icon

Budou prsa po kojení zase normální?

9. pro 2025

Ahoj holky, jak se vám spravily po kojeni prsa? Jsou jako dřív? nebo vytáhne? Kojim rok a vypadají vytáhne, chxiple☹. Dá se to pak do normálu?

anonym_4d4357
9. pro 2025

Zůstaly skoro stejné, i celkem pevné (jen o trochu menší) kojila jsem skoro sedm let, od 36 do 44 (s roční pauzou). Tipuji ale, že jsem jedna z těch šťastných a že to nebude samozřejmost. Na druhou stranu věk člověk nezastaví, takže za pár let to stejně všechno spadne.

konidana
9. pro 2025

@anonym_autor jsou pak uz furt stejny. Ja to teda s mejma jednickama neresim. Akorat ze zacatku kojeni to bxly nafoukly dvojky az trojky, coz mi teda moc nevyhovovalo😅 (narozdil od manzela😂 )

ee.liska
9. pro 2025

Kojila jsem třikrát a vždy pak ok, naopak mi zůstala větší velikost a plnost, než před otěhotněním 😁 Sem tam slýchám dotazy, kde jsem byla na plastice 😁

cherie24
9. pro 2025

Já jsem měla před prvním těhotenstvím lentilky pod kobercem. Při kojení pak velikost D. Udělali se mi i strie z té rychlé změny velikosti. Navazovala jsem z jednoho kojení na kojení další a po ukončení druhého kola mi zůstaly 2 vyfouklé balónky. 🥲 Teď kojím třetího a dost s manželem uvažujeme o úpravě, až se junior odstaví. Sama jsem z toho byla hodně nešťastná. Respektive z krásného kojícího dekoltu to byla dost smutná změna...

konidana
9. pro 2025
@cherie24

Já jsem měla před prvním těhotenstvím lentilky pod kobercem. Při kojení pak velikost D. Udělali se mi i strie z té rychlé změny velikosti. Navazovala jsem z jednoho kojení na kojení další a po ukončení druhého kola mi zůstaly 2 vyfouklé balónky. 🥲 Teď kojím třetího a dost s manželem uvažujeme o úpravě, až se junior odstaví. Sama jsem z toho byla hodně nešťastná. Respektive z krásného kojícího dekoltu to byla dost smutná změna...

@cherie24 tak u mne stejny. Taky se mi na prsou udelaly strie. Ale jen zespoda, takze jsem o nich nejdriv dost dlouho ani nevedela.

krisstina93
10. pro 2025

Mě se do původního stavu nedaly, jsou menší než před dětmi a taková jakoby prázdná 😅 nekojím 3 roky, tak uz se to asi nezlepší. Ja mam teda výhodu ze skoro žádná prsa nemam, takze aspon nikde nic nevisí a na pohled to vypadá normálně, jenom na dotek je to takové zvláštní, nepevné. Ale mam tak o velikost- dvě min než před detmi.

kakba
10. pro 2025
@konidana

@anonym_autor jsou pak uz furt stejny. Ja to teda s mejma jednickama neresim. Akorat ze zacatku kojeni to bxly nafoukly dvojky az trojky, coz mi teda moc nevyhovovalo😅 (narozdil od manzela😂 )

@konidana vyhoda prknovych holek. Z velkych opet na prkno bez povadnuti😃

ninive211
10. pro 2025

Mám malá prsa a po prvním dítěti po ročním kojení jsem měla fakt pidi, že jsem uvažovala o plastice. Po druhém dítěti (kojení přes 2 roky) se vrátily cca do stavu před těhotenstvím, teď mám oproti době před pár kileček navíc a teda je to znát i na prsou, že aspoň nějaká mám 😀 Tím, že jsou malá, jsou i relativně (!!) pevná a drží tvar. Aspoň že nemám povislé psí uši.

konidana
10. pro 2025
@kakba

@konidana vyhoda prknovych holek. Z velkych opet na prkno bez povadnuti😃

@kakba ale jsou to z lentilek placacky ala usi kokrspanela 🤣

krisstina93
10. pro 2025
@konidana

@kakba ale jsou to z lentilek placacky ala usi kokrspanela 🤣

@konidana ba ne, u tech lentilek se ta velikost většinou vrátí do původního stavu, kokršpaněla maji spis větší prsa, ono záleží i na tvaru pred těhotenstvím atak.

autor
11. pro 2025

já mám čtyřky, stále kojim už rok, nejdriv jsem měla obří a teď zase čtyřky, ale takové plácate, měl někdo velké a vrátily se do původního stavu?

ai30
11. pro 2025

Evidentne tu ma hodne uzivatelek kouzelne prsa, ktere po tehotenstvi vyhopnou zpatky nahoru, ale vseobecne ne, prsa nebudou stejna. A je to tehotenstvim, nekojeni nezajisti, ze prsa zustanou stejna jako pred tehotenstvim. Bylo by to super, kdyby ano, ale byt tebou, zacala bych si zvykat na placate.

veronicka89
11. pro 2025

2x 2 roky uplne v pohode ;)

autor
11. pro 2025
@veronicka89

@veronicka89 vypadáš skvěle.
cvičís? co děláš?

ovecky
11. pro 2025
@veronicka89

@veronicka89 zavidim 😅

Ja mela pred detma hezky kulaty dvojky, po 3 kojenich (ted je to 4 roky od posledniho) mam spis mensi a splaclejsi, uvazuju taky o plastice.

veronicka89
11. pro 2025
@anonym_autor

@veronicka89 vypadáš skvěle.
cvičís? co děláš?

@anonym_autor ne , jsem normalne tlusta 😅...

autor
Včera v 18:19

@anonym_autor Myslíte že by treba cviceni pomohlo?

aedoss
Včera v 19:31

Měla jsem je vždycky větší, odkojila jsem tři děti. To poslední tři roky. Dalo by se říct, že bez podprsenky je mám až do pasu. Myslím, ale že při srovnání po prvním dítku a po třetím už nebyla tak výrazná změna jako bezdětná a první kojení. Ale asi mě to netrápí, jak to vypadá. Hlavně, že jsou zdravá.

cherie24
Včera v 21:08
@anonym_autor

@anonym_autor Myslíte že by treba cviceni pomohlo?

@anonym_autor cvičení na co? Jak chcete cvičit prsa, která jsou jen kůže a tuková tkáň? Když se kůže se vytáhne a vyplň zmizí ... Jakože dají se posilovat prsní svaly a věřím, že u malých prsou pak nějaký rozdíl vidět je, ale u vytažených větších prsou můžete mít prsní svaly jak Schwarzenegger, ale zpátky je to nevrátí. Stejně jako břicho po porodu. Je to prostě už navždy jiné. A viděla jsem hodně velmi vysportovaných maminek s břišáky, ale ta kůže je poznamenána těhotenstvím. Je to zkrátka vidět, že tam to miminko nosila. To je bohužel daň za miminko. Pár šťastných by jistě řeklo, že na nich to poznat není, ale na většině z nás to nějakou tu nedokonalost zanechalo. 🥲