icon

Stále plačící novorozenec

monikatom
19. únor 2017

Ahoj maminky, naše 12 denni holcicka stale place. Vydrzi spat max 10-20 min pres den. V noci tak hodinu a porad breci. Vetsinou jsou to skoro hystericke zachvaty. Kdyz prilozim k prsu, tak chvili saje a pak u toho usne. Dame odbrknout a za chvilku zase plac. Mate nekdo stejnou zkusenost? Nevim uz co delam spatne. Vim, ze je brzo na nejake zavery. Dekuji moc

muhehehe
•
19. únor 2017

A mlíko teče ok? máš představu, kolik toho vypije a zda je to dost?

msimankova
•
19. únor 2017

Taky bych napred zjistila, jestli nema hlad...

monikatom
autor
•
19. únor 2017

Mléko mi teče snad pořád. Takže by měla mít dost. Je pravda, ze chvili trvalo nez se to nastartovalo, tak dostala v porodnici prikrm.

pejskyne
•
19. únor 2017

Samozřejmě těžko říct, co to je u vás, ale popíšu, co znám já: Málo se vyspí, pak je moc unavené na jídlo, tak při něm hned usne a nenají se pořádně, takže se zase za chvíli budí hlady... A tak pořád dokola. Doporučuju při jídle udržovat v bdělosti, třeba debatu za uchem, ať se nají dosyta.

pejskyne
•
19. únor 2017

Drbat za uchem, pardon, telefon

ninive211
•
19. únor 2017

Souhlasím s pejskyne, problém může být v tom, že tím, že je nedostatečně vyspaná, tak je zesláblá a následně u kojení usíná (kojení a u toho sací reflex je totiž i uklidňující), takže prvotně bych určitě dohlédla na to, aby u kojení neusínala a napila se pořádně (šimrat pod bradičkou a udržovat v bdělosti, dostatečné kojení novorozence trvá aspoň 10-15 minut, spíš i déle, pokud usne u prsa po 3 minutách, tak je jasné, že se nestihne napít dostatečně). Následně vždy nechat odříhnout (když při kojení usne, tak si neodříhne, mlíčko ji pak může dráždit a působit třeba i bolení bříška a to s kombinací hladu může být další důvod pro pláč).

kajalka
•
19. únor 2017

A já bych to zas tolik neřešila. Prostě bych si lehla s miminem do postele a nechala ho spát u prsa. Odříhávání není v leže vůbec třeba.

monikatom
autor
•
19. únor 2017

Dekuji za nazory holky. Drbani pod bradou praktikujeme, ale stejne i u toho pak usina. Uvidime.

g_m
•
19. únor 2017

@monikatom Nikdy bych neverila, ze to budu nekomu radit,ALE pokud jsou to jen hysteraky z nevyspani a place uz jen proto ze place, tak ji pustte bily sum . U nas je zazracna aplikace Zvuky pro spanek a tam fen. Zabere do minuty a mala hezky usne a dyl u toho i spi. Jinak - zavinujes ji? Zavinute miminka taky dyl a lip spinkaji
...

damae
•
19. únor 2017

Moje zkušnost je ta, že novorozeně je shopné být u prsa klidně hodiny a hodiny kuse - moje malá se napije, usne, napije, usne, napije ... (tohle dělá třeba v cca 10min intervalech), celou dobu má moje prso v puse a sem tam si ho ze spaní požmoulá... Má teď skoro tři měsíce a ještě pořád to tak občas dělá. Nevím, jestli je to nějaký skvělý přístup z hlediska výchovného, ale spím s ní v posteli, spí buď přímo na mě s pusou u prsa nebo vedle mě na jednom nebo druhém boku a spí dobře. Večery se přežírá a nesmím od ní v podstatě na krok, teď jsem četla článek, že to je normální... No, když to dělám takhle, tak prakticky nebrečí a je spokojená

matkapraha
•
19. únor 2017

Zkuste so domu abolat zkusenou laktacni poradkyni,poradi vam.doporucuji vyzleknout malou do naha,vy do podprsenky,lehnete si s malou na cely den do postele a mejte ji v kontaktu kuze na kuzi,nakojte ji v posteli a nechte ji takto na vas zaspat.podivejte se treba na mimila.sk na spravne prisati miminka,jestli vubec vidite,ze mala spolkne mlecko,na strankach mate popsane i tzv.pauzicky v brade,kdy uvidite,ze miminko opravdu pije,pokud pije malo,ma tendenci zaspavat.v noci spete s malou v posteli,doporucuji si poridit satek nebo nositko.