Problém s vlasy. Čím umývat, aby byly úplně hladké?

nat99
18. dub 2021

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat hlavně kadeřnic, čím si umývat vlasy aby byly uplně hladké?
Mám vysušenou 3/4vlasů a mam cely zivot melir.
Když jsem chodila občas do kadeřnictví tak mi vždy dali nějaký kondicionér, po kterem byly vlasy hrozně hladké a krásné, oproti domácímu mytí, jenže když jsem přišla do kadeřnictví po par letech, vlasy mi spálili, prostřihali na tenký ocásek a prodali šampon za 600 po kterém jsem se s vlasy ani nedomluvila a vlasy šli dolů.
Zajímalo by mě tedy, co si mam koupit za značku, přípravky na vlasy, aby byly krasne hladké ? Keratin, nebo nějakou ověřenou masku?

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nat99
prestan chemicky barvit a pouzivat chemii na vlasy,hlavne ne keratin.potrebujes vlasy uzdravit a ne je na povrchu zaplacat silikonem.
jestli chces prirodni kondicioner tak zkus amla prasek,je to fakt super.doporucuju no poo skupinu na fb,tam ti poradi i podle typu vlasu.

nat99
autor
18. dub 2021

@zelenaesmolda díky, ja už zkousela všelijakou přírodní kosmetiku ale potřebuji balzám, ktery mi už ve vodě uhladi vlasy, jinak se mi polamou a krepati.

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nat99
ja ale nemluvim o kosmetice,ta se casto jenom za prirodni totiz vydava.krepateni vlasu je zpusobene jejich nedostatecnou vyzivou,res pricinu a ne nasledek 🙂

nat99
autor
18. dub 2021

@zelenaesmolda ja už nevím co zkusit, živiny mi nechybí, potrebuji hlavne at mi vlasy vyhladí a hydratuje. Nejake dlouhodobe procesy mam uz za sebou, konce striham po dobu dvou let asi kazde 3mesice a mam vlasy porad pod ramena, udelala jsem vse proto aby byly dlouhe podle rad ostatnich ale pokud nebudu mit balzam, ktery je vyhladí hned po umyti, tak se budou lamat stale

snahnah
18. dub 2021

@nat99 Mi vyhovují principy curly girl metody, hlídám si složení produktů- bez silikonů, sulfátů, vysušujících alkoholů a dodávám potřebnou výživu podle stavu vlasů-hydrataci nebo protein. Lámání vlasů taky způsobuje mechanické poškození při česání, takže se doporučuje nečesat za sucha, ale při mytí s nánosem kondicionéru nebo masky a pokud potřebuješ i mezi mytím, tak aspoň postříkat nějakým bezoplachovým kondicionérem nebo hydrolátem.

zelenaesmolda
18. dub 2021

@nat99
jak vis,ze vlasum ziviny nechybi?pokud stirhas kazde tri mesice tak se ani nedivim,ze se ti vlasy zdaji porad stejne dlouhe,co naroste hned ostrihas.navic strihani konecku prece neovlivnuje rychlost rustu vlasu.
vlasy se ti lamou protoze jim neco chybi,bud protein nebo hydratace.na to ti zadny balzam nepomuze protoze sice na oko vlasy uhladi a budou vypadat fajn ale ve vetsine kosmetiky jsou silikony,ktere vlasy zacpou a nedostane se k nim ani hydratace,ani protein takze kdyz ji prestanes pouzivat tak jsi tam kde jsi byla,vlastne na tom budes jeste hur.
jeste doporucim nejake doplnky stravy,treba biotin nebo bkomplex.

mamikry
18. dub 2021

@nat99 Nevim, co mate za kosmetiku, ale uhlazujici efekt ma vetsina kvalitnich samponu z kadernictvi. Treba Loreal Proffesionel. Koupila bych regeneracni sampon a kondocioner a nasledne pouzila do vlasu olej. Kdyz jsem mela meliry, pouzivala jsem Mythic oil a byl prima. Hezky mi uhlazoval i sampon od Loccitane. Pokud chcete vlasy ozdravit, pak jedine obarvit setrneji nez melirem, nechat odrust a pak prejit na prirodni kosmetiku, jak se tu psalo. Neni to ale hned. Pokud malo rostou a lamou se, pak bych zacala resit pokozku hlavy.

misicka03
18. dub 2021

@nat99 až příště půjdeš ke kadeřnici, tak se jí zeptej co ti tam dává za šampon a určitě ti ho prodá a pokud už nebude mít tak objedná 🙂. Akorát jsou ty šampóny i kondicionéry u nich dražší, ale zas ho většinou prodávají po litrech takže vydrží dýl 🙂. Já tak kupují od své kadeřnice značku framesi a jsem spokojená můžeš se kouknout i na net tuhle značku normálně koupíš. Jen některé kadeřnice používají takový ty co normálně nejdou koupit 🙂

gabrinkas
18. dub 2021

Když mi sedne nějaký šampon, kondicionér nebo maska u kadeřníka, tak je vždy poprosím o název značky. Většinou mi produkt rovnou prodají nebo mi doporučí co by mi mohlo vyhovovat. Bohužel v dnešní době se člověk nikam nedostane. 😒 Zkuste si vyplnit dotazník o vlasech zde: https://www.gleid.cz/test/4-Vlasovy-test---jake... Spadá to pod jednu kadeřnici, která Vám odpoví na jakýkoli dotaz ohledně vlasů a vždy se snaží vyřešit různé problémy vlasů.

zlorenka
18. dub 2021

garnier hair food masku, bud bananovou (ta je tezsi) nebo papaju 🙂

gramar
18. dub 2021

garnier masky mají jednu nevýhodu, při delším používání vlasy zjemní až moc a příliš jim to nesvědčí (tedy alespoň taková je má zkušenost...). Zkusila bych juknout po Curly girl metodě, není nutně jen na kudrnaté vlasy a ty výrobky jsou fajn a po překlenovací části, kdy jsem měla dojem že vlasy asi vyskáčou z hlavy, je "opravili"... Jen je to na delší čas

aklin
23. kvě 2021

@zelenaesmolda to je marné vysvětlovat. Evidentně to nechce řešit jinak než na rychlo zaplácnutím problémů.

zelenaesmolda
23. kvě 2021

@aklin taky si myslim