Jak odstříkat mléko do zásoby?

takyjedna
18. srp 2017

Ahoj holky, mam kojene pulrocni dite a kdyz si chci vyjimecne nekam vyrazit, tak ho tatinek doma nakrmi z lahle UM. Tentokrat jsem si ale rekla, ze bych zkusila odstrikat mleko svoje, ale vubec nechapu jak na to. Mam doma rucni pakovou odsavacku. Me se proste vic mleka nedela, nez pro jeji potrebu a mimo dobu kojeni ze sebe dostanu sotva par kapek. Jak to delate vy? To prece neni mozne, nebo je?

panickatlamicka
18. srp 2017

Kojim 3 roky a neodsajes víc jak 10 ml.😁

panickatlamicka
18. srp 2017

*NEODSAJU.

panickatlamicka
18. srp 2017

A taková nevyžádaná ráda: pokud je ta láhev fakt výjimečně, tak ok, při častějším davani může způsobit bojkot. ☺

fallingstars
18. srp 2017

@takyjedna Já taky neodsaju nic navíc. Kamarádka to taky měla a odsála až s dvoufázovou el. odsávačkou od Medely, ale to je investice 4.000,- Kč a jelikož nevím, zda by to tedy pak šlo, tak se mi do toho nechce...Zatím jsem se prostě vracela do dalšího kojení (ale dcera spí dobře a vím, že když ji večer v osm uložím, nevzbudí se dřív než v jednu v noci, což mi zatím stačilo). Ale taky jsem si říkala, že bych koupila UM pro nějaké nouzové případy - můžu se zeptat, jak to prcek dává? Netrucuje pak u kozy? Mně totiž ani nechutná to romražené MM, má děsnou pachuť, takže ty dvě dávky, co jsem předtím pracně nachytala během x dnů do lapačů (ještě v době, kdy mi ta prsa hodně tekla, teď už bych nenalapala prakticky nic), šly obě do záchoda. A to jsem zamražovala určitě správně, ale malé bych to fakt nedala...😕

makky1310
18. srp 2017

@takyjedna ja mela pujcenou odsavacku od medely a mela jsem mlika az az. Takze kdyz jsem mela prebytek, ze jsem treba mela zatvrdlinu, tak jsem odsavala a zamrazovala, pro vyjimecny pripady. Jeste ze ten vyjimecny pripad nikdy nenastal protoze bych byla v pr.... kdyz jsem jednou to mliko rozmrazila, s tim ze ho spotrebujeme do kase, tak me cekalo neprijemny prekvapeni.....to mliko bylo fakt hnus, doslova. Zapachalo a bylo takovy kysely😖. Delala jsem vsechno spravne, to mliko bylo v poradku kdyz jsem ho zamrazila. Takze dodneska nechapu jak to nekdo muze delat ze to ma ok. Kdyz to tak ale vezmete tak klasicky kravsky mliko taky nezamrazite, protoze by to pak bylo nepozivatelny.

takyjedna
autor
18. srp 2017

@fallingstars Mame pro pripady nouze doma Hipp a k tomu ma teda super drahou flasku s dudlikem, co ma imitovat kojeni. Je to uplne v pohode. Ale uz jsem ji tim hippem dokrmovala, kdyz se narodila, protoze hubla a me se dlouho nechtelo poradne spustit mliko.. Takze to zna.
My bydlime v Pr.eli na konci sveta a mezi kojenim bych se nikam nedostala.. At uz treba k doktorovi nebo za zabavou :-/ Ale delame to jenom vyjimecne, tak jednou za mesic.

takyjedna
autor
18. srp 2017

S kojenim zadny problemy po nakrmeni z flasky pak nemame.

j.a.n.i
18. srp 2017

@takyjedna Tak ono taky strachy o problémy s kojením u půlročního dítka už jsou trochu zbytečné... A jinak bych to neřešila a dávala v případě potřeby to UM, když je dítko ochotno to pít. Já u prvního odsála spoustu, ale rozmrazené taky odmítal pít a u druhé jsem neodsála taky skoro nic (pravda kojila jsem tou dobou tandemově). Akorát naše děti to UM do tlamky nevzaly, takže holt jsem na další kojení musela být doma, nebo tedy v půl roce prostě dostaly od tatínka nebo babičky příkrm a bylo vyřešeno.

karlajasmine
18. srp 2017

Vubec nic jsem nikdy neodsala.. pritom jsem mela mlika ocividne dost, protoze syn pribiral luxusne. V pul roce bych se na UM vykaslala, at dostane spis prikrm.. ale jak chces 🙂 pokud nic neodsajes, neresila bych ani to vyjimecne UM.

fallingstars
18. srp 2017

@takyjedna Já mam Calmu (tu asi taky myslíš?) a taky bych chtěla koupit Hipp. Tak jsem na ni zvědavá. My teda taky bydlíme v p.deli, ale asi v menší 😄

editah222
18. srp 2017

Já odsala hektolitry a bylo to skoro k ničemu,ani jedno dítko rozmražené mléko nechtělo. Tak jsem jim pakbz toho dělala kaše. Odsavačku jsem měla elektrickou. Neresila bych to a dala UM.

verca156
18. srp 2017

no to si myslím, že nejde jen tak vzít odsávačku a odsát si do zásoby, já si vždy po kojení ještě odsávala abych tělu řekla potřebuju víc mléka, přibývá to postupně rozhodně to není ze dne na den ....