Biogaia/Vigantol způsobují zácpu?

verru88
16. zář 2018

Zdravim,chci se optat, zda se nekdo setkal s tim,ze by vaseho prcka biogaia/vigantol ucpala, spis zpusobila zacpu nez aby na kakani pomohla. Muj syn (9tydnu) se poslednich par tydnu nedokaze sam vyprazdnit. Kdyz mu pomuzu rourkou,tak jeho stolice je takova lepkava spise hlenovita a je takova zelenozluta, obcas i napenena. Po porade s doktorkou jsem vysadila pred tydnem vsechno mleko z jidelnicku. Zkousela jsem uz cvicit nozickama,nahrivat brisko,masirovat brisko Pupikem,ale efekt to nemelo zadny.. Malej je plne kojeny a davam mu jen biogaiu a vigantol. Uz jsem nekde cetla nazor,ze biogaia (pry i vigantol) u nekterych miminek spise zpusobovala zacpu.. Mate nekdo tuto zkusenost?Predem dekuji!
🙂

terka2018
16. zář 2018

Moje osobni zkusenost - biogaia super, cele prvni 3 mesice sme prosly temer bez boleni briska 🙂 vignatol sen vysadila a davam baby-D, hodne lidi si na nej stěžuje no. 🤔

vanea
16. zář 2018

Vigantol dávám (s přestávkou na půlku jara a léto) normálně, nemělo to nijak horší účinky..(baby-d má prý mimochodem stejné složení od určité doby, takže by pomohl jen vit D od značky Terezia) ...ale koliky měl malý šílené, biogaia je zhoršovala. Nejvíc pomáhal přírodní babycalm a spešl cvičení s nožičkama...a čas🙂 úderem konce 3 měsíce to skončilo.

kittyy17
16. zář 2018

Biogaia způsobila mému staršímu dvoudenní zácpu, do té doby kadil i třikrát za den, byl plně na UM, takže spousta vlákniny... Po dvou dnech s velkým řevem vytlačil bobek jako kamínek tvrdý, a biogaia letěla do koše.
Na boleni bříška trpěl do tří měsíců, pak to přešlo. Zkoušela jsem snad všechno, espumizan, sabsimplex, kolem šesti týdnů mu konečně zabral Infacol, může se přechodně dávat dvojitá dávka.

priefi
17. zář 2018

@terka2018 a bylo to lepsi po te zmene vit.D?

terka2018
17. zář 2018

@priefi mozna jen placebo ale musim rict ze ano 🙂

priefi
17. zář 2018

@terka2018 tak u druhatka pokud by delal neplechu, taky zmenim 😊