10týdenní miminko a mně dochází mléko
Ahoj maminky. Mam doma naprosto kouzelnou malouu princeznu. Jsou ji pres 2 mesice, ale zacina me trapit nedostatek mleka. Kolem 6 tydne jsem poznala, ze se zacina neco dit. Prsa byla splaskla, uz jsem v noci nepromachala vlozku v podprsence, prsa byla mekka-splaskla. Rucne jsem skoro nic neodstrikala po kojeni a mezi uplne minimum. Laktacni jsem volala, ale mela dovolenou, tak mi radili sestry z 6ti nedeli.
Casto kojit, mazlit, pit, masirovat prsa a eadsi koupit UM, kdyby doslo. No za 2dny. Vecer mala plakala uz 4hodiny hlady- dala jsem 80ml. Um ted v 10ti tydnech uz davame 2-3x denne 80. Prsa se nenalevaji. Po kojeni ,,vymackam" 2-4ml
Mala spi od 20:00-3:00-4:00, pres den kolem poledne 3 hodky
Ja vypiju i 4litry. Hektolitry kojiciho caje. Jim polevky.
Je sance, ze to jeste rozkojim a jak? Nebo se mam s kojenim loucit? 😢 chci jeste zkusit odsavacku. Klidne prodam dusi, moc prosim o radu 😢
Laktácia sa časom upravuje, prsia sa nenalievajú, to ale neznamená nedostatok mlieka. Odsatie odsavackou tiež o ničom nesvedčí. Ak chceš zachrániť kojenie, zruš um a viac prikladaj, najprv aj v noci.
Tie chyby čo ty robí veľmi veľa žien, preto aj vzdávajú kojenie a problém vlastne neexistuje, len ho nasadením fľašky samé vyrobia.
někdo kojí roky, a neodsaje nic, nebo třeba 10-20ml. Jak se tu píše, prsa už jsou měkká, mléko se tvoří u sání dítěte. V 6týdnech byl růstový spurt, normální stav, kdy dítě brečí, žádá jinak mléko, některé víc jí..určitě bych to zkusila zachránit - přikládat častěji, pauza v noci 20-3 je moc dlouhá, klidně dej v polospánku v 22-23h, půjde to, neboj
To, že odstříkáš minimum, nesvědčí o nedostatku mléka. Někomu to jde prostě špatně. Já třeba taky odstříkám málo a to kojím už rok a mléka mám pořád spoustu. Taky bych přestala dávat UM, přes den i v noci malou více přikládej, nabízej prsa často, ono to půjde, jen musíš vydržet. 🙂 Hodně štěstí.
Me pomohlo hodně pit, koupila jsem si kojící čaj a pila jsem Caro hodně se s malou mazlila (pomohlo po vypití par caju).Určité je to hodně v hlavě protože jsem se pres vsechny problémy rozkojila( mala moc nepila z prsa a já pres měsíc a pul krmila z lahvičky i prsa a pak se rozpila. a každý říkal at dam uměle.Rodila jsem císařem následovalo špatně čištění po porodu opět na sál a uspat.Po par měsících me chytl slepák a opět na sál pokaždé se znovu rozkojit... Jinak male budou v létě 2 a stále kojim.Zkusit vytrvat a když to nepůjde tak bych přešla na uměle.Přeci jen je pro male nejdůležitější spokojena a vyrovnaná maminka která vždy pomůže🙂.Stresové bylo okolí co resilo váhu mala nebude nikdy tlustá nemáme to v rodině ale je tak čilá a spokojena.
hlavně ty se uklidni se, všechno je v pořádku, pokud jsi byla schopná otěhotnět, "vyrobit" a porodit své dítě, jsi schopná ho i uživit vlastními zdroji, to příroda zařídila a stále to platí i pro lidi. Mléko se po šestinedělí tvoří jinak, to ale neznamená, že máš mléka málo. Vytváří se na základě nabídky a poptávky. Pokud dáš mimču cokoliv jiného, o to míň se udělá mlíka. Proto radím hned zrušit UM a často přikládat, ještě nemusí být nic ztraceno. Malá může mít i růstový spurt, ty chodí tak kolem 3. týdne, 6. týdne, 3 měsíce a 6. měsíce, kdy se zvýší potřeba a spotřeba mléka a než na to matky organizmus zareaguje trvá zhruba 3-4 dny. Taky se změnil způsob spouštění mléka, mlíčko neteče samo, ale mimčo se musí samo snažit a některým se to nelíbí a pláčou, nebo se od prsa odvracejí a je z toho někdy i bojkot kojení, ale to taky brzo přejde, jen se musí vydržet. Hodně rad a informací je na kojeni.net.
Jinak já třeba kojím už své třetí dítě a odsávat ručně neumím vůbec, nejde mi to, bolí mě to a nedělám to. A to jsem starší holky kojila do dvou let a i teď plánuji...
Mám 9-ti měsíčního cvrčka a odsávačkou neodsaju ani ťuk, ale i přesto stále kojím. Prsa nejsou jako na začátku, jsou měká a nenalijí se na max. UM nedávej a radši přikládej častěji, protože UM si laktaci úplně zničíš.

Kojeni je vždycky systém nabídka - poptávka, takže čím víc budeš dávat UM, tím si 100% víc zkazis kojeni. Zkus malou přikládat klidně i co hodinu, stridat prsa, proste přikládat, přikládat a přikládat. Zkusit omezit UM, časem vynechat úplně. Kolik odsajes není smerodatny..az 70% mléka může při odstrikani zůstat v prsech. Uvidíš.. Držím palce!