synovi do postýlky a tam mu vrazí žihadlo 😟
Ale máme tu i štírka domácího a ten je velice prospěšný. Přítel překvapivě nevěděl a chtěl ho zabít,ale já už se dřív ptala strejdy googla a včas tomu zabránila 😂
@amazonkajanik Já teď z tebe normálně začala studovat hmyzaky u nás :D Tak si tak zjišťuji, ze tohle jsem už nejspíš taky někde někdy viděla. Stejně tak i nějakou tu Muchničku, sametku a bzikavku. Posledně jsem viděla nějakou i zářivě zelenou mouchu.
Ať už je po létě.... :D
@95newmommy2020 to já mám léto ráda, ale některé tyhle potvory bych klidně vymazala 😁
Vždycky si vzpomenu na Stvoření světa, jak se tam ďábel činí 😂
@nazka
no,ja se timhle pravidlem ridim od detstvi a od te doby me zadna nebodla
@95newmommy2020 Dneska jsme byli v zoo a těch vos tam bylo opravdu požehnaně. Působily dost agresivně, letaly blízko kolem lidi, narazely, pronásledovaly. Vosy byvaji v lete vsude, jasne, ale museli jsme odejít, moje psychika to nezvladla, když jsem viděla, jak se lítají kolem prcka v kocarku. Takže vás naprosto chápu, tohle jsem zatím nikde nikdy nezažila. Repelent nám tez nepomohl.
@zelenaesmolda hele, to fakt není pravda. Za poslední 2 týdny bych o tom mohla vyprávět - minulou sobotu jsem fotila svatbu a během obřadu si mi sedla na ruku a píchla mě. Tuhle sobotu to samé na koupališti - prostě jsem jen seděla na okraji bazénu, sedla si mi na záda a jebla mě. Ani v jednom případě jsem neměla v dosahu žádné jídlo pití a ani jsem se nehla, natož, abych se oháněla.

@95newmommy2020
vosa ti nic neudela pokud nezacnes hystericky jecet a zbesile se ohanet.