Jaký vybrat kočárek? Pomozte prosím 😞

bbkk
28. pro 2014

Ahojky zkušené maminky. Holky, poraďte mi prosím, jaký vybrat kočárek. Z té přehršle kočáru mi jde hlava kolem a moc si nevím rady. Chtěla bych dvojkombinaci. Problém je, že většina korbiček jsou příliš malé. Rodím v březnu, ale nechtěla bych, abych kvůli malé korbičce musela prcka dávat do sporťáku. I když už nebude třeba zima. Většině sporťáčkům v dvoj nebo troj kombinaci totiž nejde přehodit rukojeť tak, abych na dítě viděla. Tedy do protisměru jízdy. To bych se bála. Pokud možno, sporťák by mohl jít dát do lehu. Kočár bych potřebovala jak do města, tak do terénu. Takže větší nafukovací 4 kola. Pokud nebude lehký, tak alespoň skladný. Mám auto v combi, ale i tak. Výhodou by byla i ruční brzda. Autosedačku bych chtěla také, ale se systémem isofix. Prostě spousta požadavků ☹.. Děkuji za každou radu 🙂..

cabo
28. pro 2014

Ja mam kocarek znacky Maked a jsem velmi spokojena. Korbicka je dlouha 80 cm,u sportaku jde vozit jak s pohledem na dite nebo obracene. S autosedackou nevim (pojem o kterem pisete neznam),mam ji sice k tomu,ale zapujcenou. Auto nemame,takze jsem vyuzila zatim jen dvakrat.....
Kocarek je lehky,i docela skladny a cenove dobre dostupny.

danger007
28. pro 2014

Nevím zda jde přehodit rukojeť, ale kamarádka má kocarek Baby jogger city elite a je bombovní mrkni. Její malá má teď 2,5 roku a stále ho vzužívají 😉

ilonkaseda
28. pro 2014

@bbkk každá kombinace bude někde ošizena,kup obojí samostatně..

luji
28. pro 2014

Ja jsem mela jedo fyn a max spokojenost.Rukojet prehodit nejde, ale korbicja se da dat po i proti smeru jizdy....sedacku jsme kupovali extra maxi cosi, ale s adaptery sla na podvozek pripevnit.

sim007
28. pro 2014

@bbkk az na isofix mam stejne pozadavky jako ty a budeme brat kocarek Maked Lucky.....videla jsem ho nazivo a spokojenost.....korby (hluboka i sportovni) se daji nasadit po i proti smeru jizdy..... kola si muzes vybrat nizkoprofilova nebo vyssi profil.....hluboka korba patri k nejvetsim na trhu (jeste Camarelo je na stejno tusim)....
Snadno se sklada a je skladny, budu ho vozit v malym Golfu a pohoda.....
rucni brzdu nema.....sportovni korba ma polohovaci leh i podnozku, takze jde dat do uplneho lehu.... Autosedacka - nebudeme brat tu co je k tomu, ale Cybex tak by se tam nasla i s isofixem treba....

kimby
28. pro 2014

u prvniho ditete jsem mela Jane Slalom Pro, trojkombinace,veskera manipulace uzasna,jednim taham vycvakla korba,jednim kliknutim nacvaknuta autosedacka apod,velmi lehky,prostorny,s rucni brzdou,velmi skladny a hlavne vse jednim tahem...jako minus mu davam za velmi tvrdy podvozek(nehoupe,drnca),je zkratka delany i na in-line brusle,znovu jsem ho jiz nechtela.
Pro druhe ditko jsem vybirala s jasnymi pozadavky,objela obchody a vsechny me 4 vybrane kocarky v realu zklamaly☹ napr.co z fotek nebylo videt,kratka striska(Jane Mum)takze nechranene dite atd...Ve vysledku mam kocarek, o kterem jsem nepremyslela ani omylem,naopak v realu predcil ocekavani. Camarelo a mohu rici,ze jsem velmi spokojena,mam 2 kombinaci,autosedacku jsem zvolila kvalitnejsi Maxi Cosi,nacvaknout jde pomoci adapteru. Isofix pokud v aute mate,vybirejte samozrejme i autosedacku s isofixem. Kocarek jak hluboka korba,tak sportak jdou po i proti smeru jizdy, nafukovaci 4 kola (je vice druhu podvozku,nizkoprofilova apod).
Takze za me doporucuji kocarky Camarelo, Brio Go, Mutsy, Britax....

zuzka3112
28. pro 2014

My pořídili baby design lupo comfort, spokojenost, láska na první pohled... původně jsme chtěli uplně něco jiného, ale když jsme ho vyzkoušeli na živo, bylo rozhodnuto. Čekáme taky v březnu 🙂 Jinak rozměry korbičky vnitřní : 81x35x22, je možná i trojkombinace, ale my kupovali jen dvoj a zvlášť vajíčko-autosedačku větší. Dále sporťák lze nasadit pro i proti směru jízdy 🙂

jitavrtule
28. pro 2014

Pokud chceš ruční brzdu a čtyřkolku, výběr se ti rázem smrští na Teutonii, Hartan, Gesslein a možná snad ještě Bugaboo. Jinak jsou s ručkou dostupné jen trojkolky (Jané, Teutonia, Spirit, Peg Perero, TFK atd).
Pokud z ruční brzdy slevíš, výběr je širší. Malé korbičky mají prakticky všechny nepolské kočárky, poláci jsou zas velké (a většinou i těžké a neskladné) krávy, s velkýma korbičkama, ale zas dost často na úkor sporťáku.
Třeba zmiňovaný Maked Lucky jsem měla možnost vyzkoušet s miminem uvnitř a mně teda přišel příšerný - těžký, špatně se s ním manévrovalo, přední kolečka se nezaaretovaná každou chvíli kousla. Ale jeho majitelka na něj přitom taky pěje chválu.
Osobně jsem stále ve fázi výběru (už asi 3 měsíce) a pomalu to krystalizuje. Do mého užšího výběru (po vyřazení požadavku ruční brzdy) se dostal Mutsy 4rider, Maxi Cosi Mura, Concord Wanderer a I´Coo Peak.
Mutsy má maličkatou korbičku, bohužel a nejde do úplného lehu (myslím?).
I´coo váží milion kilo.
Maxi Cosi Mura - to samé co Mutsy, minikorbička plus dost široká náprava, takže do terénu asi príma, ale nevim zda se s ním člověk vejde do všech dveří.
Takže současný favorit je Concord Wanderer (velký sporťák, otočný, jde do lehu, nacvaknutá korba v rozumné výšce, nikoliv u kolen, perfektně odpružený, kola pěnová a dost velká i ta přední, přesto otočná a aretovací) , nevylučuju ani variantu Basic setu s vložnou taškou místo korbičky (miminko bude mít v květnu, takže na zimu už by se mi do korbičky nejspíš beztak nevešlo ☹ )
Jako dobrou referenci beru i to, že prakticky není k dostání z druhé ruky - to podle mě samo o sobě naznačuje, že se ho lidé nezbavují.

curdibilka
28. pro 2014

Čekám taky mimčo v březnu a protože jsem kočárkomaniačka a u první dcerky jsme měla kočárků hned několik, už si troufnu říct, co je nutné a co není až tak třeba. Za prvé neřeš hlubokou korbičku - pokud si vyloženě nekoupíš typ Roan Marita, Inglesina Magnum apod., do hluboké korbny se ti přes zimu mimčo prostě nevleze. Dneska ty hluboké korby jsou +- centimetrově podobné. Ku příkladu jsme si teď pořídila Peg Perego GT3, kde hluboká korba má na délku nějakých 78cm, u první dcery jsem měla Jané nomad a hl. korba byla podobně dlouhá, dcera v ní byla 7 měsíců a kdyby se mi nedrala pořád z kočáru ven, tak by tam i ten měsíc ještě vydržela, ale nebylo to přes zimu (z hl. korby jsme ji vyndavala na začátku května). 🙂 Hledej kočár, kde je velký, prostorný a dobře polohovatelný i chráněný sporťák. Co se týče toho otáčení sporťák po i proti směru jízdy, já v tom žádnou výhodu nevidím teda, dcera to vůbec nevyžadovala, aby se na mně dívala, takže tohle jsme vůbec ve svém výběru neměla. Teď jsem si vybrala to PP GT3, ale klidmě bych šla znovu do Jané, ten sporťák je bezkonkurenční, dcera se v něm dobře vyspala i ve dvou a půl letech. Můžu doporučit třeba to PP GT3, Jané Slalom, Concord z vlastní zkušenosti. Nedoporučuji Quinny Speedi ani polské kombinace (Tako, Camarelo apod.) - mají sice větší korby, ale sporťáky jsou žalostné, jako pro panenky. :( Co se týče autosedačky, určitě neprohloupíš značkami Maxi Cosi, Römer nebo Cybex, to jsou sedačky, které se každým rokem umisťují na předních příčkách v bezpečnostních testech. 🙂

jitavrtule
28. pro 2014

jo, pokud nejsi moc vysoká, pak bych ještě okoukla Easywalker - do terénu i do města je fajn a má velkou korbičku, ale na mě je korbička fakt nízko, vadilo by mi se shýbat.

kimby
28. pro 2014

me kousek textu vypadlo,nicmene jsem psala,ze za me kompromis mezi pozadavky,prakticnosti a designem....vybrala bych Concord Wanderer....Ono nelze najit kocarek bez kompromisu,nekde musite ustoupit,ale najdete bonus jiny u kocarku...dokonaly kocarek asi neexistuje,vzdy se neco najde.

Prvni ditko jsem mela v breznu,v Jane Slalom byla do 5,5mes v hlubokem,pak v leze ve sportaku (u Jane nebyl problem).
Druhe ditko mam v zari,takze pres zimu nyni v hlubokem Camarelu bez problemu,kdy nasadime sportak se uvidi, jak zacala dcera sedet,stejne jsem uz sla do lepsich golfek,polohovatelnych,kvuli skladnosti,vaze atd a sportak byl pouzit uz jen sporadicky,planuji to stejne.

oililygirl
28. pro 2014

Mrknete na Roan Marita, za nas super kocar s obri korbou a houpaci!

eliskaxox
28. pro 2014

@jitavrtule Ja mam Wanderera a vyber ti schvaluji. Korbicka sleeper je fakt mala,ale me to vubec nevadi. Maly sel do sportaku v 4,5 mesicich ted v prosinci. Na sportak jsem si nechala usit nanoznik a v kombinaci s Lodger bunker je tam maly jak v bavlnce. Kocarek je neskutecne luxusne odpruzeny rekla bych mekky. Krasne houpe pomalu jak klasicke kocarky typu roan. Kocarek jede prakticky sam,uz hluboky byl skvely ale sportak to je proste luxus. Az je to nekdy protivny jak lehce jede 🙂 Jako nejvetsi vyhodu ale vidim polohovani na pasky. Prizvednu si maleho jak chci. Jezdi v leze ,pokud mel rymu,tak jsem ho o par cm prizvedla,kdyz jsme byli v nakupnim centru a ja maleho krmila,tak sel do pololehu. To je proste super.

bbkk
autor
28. pro 2014

@kimby Děkuji za Váš názor. Jaký tip Camela máte?

eliskaxox
28. pro 2014

@kimby Camarelo neni spatne jen me zarazilo ze korbicka ma vnitrni rozmery cca 78x36 a sportak ma vnitrni rozmer je 30cm. Takze ja davala maleho z korbicky sire 29 do sportaku sire 38 protoze mu byla uzka a u Camarela a vetsiny polskych kocarku je to tak ze z prostorne korby jde dite do uzkeho sportaku

kimby
28. pro 2014

@bbkk Camarelo Q12 exclusive

jitavrtule
28. pro 2014

@eliskaxox tak to ráda slyším 🙂 Sleepera určitě pořizovat nebudu, sice vypadá fortelně a má tu autosedačkovou atestaci či co, ale je fakt mikroskopický. To spíš ta druhá (skládací) korbička Scout už je o kus větší a jako třetí možnost je jen samotná vložná taška Snug přímo na sporťáku. Zatím se rozmýšlím, jak to nejlíp vymyslet ekonomicky - jak píšu, second hand wandererů se v inzerci moc nepohybuje, takže to vidím na nový sporťák, ale korbičky jsou k sehnání i použité a to by mi na těch pár měsíců určitě stačilo. Nebo když se vyprdnu na korbičku úplně, tak Basic set (podvozek+sporťák+Snug vložná taška+autosedačka) se dá koupit nový cca za 14 tisíc. Tenhle týden mám v plánu ho jet ještě jednou omrknout do babiez a nechat si ho pořádně předvést (zatím jsem ho jen okukovala v malviku bez bližší instruktáže)
Ještě obecně k původnímu příspěvku s myšlenkou těch financí....polské kočárky jsou povětšinou docela levné, ale bohužel když pak člověk projíždí recenze, mám z toho pocit, že kvalita opravdu kolísá kus od kusu. že těch reklamací různých součástek a problémů s křivostí je u nich až podezřele dost. Což samozřejmě neznamená, že se nedá natrefit na fajn kus, který bude bezproblémově sloužit x let a odvozí x dětí, ale......riskujte to. Na druhou stranu německé kočárky typu Teutonia, Gesslein, Hartan v trojkombinaci jsou tak strašně předražené, že by jeden plakal......i z toho mi ten Wanderer vychází tak nějak kompromisně (kvalita/cena/výkon).

petrusew
28. pro 2014

Já mám jané slalom pro, je to sice trojkolka, ale zvládla hory, břečku i terén. byla jsem nad míru spokojená. Pro syna ho mám schovaný a bude zase. Dcerka byla narozená v únoru korbička v pohodě i přes léto, ale v srpnu šla do sporťáku, v hluboké ji to prostě nebavilo. Sportovní kočárek je naprosto bezkonkurenční, byla jsem nad míru spokojená.

kimby
28. pro 2014

@eliskaxox to mate pravdu,jsem rozmazlena Jane Slalom,co se sire a celkove sportaku tyce,jen me Jane zklamalo v jinych vecech,dcera sla do sportaku na zimu a bylo to super,to musim uznat.
Jaky bude Camarelo sportak teprve v realu posoudim na jare,syna mam naopak v hlubokem pres zimu,na jaro leto pujde do sportaku, kez by mne nezklamal jako hluboky.Kdyz ano,pujde do sveta 🙂
Kdyz jsem vybirala pro druhe dite,vedela jsem,ze uz nechci trikolku,ze chci odpruzeny kocarek,nafukovaci kola se mi osvedcila neb penova sice nepichnu,ale po 2 prochazkach vypada kocarek jety 2roky apod. Puvodne jsem chtela Brio go,v realu mi vadilo,ze sportak nejde do uplneho lehu,co mi ukazovali v Malviku byl skoro polosed,Mamas and Papas se mi nelibil v realu vubec atd, tak mi ze 4 vybranych zustala nula a zacalo to na novo. Nakonec mam Polaka a to jsem tvrdila,ze Polak mi domu nesmi🙂 Zatim nelituji,zbytek ukaze cas.
Zalezi,kolik chce pani investovat,to nepsala a je to dost podstatne info....Maminky tu napsaly typy vyborne a nazory take tak,snad to pani pomuze se trosku "odpichnout" ve vyberu. Kazda preferujeme neco,co jine zene nemusi prijit dulezite apod, tak drzim palce,at je vyber ku spokojenosti

kimby
28. pro 2014

@jitavrtule souhlasim s vasim nazorem a koukam,ze jsme se shodly na typu doporuceneho kocarku.Jsem jen na telefonu,tak jsem necetla uplne vse.

eliskaxox
28. pro 2014

@kimby ja mela i slaloma,pak jsem presla na wanderer a to je obri rozdil. Jeste jsem pak vezla jednou slaloma anormalne me bolely ruce 🙂 tak moc jsem si za cca tyden zvykla na mekouckyho wanderera 🙂 ,

eliskaxox
28. pro 2014

@jitavrtule Ja jsem rikala kdybych ted vedela co pred 8 mesici,tak bych koupila novy sportak a sehnala starsi korbicku proton (75x33) a klidne i autosedacky a do 15 tis mate luxusni 3kombinaci

bbkk
autor
29. pro 2014

Holky, díky moc za super příspěvky. Chtěla jsem do kočárku vložit tak max. 15 000. Zprvu jsem měla vybraný X-lander XA outdoor. Vadí mi ale, že není odpružený, nedá se otočit sporťák proti směru jízdy, je těžkej a málo skladnej. Navíc je to tedy polák a recenze nic moc. Hlavně hodně reklamací. Vůbec na X-landery jsou hodně reklamace. Takže od poláků asi ustoupím úplně. Trojkolku nechci. Chci stabilní čtyřkolku. @jitavrtule to má pěkně srovnané 🙂.. Kočárek Concord Wanderer vypadá moc fajn, ale to skládání složité. Často jezdím a budu jezdit autem. Už vidím, jak se s tím pořád skládám ☹. Teutonia Cosmo, tak tento kočárek zatím vede. I když se mi protáčí oči, když koukám na tu cenu. A ještě nevím, jak je to s autosedačkami na isofix u tohoto kočárku 🙂...

craki
29. pro 2014

@bbkk My meli pozadavky - lehky, skladny, 4 kola, dostatecne velka korba (maly se narodi v dubnu) plus luxusni sportak, protoze v nem bude prece jenom dyl. Pozdeji jsme pridali polohovatelna zada.. Na polohovani nozicek jsme netrvali.
No, skoncili jsme u Britaxu B motion. Je lehky, skvele se sklada a dle recenzi je to super sportak. Korba na jarni mimco je dle meho dostacujici a jeden typ korby se da taky slozit o rovny, kdyz je potreba. Vajicka na to jsou nacvaknout ty od Romera, coz je taky plus. Nafukovaci kola jsme videli live (jako cely kocarek) a byli jsme nadseni.
Cena je taky vice nez prizniva - za novy kocar vcerne korby a vajicka bychom dali asi 15k... S tim, ze Britax je v podstate Romer, takze nemecka kvalita...

Jo, ale sportak nejde otocit proti smeru jizdy. Ale na tom jsme netrvali, jak pisou holky vyse, mimca spis chteji koukat ven nez na mamu 🙂 Ale treba se ti od Britaxu bude libit jiny 🙂 Maji tam i jine kocarky, ktere uz obracet jdou. Nas hlavni pozadavek byla vaha, protoze odmitam vlacet do tramvaje 15kilo plus dite...

pabka
29. pro 2014

@bbkk Ahoj, tak za mě tedy 🙂 mě vyhovovala Teutonie, má ruční brzdu, přehazovací rukojeť (já docela dost využila...), korbičky můžeš nacvaknout oběma směry, malá se narodila v květnu a na spaní v hluboké korbě vydržela ještě celou další zimu... Když byla vzhůru, tak tam být nechtěla 🙂 ale když spala, vešla se tam i s fusakem. Skládání hodně jednoduché, mám taky kombíka, trochu menšího a přesto se mi tam vešla a to dokonce tak, že jsem jí jen složila tak jak byla i jsem nechala věci dole v košíku 🙂 placaté věci tedy 🙂 no a jedním tahem složíš, celé vezmeš a dáš do kufru, žádné sundavání korby a dokonce koleček jako moje kamarádky. Je lehká, já mám 160cm, jsem malá a sama jsem celkem dost v pohodě kočár do auta nandala i vyndala. Jezdila jsem skoro denně. Do sporťáku se vejde dcera ještě teď (2,5 roku), ale už máme přes rok golfáče a to je pro mě ještě lepší, takže kočár už máme složený u našich. Dobře jezdí, snadná manipulace, takže můžu doporučit. Cena je tedy krapet vyšší, to je fakt, ale vyplatilo se. X lander má kamarádka už na třetí dítě a vydržel, ale jak tu někdo psal, je to kus od kusu, nikdy nevíš, co zrovna koupíš 🙂 Já bych polský kočárek nebrala... ale jak říkám, někdo s ním má i dobré zkušenosti. V mém profilu naší Teutonii prodávám, je tam podrobně popsaná, tak kdyžtak můžeš kouknout... nemyslím koupit, kouknout na popis 🙂 mě přišla zkrátka fajn a není na co si ztěžovat (kromě ceny 🙂).

baris
29. pro 2014

@bbkk já jsem u svých dcer vystřídala hned několik kočárků. A dle mých zkušenosti:

- nejdříve si vyber kočárek, kde ti bude vyhovovat korba - já měla Roan Maritu a korba je skutečně bezkonkureční - obrovská, polohovací, dá se s ním super houpat .... Sporťák ale hnus. Ale na jeho korbu skoro žádný kočárek nemá.

- sporťák jsem měla Casuaplay S4 a neměl chybu - byl super, holky v něm pohodě spaly, přežil v poho město, rozbité chodníky, úzké uličky v obchodě, ale i výlety na hory, přírodní stezky ..... Ale jeho korbička je asi jen na koukání a na dítě do 4 měsíců 😠

- sedačka - rovněž si vyber zvlášť. Ty z kočárků jsou "klasické vajíčka" - nejsou špatné. Vzhledem k tomu, že se ti narodí dítě v březnu, tak na zimu stejně budeš muset už kupovat větší sedačku - do vajíčka ho v oteplovačce nenarveš ani omylem 😀

krepiska
29. pro 2014

Tak my máme kočárek Orbit baby G2 a kdybych si mohla znovu vybrat který koupit, byl by to ten samy. Umí snad úplně všechno, jediná nevýhoda je, ze do terénu teda moc není, ale da se to zvládnout..🙂

zuzzicek
29. pro 2014

Gesslein F4. Rukojet lze prehodit, sportak jde az do lehu.

jitavrtule
29. pro 2014

@bbkk já měla Teutonii taky ve výběru od začátku, právě díky možnosti ruční brzdičky. Ale spíš než po Cosmu jsem koukala po Mistralu S. Cosmo do terénu podle me není vůbec (tak možná na hodně zpevněnou rovnou polní cestu, ale po trávě nebo kamení a přes kořeny to nebude) a nakonec i ten Mistral S mně přišel příliš málo terénní.
Přední otočná a aretovací kola jsou malinká, celkově je to spíš kočárek do města. Zas ale nepůsobí tak robustně a hromotlucky jako třeba ten Wanderer a hádám, že i skládání a manipulace by mohly být snazší. Jiná varianta je Mistral P, který má čtyři velká nafukovací kola, ale ta kola mi naživo přišla strašně úzká a gracilní a zas nejsou otočná, takže manévrovací možnosti ve městě jsou rázem omezené.. Celkově jsou bohužel Teutonie docela malé. Ale zas mají výhodu celolehu, možnosti i pevné vložné tašky místo korbičky a dají se dokoupit výměnná pevná terénní kola třeba právě k tomu Mistralu S. Taky je fajn, že z druhé ruky se dají pořídit už za docela rozumnou cenu a v nabídce jsou.
Je to věda, ty kočáry 😀

alcar
29. pro 2014

Presne jako @zuzka3112 jsme koupili taky Baby design Lupo comfort. Dvojkombinaci a sedacku Cybex, ktera je do 13kg. Mala se narodila v breznu a jeste v listopadu jsem ji mela v korbe. Do autosedacky se taky jeste vejde v pohode a ma jeste velkou rezervu. Momentalne vazi 8,5kg a meri 71cm. Kocarek je super, do terenu perfektni... Nebyt jeho dosti vysoke vahy (skoro 16kg) a do auta nutno rozkladat na 2 casti bohuzel i sportak, tak bych s nim drandila porad. Jelikoz dost casto cestuju autem, tak jsem chtela neco skladnejsiho a lehciho. Takze jsme pred Vanoci koupili lehky sportak (skoro golfky) Britax B-Agile. Kdybych to vedela driv, tak ho koupim rovnou a dokoupim k nemu akorat korbu. Tak si ho nechame na druhatko a Baby design prodame. 🙂