Přicházím o mléko?
Ahojte. Dnes rano som sa zobudila a nemala som 1x naliate prsia....lavy prsnik mam rovnako prazdny ako vcera, nic nestrieka. Vcera som aj odsala o polku menej...mam sa zmierit s tym ze prichadzam o mlieko? Neviem si inak vysvetlit preco som rano nemala naliate prsia. Kojim len mesiac.
Chce to kojit, kojit, kojit. Já jsem kojila plně do půl roku, celkově do roka a půl, pak jsem musela skončit kvůli operaci. A za celou dobu bych z prsu neodstříkala ani mililitr, kolikrát jsem se divila, odkud to ještě malému teče, nám prsa velikosti 1 🙂, ale prcek měl v půl roce 9 kg, takže evidentně teklo.
neboj, o mléko se jen tak nepřichází. A pokud ano, většinou je za tím nějaká větší příčina, třeba velký stres, nebo u nás to udělal dudlík (syn se naučil špatně sát a tím nestimuloval prsa tolik jak by měl)
Mne se u druheho syna prsa vubec nalevat nezacala, a stejne uz kojim jedenact mesicu 😉. Dokud si dite "nestezuje", budte v klidu, maximalne pro dobry pocit zaradte nejaky kojici caj...
Nalévání prsou ani odstříkávání nevypovídá o tvorbě mléka vůbec nic. Věř sobě a svému tělu a klidně koj dál, dokud bude tvoje dítě spokojené a bude pravidelně čůrat a přibírat, rozhodně máš mléka dost.

Ne, je normální a správné, že se vám nenalivaji prsa. Tvorba mléka se ustaluje. Pro více informací na mamila.sk (je to častý dotaz).
Pokud kojite na požádání a ne dle časového rozvrhu, není se čeho bát 🙂