icon

Doporučíte cenově dostupnou kosmetiku pro pleť 30+?

kristynasam
17. zář 2024

Ahoj, doporučíte kosmetiku pro 30+? Nikdy jsem si na krémy a séra nepotrpěla a teď mám pocit, že už by to "něco chtělo". Pleť asi smíšená, občas beďar na bradě, tváře asi spíš sušší, díky mimču kruhy pod očima.
Cenově přijatelné, prosím.
P.S. Myslíte, že dražší kosmetika typu La Roche je i účinnější?
Díky!

Strana
z2
bubblin
Autor odpověď smazal
bubblin
29. zář 2025

Dva roky používám kosmetiku značky InaEssentials, říkají, že je to na přírodní bázi, a asi na tom něco bude, protože jejich levandulová voda mi pomáhá. Pořád dávají nějaké akce a i dárky zdarma k objednávce. Nedávno přišli se sérem na přírodní bázi, už jste vyzkoušeli? Toto konkrétně https://www.inaessentials.cz/products/intenzivn...

fifani
29. zář 2025
@bubblin

Dva roky používám kosmetiku značky InaEssentials, říkají, že je to na přírodní bázi, a asi na tom něco bude, protože jejich levandulová voda mi pomáhá. Pořád dávají nějaké akce a i dárky zdarma k objednávce. Nedávno přišli se sérem na přírodní bázi, už jste vyzkoušeli? Toto konkrétně https://www.inaessentials.cz/products/intenzivn...

@bubblin ahoj, tuhle značku znám, taky jsem už pár věcí vyzkoušela, ale vůbec jsem nevěděla, že mají nové sérum. Díky za tip🙂

bubblin
30. zář 2025
@fifani

@bubblin ahoj, tuhle značku znám, taky jsem už pár věcí vyzkoušela, ale vůbec jsem nevěděla, že mají nové sérum. Díky za tip🙂

@fifani tak plánuješ koupit?

fifani
14. říj 2025
@bubblin

@fifani tak plánuješ koupit?

@bubblin ano, objednala jsem si to a hned jsem si vzala i levandulovou vodu, při jednom doručení jsem to využila 🙂 Udělala jsem vám, holky, i fotku🙂

bubblin
18. lis 2025
@fifani

@bubblin ano, objednala jsem si to a hned jsem si vzala i levandulovou vodu, při jednom doručení jsem to využila 🙂 Udělala jsem vám, holky, i fotku🙂

@fifani jee, tak sis to krásně využila, super. Co na ně říkáš?

fifani
21. lis 2025
@bubblin

@fifani jee, tak sis to krásně využila, super. Co na ně říkáš?

@bubblin ano, využila jsem a také jsem teď využila jejich Black Friday akci, kde jsem nakoupila už vánoční dárky. Tento rok opět bude v převaze kosmetika😀🙂 Jsem s nimi velmi spokojená, krásně voní. Nemám co vytknout.

jirenami
8. pro 2025

Úplně stačí jednoduchá rutina – jemné čištění a dobrý hydratační krém. Na smíšenou pleť jsou super lehčí krémy typu COSRX nebo Centella, hydratují i suché tváře a přitom nezmastí bradu. A dražší kosmetika jako La Roche nemusí být nutně účinnější – často jde spíš o to, aby to sedlo tvojí pleti než o cenu.

jananejez
9. pro 2025

Holky a vyhovuje vám víc kupovat kosmetiku spíš v drogerii, nebo objednávát online? 🙂

macik84
9. pro 2025

Cenově dostupná je Balea z DM. Mám tam ráda masky na pleť.

nanyh
9. pro 2025

Já používám vše od rituals. Jsem nad míru spokojená.🙂

jirenami
16. pro 2025
@jananejez

Holky a vyhovuje vám víc kupovat kosmetiku spíš v drogerii, nebo objednávát online? 🙂

@jananejez Já některé věci beru radši přes e-shop, protože je tam mnohem větší výběr. A mám ráda Notino – často mají dobré akce a hlavně rychlé doručení, což jako máma fakt oceňuju.

anickacerna99
6. dub 2026

@kristynasam Ahoj! Mám smíšenou pleť taky a tenhle "zlom" jsem zažila tak ve 28 😄
Upřímně, nemusíš hned investovat do La Roche nebo drahých věcí. Záleží víc na tom, co používáš, než kolik to stojí.
Na kruhy pod očima a ten unavený vzhled jsem zkoušela hodně věcí a nejlíp mi zafungovalo sérum s niacinamidem. Teď používám jedno od Dr.Althea z https://www.casabeauty.cz/ a jsem spokojená. Není to La Roche, ale účinkuje líp než věci co jsem předtím kupovala v drogerii.
Na tu suchost na tvářích bych zkusila přidat jedno hydratační sérum před krém - hrozně to pomůže, ani nemusí být drahé. https://www.casabeauty.cz/krem-pro-oblicej/
A SPF vím, že to každý říká, ale fakt to je základ. Já ho používám každý den celý rok a pleť se mi hodně zlepšila.
Mrkni třeba na ten web co jsem zmiňovala, mají tam článek přesně o péči pro pleť 30+ kde je hezky vysvětlený co a proč - nebo rovnou napiš do jejich live chatu, tam sedí kosmetička a ona mi přesně rozložila co mám používat a v jakém pořadí. Fakt mi to pomohlo víc než rok bloudění po internetu 😄

ninive211
7. dub 2026

Já bych za sebe opět zdůraznila SPF ochranu před sluníčkem, už od jara. Vidím na mamce, která má pleť s tendencí k červenání a k tvorbě pignmentových skvrn, a celý život si "vystačila" s klasickou Niveou Q10, na SPF, natož vysoké, docela kašlala (jednu dobu používala aspoň SPF 20, i na hodinu venku, pak zase extrém, že se přestala mazat úplně...)....a má fakt zbytečně hodně vrásek a pigmentové "stařecké" skvrny všude a že v jejím věku už to tak prostě je a řešit to nebude (příští rok jí bude 70). A podle mě tohle je asi dobré hlídat si už od třicítky, začít v 50 je pozdě.
A pak hydratovat, hydratovat...ne těžké, mastné krémy, ale spíš hydratační a také doplňovat vodu vnitřně (hodně pít).

lvl16
7. dub 2026

Korejská kosmetika. Zdaleka nejlepší poměr cena výkon. Strčí do kapsy krémy za tisíce. Ale chce to zkoušet, každému sedí něco jiného 🙂.

lennus
8. dub 2026

@kristynasam Ahoj, já jsem byla úplně stejný případ – krémy jsem dřív moc neřešila a až před čtyřicítkou se začala více starat o pleť, i když od puberty jsem řešila aspoň čištění, k tomu mě vedla mamka, pak jsem měla pocit, že už by to chtělo trochu systematičtější péči 🙂

Za mě není ani tak rozhodující, jestli je kosmetika drahá nebo levná, ale spíš co obsahuje a jak se používá pravidelně. Pleti většinou svědčí jednoduchá rutina a stačí mít pár produktů, které vydrží.

Mně osobně se osvědčily hlavně tyhle čtyři kroky:

čištění - úplně nejdůležitější krok ráno i večer
tonizace
výživa (sérum)
následná péče v podobě krému

Když se tohle dělá pravidelně, pleť bývá mnohem klidnější. Vidím u sebe - začínají už vrásky, ale pleť je zdravá a čistá. A velkou roli hraje i to, co dáváme tělu zevnitř (pití, strava, spánek – i když s mimčem je to někdy náročné, vím. 🙂

Já jsem si před pár lety našla kosmetiku, která mi složením sedí, a od té doby je moje pleť mnohem spokojenější. Ale myslím, že nejdůležitější je najít něco, co bude sedět právě té konkrétní pleti.

Strana
z2