Výlet letadlem. Máte tip?

fifinka2020
11. pro 2022

Hezký den, mám asi trošku specifický dotaz, ale třeba někdo poradí.
Ráda bych na jaro koupila jako dárek manželovi a synovi (v tu dobu 5 let) nějaký mini výlet letadlem. Oba miluji letadla, ale syn ještě nikdy naletěl. Představa je taková - sehnat nějaké levné letenky v podstatě kamkoli, jenom aby to netrvalo moc dlouho (čili třeba do 2 hodin) a dalo se zpátky klidně ještě ten den nebo třeba za den nebo dva. Jenže moc netuším, jak to hledat, případně kde by se jim mohlo líbit. Jde samozřejmě hlavně o ten zážitek z letu, napadla mě třeba Vídeň a zajít tam do zoo na pandy (ale syna to zas tak nebere), ale i kdyby si měli jenom někde dát zmrzku nebo se jít třeba podívat na moře, bylo by to fajn... Manžel už takhle toužil někam vyrazit, ale nikdy to nedotahnul. Tak pokud byste měli nějaký tip na místo, které by odpovídalo požadavkům, nebo i na způsob, jak to hledat (těch serverů s "levnýma letenkama" je strašně moc), budu moc vděčná.

zuzkasim
11. pro 2022

A není lepší spíš nějaký vyhlídkový let? Jako mě přijde celkem normální, že pětileté dítě nikdy neletělo🙂

ellyem
11. pro 2022

My letěli do Milána loni v dubnu za 580 Kč dva dospělí, levný bývá i Londýn. Obojí se dá zvládnout za 2 dny. Jen hledej až blíž k datu, teď levné letenky na jaro neseženeš. Dobrý je vyhledávač Skyscanner nebo Pelikán.

similenka
11. pro 2022

@ellyem Odkud jste prosím letěli?

fifinka2020
autor
11. pro 2022

@zuzkasim vyhlídkovy let by nebavil ani jednoho 🙂. Právě se chtějí rovnou i případně někam podívat... Jinak my jsme z okruhu mých známých asi poslední, co neletěli 🙂, ale to spis jakoze litaji uz od miminek s detmi treba k mori. Slis jsem tim chtela zduraznit, ze chci let prave pro to vsechno kolem (odbaveni atd.), ze to syn jeste nezazil a chtel by. Nekoho by to třeba ani nelakalo🙂

fifinka2020
autor
11. pro 2022

@ellyem moc děkuju i za tip, kdy hledat... Je fakt, že to bude i jistější vzhledem k nemocem, když můžeme letět prakticky kdykoli

apple_tree
11. pro 2022

Koukám, že jsi z Prahy. Levně odtud létá ryanair, wizz a easy jet. Určitě kupuj letenky přímo u nich, ne u přeprodejce typu pelikán apod. Levnější lety budou třeba do Benátek, Milána nebo Krakowa.

zuzkasim
11. pro 2022

@fifinka2020 Aha, mě zas nepřijde to čekání před a odbavování moc zábavné, tak jestli je to tvé chlapy zajímá, to je pak jiná. Jinak se asi pohybuju v jiném okruhu známých, ale třeba můj muž ještě neletěl, je mu přes 40, děti teda jo, ale až jako mnohem větší, já taky jako dospělá a mám spoustu kamarádů, kde neletěl nikdo nebo jen dospělí v rámci práce, ale velké děti nikdy. To jen, aby ti to nebylo líto, že byste byli "divní"🙂

gracinka7
11. pro 2022

@fifinka2020 co rovnou exkurzi na letišti? Ta je super.

fifinka2020
autor
11. pro 2022

@gracinka7 už byli několikrát🙂

fifinka2020
autor
11. pro 2022

@zuzkasim je, děkuju 😁. No dneska jsme se byli podívat na letišti v hale a syn by vydržel klidně půl hodiny koukat na pásy, jak odváží kufry 😁😁😁.

zuzineckah
11. pro 2022

@fifinka2020 ono se dá letět prakticky kamkoliv, jen některé linky začínají pravidelněji létat až třeba od dubna/května, takže teď ti ty letenky ani nenabídne. Mohli byste letět třeba do Splitu, ten je nádherný. Malý, s překrásným historickým centrem, je tam přístav, moře taky, z letiště jste za 20 minut v centru. Ubytování seženete bez problémů, zmrzka top! 👍 Naše děcka létání také milují, létáme s nimi od malička, hodně jsme létali i před dětmi ✈🙂 Jinak kdybyste chtěli levnější letenku, tak zamiřte do Zadaru, líta z Phy Ryanair přímo. Centrum taky krásné👍

fifinka2020
autor
11. pro 2022

@zuzineckah je, moc děkuju za konkrétní tip, to zní dobře! Určitě mrknu

mollyweasley
11. pro 2022

Z Prahy létá Ryanair do zajímavých míst, koukni na jejich stránky, a projeď místa, která by vás zajímala (např. Varšava ne, Londýn, Paříž nebo Milán ano). Srovnej ceny letenek do jednotlivých míst, prostudujte příletové časy (přiletět v sobotu večer s odletem v neděli ráno je na prd). Pak se podívej, na kolik by vás v daném místě stálo ubytování, jak se dostaneš z letiště do centra města a jak na hotel/byt. No a nakonec se mrkni na itinerář, co byste v dané oblasti chtěli dělat, na kolik vás to vyjde a podle toho rozhoduj, kam koupíš letenku.
My jsme takhle naposled byli v Norsku:
https://www.modrykonik.cz/blog/mollyweasley/article/jak-na-levne-cestovani-oslo-4e3qbn/

kattyd
11. pro 2022

Já doporučuji Valencii, byla jsem tam letos na jare, a to město je úžasné, u moře, písečné pláže, krásné centrum, pro děti super Oceanografic - mořská zoo i s delfíny. Z letiště jezdí metro do centra, takže nejsou potřeba žádné dlouhé přesuny. Letenky koupíš přímo u ryanair, když si zadáš orientační termín nabídne ti to tam lety s cenami a vždy se tam dá najít něco za fakt nízkou cenu.

zuzineckah
11. pro 2022

@kattyd Valencie je skvělá, tu taky doporučuji👍 Oceanografico je naprosto úžasné! Akorát Ryan tam žádné lety momentálně nenabízí... To je právě o té sezónnosti.

ellyem
11. pro 2022

@similenka My letěli z Katowic, protože to máme blíž, ale z Vídně létá taky hodně dobrých spojů 🙂.

zuzineckah
11. pro 2022

@ellyem z Vídně léta třeba Wizz fakt za hubičku, ale z Phy se to moc nevyplatí... My jsme letos podnikli takový trip, že dáme Regio do Vídně a pak cílová destinace, že si to uděláme takový pohodový a hezký už tím vlakem... Vlak nabral cestou zpoždění téměř 4 hodiny, takže poklus jako kráva🙈jednání otřesné, vagony bez klímy, neustále technické potíže... No jsme vyléčeni pro příště😝 Rok před tím jsme jeli do Vídně autem, to nechávali na letišti, cestou jsme dali na noc stopover v Mikulově🍹 To bylo parádní, a podstatně dražší 😀

elu
11. pro 2022

Nna jaře Mallorca, dvě noci v luxusním hotelu allinclusive A zase dom... Loni poprvé a udělám z toho pravidelnost... Letenky za 500 a hotel za hubičku..

Moře teplý už na jaře

gdpr
11. pro 2022

Na kiwi.com si vies dat aj viac miest priletu a ukaze ti tam ako sa pohybuju letenky a podla toho vyberies ale ja urcite by som kupovala priamo od leteckej spolocnoamsti ale tak budes mat aspon predstavu o cenach miesto mna napadla okrem Viedni aj Pariz (Disneyland), Londyn tiez by sa podla mna dal zvladnut a
ked k moru mne sa velmi pacila Mallorca, Neapol ale podla mna pre 5r dieta by bol najlepsi zazitok disneyland.

ellyem
11. pro 2022

@zuzineckah Nestraš 😀. Nás čeká v březnu let z Vídně, vlakem z Ovy do Vídně to je cca 3 hodiny, odlet v 15:30, vlak má být na nádraží kolem desáté, tak snad nebude zpoždění 😅.

ellyem
11. pro 2022

Jinak Mallorca je taky super 😍. My byli letos s 10M mimčem a užili jsme si ji všichni 🙂

zuzineckah
11. pro 2022

@ellyem měli jsme asi prostě jen smůlu🙉 Ale už bychom to neriskli no. Máme rádi pohodu, nějaký ten komfort a ne takové mrdy na poslední chvíli😂 My už jsme se s mužem viděli jak si to užíváme hezky v salonku na letišti s drinkem v ruce a místo toho jsme tak tak dobíhali boarding🙈😂 a ještě Vídeň, kde kontroly a odbavení trvají... a ti naši satani k tomu... to chceš😂😂 Věřím, že to budete mít víc v poklidu a vše bude ok😉

zelenaesmolda
11. pro 2022

@zuzkasim
tak dcera letela poprve ve 3m a zatim se nalitala vic nez spousta dospelych
Letecka dovolena uz davno neni zadny luxus.

zelenaesmolda
11. pro 2022

@fifinka2020
co Pariz a Disneyland?

misamisenka
11. pro 2022

Hod si do googlu "wikipedia prague airport" tam pak najdes seznam, kam z Prahy ktere spolecnosti litaji (da se to udelat u kterehokoliv letiste), no a potom uz budes hledat primo na strance dane letecke spolecnosti, jestli najdes dobrou cenu. Levne jsou obvykle lety, kam to lita casto - takze treba Rim. Rekla bych, ze z Vidne se tech levnych letu najde o dost vic (tam treba zminenou Mallorcu lita Ryanair nekolikrat denne). Jinak urcite jsou lidi, co chteji letet za podobnym ucelem - jeden nas znamy takhle vzal asi desetiletou dceru, co nikdy neletela, vlakem z Prahy do Brna, odtamtud leteli do Berlina a hned zase vlakem do Prahy. Ale tuhle linku uz zrusili. Jo a teda pokud jsou fakt nadsenci, tak bych doporucovala letet spis z Vidne nez z Prahy, protoze Praha je oproti Vidni tak trochu letistatko. Treba Mallorca, i kdyz ma taky obri letiste a tam by se mohlo synovi libit i to, ze ma minimalne 5 detskych koutku (nase 3 deti se tam vyradily). Jinak teda z letist, kde jsem byla, na me udelal dojem Amsterdam. Tam je to fakt obri a odlitat v ranni dopravni spicce jeste potme, kdyz ve fronte na odlet stala letadla ve dvou radach, pred nama treba pet letadel, za nama taky nekolik, vsude vsechno svitilo a vsechna letadla sla fakt rychle po sobe nahoru, to byl fakt zazitek (aspon pro me).

zelenaesmolda
11. pro 2022

@misamisenka
za me je Schiphol strasne chaoticky a to mam nalitano dost a i pres velka letiste.
Navic ted bych se tam nehrnula,strasne moc spoju se tam rusilo kvuli nejakym opravam.

me_druhe_ja
11. pro 2022

@fifinka2020 Jak už bylo doporučeno: mrkni na nízkonákladovky: easyJet, Ryanair, wizz a ještě bych zmínila Volotea, ta mívá fajn akce Francie. Třeba dolů do Marseille : vykoupat se, zmrzka, přístav....Chce to fakt prohledat. Jestli ti je vyloženě jedno, jaká destinace, tak prostě projet ty nízkonákladovky. A určitě bych to vzala aspoň s jednou noci. 🙂

mollyweasley
11. pro 2022

@zelenaesmolda Disneyland rozhodně není jenom na odskočení, je to aspoň na dvě noci ubytování, tisíce za vstup... Ten bych na nějaký rychlo a levnou výlet nedávala. Ale Francie má více nizkonakladových míst - Marseille, Lille, Nantes. Stejně tak Itálie a ta menší města mají i cenově lepší ubytování.
No a nebo v nejhorším aspoň Košice nebo Varšava 😀

zuzkasim
11. pro 2022

@zelenaesmolda Já to nepovažuju za luxus, i když teda se třema dětma už asi i trochu jo, spíš žijeme jinak🙂

zuzineckah
11. pro 2022

@zelenaesmolda Disneyland v Paříži je za mne asi nejhorší volba. Sice logisticky nejjednodušší, ale jinak děsný voser s tlačenicí a šílenými cenami. Valencie je mnohem lepší ve všech směrech.