icon

Výlety s kojencem. Máte tip?

klokanka31
20. čer 2020

S manželem jsme byli zvyklí každé léto jezdit na výlety po celé ČR, hrady, zámky... Letos máme mimčo, nechceme ho nechávat u babiček, tak bude cestovat s námi. Máte nějaké tipy na výlety kam se dá s mimčem? (Nějaké krásné zámecké zahrady, skanzeny, prostě vše kde mimi a kočárek není problém).

journals
20. čer 2020

@klokanka31 miminko muzes vzit vsude. Jen musis prizpusobit vybavu. Ale dite nas ve vyletovani neomezuje. Spis naopak. Zvlada vse s nami od malicka 😉 koukni treba na fb s kocarkem na cestach

fandysek_1
20. čer 2020

@klokanka31 mužeš fakt všude a kočár doporučuji kombinovat s nosítkem. Výlet do Ostré, Poděbrady, Český ráj a teď i Praha. Dnes tam bylo úplně prázdno. Krkonoše kolem Pece, Jánek, Úpy. Nepíšeš odkud si a jakou lokalitu preferujete.

klokanka31
autor
20. čer 2020

@fandysek_1 Nám to je jedno, hlavně aby to byla ČR 😊 Do Prahy jezdíme každý rok, ale letos se bojím, prý tam je hodně nakažených s koronou...

journals
20. čer 2020

@klokanka31 bojis se uplne zbytecne 😉 ale tak mas na vyber z hromady jinych krasnych mist 🙂

fandysek_1
20. čer 2020

@klokanka31 tak je tady ohnisko nákazy, ale pokud se půjdete projít do prázdného centra a nebudete v nákupaku tak bych se nebála. Hlavně můžete využít fajn hotely se slevou přímo v centru. Mě se líbí i na Moravě. Třeba Luhačovice. Je mraky míst, kam se lze podívat. A dnes, už jsou téměř všude vybavený na děti a není problém přebalit, nakrmit.

veruuu_kubesovic
20. čer 2020

výlety s takhle malým miminkem jsou v naprosté pohodě, buď s kočárkem a nebo s šátkem/nosítkem a jde se...

somalicats
20. čer 2020

Se všemi dětmi jsem výletila už od kojeneckého věku, letos to bude taky. Prakticky nejsou omezení žádná, já kombinovala vždycky kočárek a šátek podle toho, kam se šlo. Ad Praha - bát se nemusíš, centrum města je téměř prázdné, takže pokud se nebudeš na nikoho lepit a nebudete si dělat výlety na celý den do nákupních center, tak nic nechytneš.

klokanka31
autor
20. čer 2020

@fandysek_1 To já v Praze právě chtěla i do pár obchodů, Hamleys a tak... No uvidíme. A jak je to tam s metrem? Může se do metra s kočárem?

saruler
20. čer 2020

@klokanka31 tvoje otazka me pobavila, nezlob se. Samozrejme, ze muzes do metra s kocarkem, jak si myslis, ze by to tam lidi s detmi jinak delali? Zni to, jako bys nikdy nebyla v civilizaci, omlouvam se 😂

somalicats
20. čer 2020

@klokanka31 Jasně že můžeš do metra s kočárkem, proč bys nemohla? stejně tak do tramvaje, vlaku či busu

95newmommy2020
20. čer 2020

@klokanka31 Do metra můžeš, ale je to otravne. Ne každé metro má vytah. Já v Praze bydlím a do metra nechodím. Ochota lidi je spis na nule.

vendes
20. čer 2020

Naše první dovolená s miminkem byla České středohoří - Milešovka, Hazmburk a další zříceniny. S nosítkem nebylo nic problém. Druhá dovolená Český ráj opět s nosítkem bez potíží.

petulkadodo
20. čer 2020

@klokanka31 Do metra normálně můžeš, jen je dobré se vyhnout zastávkám, které nemají výtah ani jezdící schody. Pohyb tramvajemi je asi trochu jednodušší.

klokanka31
autor
20. čer 2020

@saruler Byla jsem v Praze několikrát, ale když jsme jeli metrem tak jsme jeli vždy po eskalátorech, a nenapadlo mě hledat jestli tam mají i výtah... Lepší se zeptat než se pak divit ne? 😁

somalicats
20. čer 2020

@klokanka31 tak hledat nemusis, staci koukat na piktogramy - bezbarierove stanice maji vytah nebo plosinu. Ja teda jezdim s kocarem normalne po eskalatorech.

tarien
20. čer 2020

@klokanka31 do metra můžeš, jen ne všude je výtah a někde je ho za mě mazec najít 😉 manžel to s kočárkem umí na eskalátoru, já na to nemám odvahu, troufnou si jen na malé v obchodech. Vždy jsem před kočárkem. Ale nevím,jak moc je to pojistka, kdyby něco. V Praze nebydlíme, jsme tam jednou ročně.

journals
20. čer 2020

Vzdycky kdyz vidim kocarek na eskalatorech, tak z toho mam husi kuzi. Parkrat jsem videla jak to vypada kdyz se zaseknou a s kocarem bych neco takoveho nikdy nechtela zazit. Ja na eskalatorech jedu jen v nejvyssi nouzi (za rok a pul cca 3x?). Prijde mi to strasne nebezpecne

somalicats
20. čer 2020

@journals To by me ale zajimalo, jak tam ten kocar na eskalatory nacpou, aby se zasekli...

journals
20. čer 2020

@somalicats ? Nikdy jsi nevidela jak to vypada kdyz se necekane zastavi eskalator? Spatne jsi pochopila muj prispevek 😉

petulkadodo
20. čer 2020

@journals Žiju v Praze 15 let, metrem jsem spoustu let jezdila denně a zaseklé eskalátory jsem zažila asi 3x. A to spíš v minulosti ještě na těch starých před výměnou. Zas tak časté to není...

journals
20. čer 2020

@petulkadodo 🤷🏻‍♀️ Moje zkusenost je jina. Naposledy cca mesic zpatky. Jeden pan byl pekne pomlaceny 😔

somalicats
20. čer 2020

@journals tak pokud to zaseknuti patrilo k eskalatorum, tak to jsem za ty roky tady zazila jen jednou. A paradoxne s kocarem jsem to ustala lip, nez lidi bez kocaru.

journals
20. čer 2020

Vsak si kazda udelame to svoje. Ja tohle zkouset nebudu, ale kdo se citi... proc ne

fandysek_1
20. čer 2020

@klokanka31 mužeš všude s kočárkem. Nejlepší je hledat stanice s výtahy, jak bylo řečeno výše. Mám dvojkočár a cestujeme s ním normálně a projel jsme s ním i kus Evropy. Takže kočár a děti nejsou žádná omezení.

leneee
20. čer 2020

@klokanka31 kousek od Prahy taky pro kocarek super-muzu dat tip na krasne prochazky s kocarkem treba v dendrologicke zahrade v Pruhonicich, nebo pak v parku u zamku v Pruhonicich, Konopiste a park s rybnikem okolo, nebo pak zamek Jemniste ve Strednich Cechach a prochazka na rozhlednu Spulka u Divisova, mrknete treba na stranky sdetmivbaglu,tam je kocarkotras pozehnane. A k tomu metru v Praze-vubec se toho nebojte, primo v centru je bezbarierova-Mustek i Muzeum s vytahem, Florenc tez,po centru se pak projdete pesmo nebo popojedete bezbarierovou tramvaji, Vysehrad je bezbarierovy tez... jinak na jezdici schody bych si s novorozencem v korbe tez netroufla a to jsem rodily Prazak, to radeji jedu o par stanic dal a projdu to pesmo.

klokanka31
autor
21. čer 2020

@leneee Děkuju za tipy 🙂 ja koukla na internet že všechny stanice které využíváme tak jsou bezbariérový 🙂 tak nebude problém.

alca95
21. čer 2020

My máme 4měsíčního syna a v létě pojedeme na týden do Jeseníků do Koutů nad Desnou, týden na Moravu do Zaječí k přehradě Nové Mlýny a týden k Luhačovické přehradě. Myslím, že v horách a u vody se nemusíme tolik bát, že se přehřeje. 🙂

jipe
21. čer 2020

@klokanka31 s nosítkem/šátkem jsme vynechávali pouze prohlídky interiérů s průvodcem, to jsem se bála, aby děti nerušili, jinak cokoliv, co se líbí vám. Zahrady: Buchlovice, Milotice, v dosahu kovozoo v UH, živá voda v Mokré,.. skanzen: Rožnov pod Radhoštěm, v dosahu Radhošť, Hukvaldy,...Malé bylo 5 měsíců, když jsme dali Prachovské skály, Trosky, Frýdštejn,... super zříceniny jsou v okolí Sušice -Rábí, Velhartice, Kašperk, Klenová, kočárkem se dá i třeba Lednickovaltický areál. Dokud je dítě jen kojené, tak je to pohoda