icon

Remoska v moderní kuchyni. Používáte ji?

17. bře 2026

Hezký den, přemýšlím, že si koupím klasickou českou Remosku. Máme sice novou troubu, ale jsme jen dva a přijde mi zbytečné ji nahřívat kvůli dvěma stehnům nebo troše buchet. Používáte ji někdo pravidelně i v dnešní době, nebo vám leží ve skříni? Prý se v tom dá upéct i bábovka úplně bez tuku. Je ta nová verze s tím okýnkem dobrá?

smudlinky
17. bře 2026

používám, ale buchty třeba neumím, ty dělám klasicky v troubě

1pomnenka
17. bře 2026

Na úsporu energie skvělé, ale nezapomeň, že peče jen shora. Pokud v ní peču chléb, musím ho nahoře přikrýt, jinak se nepropeče. Na chalupu skvělá věc, doma ji nevytáhnu, jak je rok dlouhý. Mám poděděnou starou s okénkem z roku 1970. Novou bych si nekupovala.

kakba
17. bře 2026

Mam remosku na chalupe. Doma bych ji nepouzivala, to vim.

pavlinkaaa87
17. bře 2026

Ne, používám pomalý hrnec

lukaaaa
17. bře 2026

Pouzivam velmi casto. V podstate na vsechno “masove”. Troubu mam jen na peceni sladkeho. Za ˇe super vec

lis6
17. bře 2026

Děláme v ní pár oblíbených jídel

missinka87
17. bře 2026

můj taťka (je vdovec) ji používá a nemůže si ji vynachválit. Dostal ji před 2lety k narozeninám.

glimmer
17. bře 2026

manžel jí hrozně chtěl k vánocům ... od Vánoc jí nepoužil ani jednou ... za mě zbytečný krám do kuchyně ...

j83
17. bře 2026

Používám ji na chalupě a vozíme na dovolenou, kde není trouba. Mít doma oboje, remosku bych nevyužila.

alianan
17. bře 2026

Já ji i používám, jako druhou troubu, když je klasická trouba obsazená. Za mě je prostě lepší klasická trouba, remoska je taková náhražka. Na chalupu je remoska dobrá, ale doma si představuji jiné vaření/pečení.

brunetka11
19. bře 2026

Remoska na chatu ok, ale doma lépe zužitkuji na podobné věci horkovzdušnou fritézu.

jirenami
20. bře 2026

@anonym_autor Nepoužívám...máme horkovzdušnou fritézu...

mourovatakocka
20. bře 2026

Používám nejčastěji na kuřecí nohy, maso, ryby, bublaninu, musaku a různá zapékaná jídla. V klasické troubě peču větší množství masa, pečivo a koláče, především, když bych pekla víc věcí po sobě. A málo platné, třeba pečené brambory remoska neumí pořádně, stejně na ní ale nedám dopustit.