Bezradná v kojení týden po porodu

daanuush
10. čer 2018

Ahoj holky, jsem už před zhroucením z kojení.. jsem dnes druhý den doma z porodnice a stále mám velmi málo mléka. Myslím, že snad dělám všechno, co jsem všudemožně vyčetla.. Přikládám často , možná až moc, malá je pak rozčilená, že nemá co sát. I když kolikrát si třikrát cucne a úplně odpadne.. já už ale potom někdy ani nemám co odsát. Dnes v noci dobře spala , nešla ani vzbudit a já aspoň odsála 40 ml a střežím jak poklad, že malé aspoň na noc přilepším. Mám el. odsavačku od Aventu. Bylo by to myslíte třeba jinou lepší ? Piju všechny možné čaje a nápoje , mám i homeopatika a nic.. tak nevim.. vydržet, prikrmovat, co dělat? Dnes už mě dohnal i pláč, čekala jsem, že to bude postupně lepší.. ach jo..

vendelinka08
10. čer 2018

Mohu se zeptat proc odsavas mleko? Ja jsem odsavala jen proto..ze se mi delalo mleka hodne a abych nemela zanety..ale jinak se zkus prosim hlavne uklidnit..prikladej kdyz bude mit malunka hlad...mlicko se ti utvori..jen pokzd by nepribirala tak se domluvis s doktorkou. Ale Hlavne to chce byt opravdu v klidu. Hodne pij a odpocivej. Prosla jsem si tim take...a vim ze to stresuje..ale to je to nejhorsi....drz se!!!

vendelinka08
10. čer 2018

A ano..bude to lepsi!!!! Zacatky jsou vzdy tezke a i hormony pracuji...

vemira
10. čer 2018

Takhle brzo po porodu se ti to opravdové mlíčko může začít teprve tvořit. Do té doby pije miminko mlezivo. Mě se u první dcery začali mléko tvořit až po 5-ti dnech a to se mi nalily prsa tak že se malá vůbec nemohla prisat a jen řvala. Naštěstí jsme ještě byli v nemocnici takže sestřička poradila. Doporučuji kontaktovat laktacni poradkyni která vše zkontroluje a poradí.

daanuush
autor
10. čer 2018

Vendelinka08. Ahoj, díky moc za odpověď. Odsávám proto, že mi v porodnici řekli, ze mám zbytek mléka vždy doodsát nebo když malá déle spí , tak odsávat.. aby prsa měla znamení , dělat další mléko.. tak nevim.. byla jsem dodnes v klidu, ale teď jsem úplně uřvaná, ale nemuzu s tím nějak nic dělat..mám váhu, tak někdy vypije 20, 30, ale někdy jen 10.. někdy má dost a někdy mi přijde, že by ještě chtěla.. nevim.. někdy řve jak protržená, někdy kňourá, někdy jí kojení uspí , někdy ne.. nepoznám, co je hlad, co prdy a co potřeba pochovat.. když nevim, tak jí dám prso..nejlíp se ji spí v náruči, teď spinká už skoro dvě hodiny, ale zase toho odpoledne teda moc nesnědla..jinak zatím doma v kuse takhle dlouho nespí.. mám strach , že se mi toho mlika bude dělat míň a míň a z toho jsem strašně smutná.. přijde mi to krásný a nechci o to přijít..

vercahb
10. čer 2018

Bud klidna, kdyz se stresujes, je pak i mala nervozni protoze to z tebe citi. Hodne pij, je jedno jestli kojici caj nebo normalni, nebo i jen vodu, prsa nahrivej ve sprse, idealne pred kojenim, promasiruj a mazli se s malou telo na telo, spusti to dalsi hormony a i mlicka bude vic 😉 je normalni ze se mlicko spusti i pet sest dni po porodu, hlavne se opravdu nestresuj, to ti jen ublizi

vemira
10. čer 2018

@daanuush Takhle malé děti by neměly být hlady déle než 3 hodiny. Jinak je třeba je na jídlo budit. Rozespale dítko se ti ale třeba lépe prisaje.
Na odsavačku bych se úplně vykašlal a prikladala kdykoli bude malá chtít. Sání dítěte nenahradí žádná odsavačka.

daanuush
autor
10. čer 2018

@vemira právě, že už to mléko je, vidím to,když to odsávám , ale děsí mě, že je ho tak málo ☹

daanuush
autor
10. čer 2018

@vemira tak já se na tu odsavačku vyprdnu.. v noci se mi právě vůbec vzbudit nepodařila..

daanuush
autor
10. čer 2018

@vercahb díky.. zkusím to nahřívání.. dnes jsem s tou pohodou teda fakt na štíru.. přijde mi, že už by mělo být toho mléka víc a malá víc pít, ale ona pořád usíná. V porodnici dostala dvakrát prikrm ze stříkačky přes prst a to vyžahla jako by nic, i když jsem jí dávala to odstříkané..díky moc za podporu

lisska
10. čer 2018

Nám pomohlo zalehnout do pelechu, miminko k sobě - tělo na tělo a tulkat se třeba i půl dne a kojit co nejčastěji - dcera byla na prsu třeba 45 minut, pak byl asi hodinu klid a pak šílený řev, jediné co pomohlo, bylo zase prso a zase na takovou dobu... Po každém kojení jsem navíc ručně odstříkávala (odsávačkou mi to nešlo), i v noci (třeba i 6x za noc), moc toho nešlo, ale chtěla jsem udělat maximum... Malá mi navíc nepřibírala, tak jsem ručně odstříkala a lžičkou jí to mlíčko lila do krku, bylo to fakt šílený na psychiku, ale daly jsme to, kojila se pak až do 3 let 🙈 Dost mi tenkrát pomohlo řecké seno a pískavice, zkuste na to mrknout 😉 A hlavně se hoďte do pohody, dáte to a už teď jste skvělá máma!!! Já s malou řvala jako benda každý den 😉

myjusiatko
10. čer 2018

Hlavne klid. Mas v okoli nejakou lp z mamily? Kdyztak kontakty najdes na jejich webu. Pomuze ti se uklidnit a zkontroluje, ze je vse ok.

A co se tyce kojeni. Na mlicko a jeho tvorbu je uplne nejvic kontakt kuze na kuzi. Svlecte se obe, je teplo a lezte spolu. Prs nabizej i v polospanku. Je super, ze ti spinka v naruci. O tom je sestinedeli. Jen odpocivat s miminkem v posteli a kojit a kojit. Kojeni nabizet na kazde zaplakani.
Pouzivas zavinovacku? Ma mala dudlik? Jak ji davas to odsate mleko? Za sebe, kdyz uz odsavas, okej, prijde mi to zbytecne, ale mleko si dej treba do mrazaku, ne male. Ty potrebujes stimulovat prsa jeji pusinkou, ne aby pila odsate mleko.
Pripadne, kdyby byl dokrm opravdu potreba, tak jedine cevkou po prsu (ukaze prave lp a zhodnoti, zda je vubec potreba).

kaneshiro
10. čer 2018

@daanuush vím, že se to lehce řekne, ale nestresuj se, miminko to z tebe cítí a pak může být plačtivější, pila jsem hodně Melty s mlékem, pokud to jen jde lehni si s malou do postele, tělo na tělo, neboj všechno zvládneš, jste doma teprve krátce, držím pěsti!

martinakosnerova
10. čer 2018

S tim odsavanim, hele ja mela mlika asi dost,podle toho jak malej pribiral, ale odsavackou jsem odsala tak max 20-30. Napil se ikdyz mi pripadalo,ze mam prsa prazdny. Prikladej podle maly,tulte se,zkuste byt v klidu. Pij treba meltu, ta je na to pry fajn.

daanuush
autor
10. čer 2018

@lisska díky moc za podporu.. já už toho právě ani moc neodstříkám, ručně mi jde pár kapek.. přijde mi, že kdyby malá víc zajala, šlo by to.. ona ale vytáhne třeba 10ml a odpadne.. pak jí horko těžko vzbudím , třikrát potáhne a tuhá.. řecké seno a pískavice, mrknu díky moc

myjusiatko
10. čer 2018

@daanuush kojim uz 20 mesicu a nikdy jsem neodsala ani kapku. O nicem to nevypovida.

terla
10. čer 2018

Jak tohle znam!Na detsky Jip mi sestricka rekla,ze zaludek je myly jak pinpongovy micek,tak na druhou stranu vypije opravdu malo.No a nejlepsi rada od me tety,ze zadne dite na hlad neumrelo(Kojene).Predevsim musis byt ty v klidu.Laktac. potadkyne by ti taky pomohla,treba se jen ujistit.Taky jsem odsavala a mala zezacatku pila 10,15,vrchol 45.Z odsavani jsem si privodila zanet,protoze poptavka byla mensi.Zbytkovy mliko jsem uz pak neodsavala,srovnalo se to.V noci jsem od zacatku nebudila.To co dite vysaje,nejde srovnat s odsavackou.Takze mlika muzes mit dostatek.A ja nedam dopustit na zavinovacky,kdyz mi mala plakala.9mesicu v tesnym prostoru,tak jsme pokracovali i po narozeni.

daanuush
autor
10. čer 2018

@myjusiatko to nevim, musím na ty lp mrknout, jsem z Prahy 8. Ony chodí i domů? Už odsávat nebudu , i když se to docela hodilo aspoň to málo, protože když hodně plakala a já v prsech nic neměla, dala jsem jí prst do pusy a do koutku stříkačku s mlékem a ona si to sama vysála.. ona proste třikrát potáhne a odpadne.. vypije na jedno kojení jen 10 nejvíc se nám povedlo asi 30 ml..
do zavinovačky dávám , hlavně na noc , dudlík dostala v porodnici , ale když je vše ok, tak ho nechce, takže jí ho nebudem vůbec dávat a když nepůjde utišit jinak, dám prso a uvidíme.. ale když pak pláče fakt fest , tak jsem úplně na mrtvici

myjusiatko
10. čer 2018

@daanuush no jestli si z prahy, tak zadny stres. Jj chodi domu. Doporucuji treba katku srubarovou.
Pozor, prsa nemas prazdne, v prsou neni spiz, kde se mleko tvori do zasoby. Mleko se tvori az pri sani. 🙂
Kvuli zavinovacce spi celou noc, nebudi se a pak se malo koji. Vyhod ji. Dudlik kazi prisati a taky se kvuli nemu hlasi malo o kojeni. Dudlik muze zpusobit i uplne odmitani prsa. Takze urcite nedavej, moje mala ho nikdy nemela, kojenym detem nepatri. Kdyz place, dej ji prso.
Mas satek?

Doporucuji, nez prijde lp, procti si web mamily. 🙂 najdes spoustu informaci.

daanuush
autor
10. čer 2018

@terla moc díky , je to pro mě fakt podpora.. budu doufat, že to půjde , ale lip se to řekne než udělá, kor dneska to se mnou teda hází .. je mi divný, že tak málo saje.. někdy odpadne a spí , někdy kňourá a vrtí se , někdy řve jak protržená a já nepoznám jestli hlad, bříško nebo co vlastně.. kdyby tak člověk viděl těm dětem do hlavy o co vlastně jde..

daanuush
autor
10. čer 2018

@myjusiatko určitě na ten web mrknu.. myslíš nedávat zavinovačku? Zdá se mi v ní taková klidnější, když má zrovna kňourací období.. šátek mám, ale vůbec nevim jaký úvazy a polohy používat.. ještě jsem neměla čas to nastudovat..

myjusiatko
10. čer 2018

@daanuush no zavinovacka je proste separacni pomucka, dite v ni spi dele a pak se mene hlasi o kojeni. Tobe se zda klidnejsi, ale ona potrebuje byt u tebe, ne zavinuta. Mas ji na noc u sebe v posteli aby te citila?

myjusiatko
10. čer 2018

Mne po porodu nejvic pomohla predstava, ze moje mala je takove male zviratko a prirovnala si nas ke gorilam. Jak se gorili mama chova a stara o sve mlade. Neda ho z ruky, spi s nim, nosi ho na tele a koji ho kdy chce a jak chce. A ono to kupodivu funguje. 🙂

vendelinka08
10. čer 2018

Take si myslim ze na odsavacce nepoznas kolik mas mlicka..neni to prirozene..mimci si to taha jinak a dle potreby...ale nejdulezitejsi je byt klidna..miminko se zklidni take..ver si a uvidis ze to zvladnete

jane46
10. čer 2018

@myjusiatko Luxusni prirovnani. Takovou predstavu by meli predavat maminkam v porodnicich. Nase deti nejsou hnizdici miminka jako treba ptaci, ale nosici jako opicky. Tak to delam i u meho druheho mimca...

kripli
10. čer 2018

KLID KLID KLID! Kojení není o ničem jiném než o psychice. Měla jsem podobný problém se synem. Trvalo to několik týdnů, než jsem se rozkojila, byla jsem z toho na nervy a ke kojení jsem si vypěstovala doslova odpor. Důležité je, aby to probíhalo v klidu a pohodě. Udělej cokoli co tě hodí do pohody a odstraní stres. Jak odejde stres, rozkojíš se raz dva. Vážně! Mě se mlíko spustilo až po tom, co jsem se na to vykašlala.

neria55
10. čer 2018

@daanuush na odsávačku se vyprdni. Rozhodně pokud nemáš nalitá prsa, že tě bolí tak nevidím důvod proč odsávat. Já odsavala, ale měla jsem moc mlíka, že jsem měla přeplněné prsa, odkapávalo mi mléko a nevěděla jsem co dělat.

Jinak mě v porodnici vždy vypil max 30ml, někdy 15ml jak kdy... a samozřejmě i po příchodu domů. Hlavně to chce klid. Mě malý řve pořád, a odtrhává se mi od prsa když už má dost a nechce, možná to tvoje malá nezvládá takový nápor mléka najednou, přeci jen je to ještě novorozeně. Já novorozeně kojila co 3hodiny, dříve nikdy ne, pak mi z toho ublinkaval. Určitě si to sedne, dej tomu čas, hlavně bez stresu ať nemáš stresové mlíko 😊

myjusiatko
10. čer 2018

@neria55 hlavne ne zadne intervaly. A blinkani je v poradku. Casem prejde.

daanuush
autor
10. čer 2018

@myjusiatko v posteli jí nemám, mám ji vedle postele v postýlce.. máme za sebou teprve druhou noc, tu první se mi jednou vzbudila asi ve dvě a pak asi v pět, včera fakt spala jak zabitá.. jinak byla přes den taková ukňouraná, musela jsem ji porad nosit a houpat a tak.. včera už jsem nevěděla co, masirovala jsem ji břicho, zdálo se mi , ze dlouho nekakala , zkusili jsme i rourku a pak přišel výbuch a bylo to všude.. ještě dnes dopol trochu kroucení , tak jsme zacvičily nohama a bylo toho taky spousta.. má teda asi taky bolesti bříška.. čert aby se v tom vyznal.. dnes je ale fakt klidná, cucne pár kapek a odpadne jak zabitá.. tak nevim.. kdyby víc pila a já nevěděla podle váhy, ze pije tak málo , byla bych asi mnohem klidnější.. připadám si jak hysterka ..

daanuush
autor
10. čer 2018

@vendelinka08 díky, už se na tu odsavačku vyprdnu

myjusiatko
10. čer 2018

@daanuush na vahu se vyprdni. Kolik ma pocuranych a pokakanych plen za 24hod? A v noci si ji vem k sobe. Znas bezplenkovou metodu?