Do kolika měsíců/let vám přijde normální dítě kojit?

mishule1989
10. říj 2017

Zdravím přítomné. Mám na vás takový skromný dotaz. Do kolika měsíců nebo let dítěte vám přijde normální dítě kojit?

vanea
10. říj 2017

@mishule1989 do 2 mi to přijde ještě ok, když to vidím=) ale sama chci kojit rok, max rok a půl...nechci aby za mnou synáček běhal a říkal si ať mu dám prso:D

kafr
10. říj 2017

Souhlasim, prijde mi divne, kdyz ditko pribehne a mamo vyndej mliko... Ten rok- rok a pul...
Ale mam kamaradku, ktera je sileny alergik a navic i atopik a mala se narodila s vadou srdce. Takze ji kojila, dokud to slo (presne si nepamatuju, ale vic nez dlouho) a doktori ji to jen chvalili. Posilila ji tim hodne imunitu a to mliko je to nejlepsi, co mohla mit. Ekzem ani alergie zatim zadne.
Takze ani nezavrhuju, ty musis vedet co a proc delas. Pokud jste vsichni zdravi, tak bych to neprehanela...😉

janylu
10. říj 2017

Dceru jsem kojila do dvou let a čtyř měsíců. Od dvou let už to bylo jen ráno a večer. Na veřejnosti jsem od jednoho roku nekojila. Nikdy se na veřejnosti prsa nedožadovala, když jsem jí řekla, že musí počkat až doma, tak to pochopila. Vzdát kojení se ale úplně nechtěla. Když jsem jí vysvětlovala, že už je velká a kojit ji nebudu, tak mi řekla: Maminto ale já poposím. 😀Teď kojím syna 3 měsíce a doufám, že to minimálně do dvou let zase vydržím. Vše ale podřídím jeho potřebám - stejně jako u dcery.

kajalka
10. říj 2017

Minimálně do dvou let.

plksv
10. říj 2017

Do samoodstavu 🙂.

kovazu
8. lis 2017

Ahoj, nevíte někdo proč se výhradně má kojit do 6 měsíce?

kafr
8. lis 2017

Máme v rodině 4m mimčo a Mudr už doporučila přikrmovat, protože jen mlíko malému nestačilo, neobsahovalo všechny potřebné vitamíny a minerály v potřebném množství a to maminka má opravdu velmi pestrou stravu, rozhodně se nešidí. Kojí samozřejmě dál + vaří zeleninové kašičky, ale překvapilo mě, jak brzo může být mlíko nedostatečné.

bonulinka
8. lis 2017

@kafr Před 15 lety se doporučovalo výhradně kojit do 6 měsíců a pak s příkrmy do 2 let, před dvěma lety mi MUDr. říkala, že kvůli ,,imunologickému oknu " se teď doporučuje výhradně kojit do 4 měsíců a pak už zavádět příkrmy. Pokud dítě dobře prospívá, matka má vyváženou stravu, tak mi dřívější zavádění příkrmů přijde zbytečné. Synovi jsem tedy zkoušela od 4 měs. dávat zeleninu, ale stejně snědl vždy jen pár lžiček, takže nějaký velký přísun vitamínů a minerálů navíc to rozhodně nebyl.
A jinak všechny své děti mám v plánu kojit do samoodstavu ( první dvě se odstavily kolem 3 let ). Ani jedno z dětí se mi nikdy nehrabalo do výstřihu na veřejnosti. Po tom 2. roce je to kojení jen 2-3x denně a doma v soukromí. Někdo dává UM do 3 let a to přijde většině lidí normální, proto nechápu, že se hodně lidí pozastavuje nad kojením po 2. roce.

kajalka
8. lis 2017

@kafr Zajímalo by mě, jak na to dr. přišla? Dělala rozbor mléka? Odběry u dítěte?

luj89
8. lis 2017

Drive (pred ditetem) bych napsala cca pres 2 roky, ale ted napisu, ze mi prijde divne dite odstavit treba v roce a pak mu davat UM. Proc diteti upirat materske mleko a nahrazovat ho kravskym?

usvitka
8. lis 2017

já jsem teď odstavila maličkou v 21 měsících z důvodu dalšího těhotenství a prostě jsem nezvládala dvojité vysávání ještě v kombinaci s nevolnostmi. Druhé dítě hodlám zase kojit cca dva roky, ale třeba to bude jinak, původně jsem chtěla kojit max. do roka a půl, ale člověk míní a život mění a i když mě to nikterak psychicky nenaplňuje, je to tak veliké zjednodušení života, že uvidím jak se to vyvrbí. Každopádně zastávám názor, že od roka/roka a půl (podle konkrétního dítěte) prostě není nutné kojit na veřejnosti. Doma byla kojená na požádání prakticky do odstavu, ale venku jsem to minimálně od 8 do 19 hodin eliminovala. Když vyžadovala kojení po sedmé večer a byli jsme u rodiny na návštěvě, tak mlíko samozřejmě dostala..

kafr
8. lis 2017

@kajalka co chces slyset? Ne doktorka to placla jen tak od stolu? 😂🙄 nevim, nepidila jsem se po tom, kazdopadne prcek zblajzne misku mixovane zaleniny a rozhodne ho nikdo nemusi premlouvat. No, asi kazde dite je jine, ze. Samozrejme je k tomu i kojeny. Kdyz mliko je, tak proc nekojit. Zeleninu ma jen k obedu.
Ale prece nechcete tvrdit, ze mliko je plnohodnotna vyziva kdo vi do kdy. Na podporu imunity asi jo...

junkka
8. lis 2017

@kafr no, ja kojila plne do 8 měsíců malé a vypadala, ze ji to bohatě stačí. V osmi mesicich jen z mleka mela 12 kg 😀

kajalka
9. lis 2017

@kafr Samozřejmě,že to chci tvrdit. Moje děti byly téměř výhradně kojené do roka, ani v 18m neměly nahrazené kojená, vždy se po jídle ještě kojily. Ale bludů, že od roka je mlíko jen nehodnotná voda a pod., jsem slyšela a četla mraky.