Jak přestat kojit roční dítě, když nechce UM?

lucianas
7. říj 2014

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo neporadíte, jak odstavit roční dítko, když nechce UM. Zkoušela jsem už více značek, a nic nechce. prostě, jak ucítí, že to není prso a mateřské mlíčko, tak odstrkuje lahvičku. je kojen už jen před spaním a nad ránem. co byste dávali k jídlu, aby ho to zasytilo, aby se tím večer a k ránu napapal. ... předem díky za odpovědi.

katerina1106
7. říj 2014

Řešila jsem stejný problém před cca 7 lety, musela jsem přestat kojit prakticky ze dne na den kvůli lékům. Byl jen kojený a flašku neznal, čaj pil z pítka. Večer už jedl kaše a jen jsem ho dokojovala, tak to dostal víc kaše.
A místo MM jedl víc jogurtů a mléčných výrobků - podle mudr. to stačilo !! Pokud si nejsi jistá tak kontaktuj dětskou mudr a zeptej se jí.

nonnni
8. říj 2014

@lucianas v roce uz zadne UM (pokud nejde dale kojit) nepotrebuje.

Ma jist mlecne vyrobky a vubec vyvazenou stravu. Obe me dcery prestaly pit UM v 10. mesicich a obe jsou naprosto v poradku. Posvedceno nakonec i lekari na dvou kontinentech. Ty reklamy, ze dite ma pit UM, az do tri let jsou jen masirka spotrebitele.

Nas jidelnicek obsahoval klasicky: ovoce, zeleninu, maso, zloutek, jogurty, podmasli, pecivo, ryzi, testoviny. Vicemen snidaly na co si ukazaly (v ramci nabizeneho) a vecerely s nami, jen upraveno do stavu s omezenou soli, ci korenim.

Kase u nas nejela vubec, naopak po ni byly noce strasne. Takze tu bych sice vyzkousela, ale asi ne rovnou na noc.

Asi ti nezbyde, nez ozkouset, co mrnouska nejlepe na noc zasyti. Hodne stesti 🙂

veruska007
8. říj 2014

@lucianas Naše dvě mladší děti UM ani kravské mléko nikdy nevzaly do pusy, odstavily se sami cca v roce. Zkoušela jsem všechny druhy UM, kravské i sójové mléko, všemožné savičky, lahvičky, hrnečky... vzdala jsem to. Pili jen vodu (z hrnku s pítkem nebo petky se sosátkem), každý den měli jogurt, večer mléčnou kaši, sem tam kousek tvrdého sýra nebo pudink či ušlehaný tvaroh. Dr. říkala, že to nevadí, vápník získají z běžné stravy.

petrajurinova
8. říj 2014

@lucianas naše malá po ukončení kojení dostala rovnou kravské mlíko (teda ze začátku pila akorát ochucené acidofilní a jogurtové) do hrnku a dostatek jogurtů, tvarohu, mléčných omáček a polévek. No ale já ji odstavovala až ve dvou letech.

katyxq
8. říj 2014

@nonnni a dokonce ani ty mléčné výrobky nejsou nezbytnost ve zdravé stravě - https://www.modrykonik.cz/kravske-mleko a https://www.modrykonik.cz/vapnik

lucianas
autor
8. říj 2014

@katerina1106
@nonnni
@veruska007
@petrajurinova
@katyxq
všem děkuji za reakce. jsem z jedné strany ráda, že nemusím dál řešit to UM, když ho nechce. jen přijít na to, s čím vydrží přes noc a bude to super.
kaše jsem zkoušela na noc, ale jedl po nich častěji v průběhu noci, tak jsem přesunula na takovou brzkou večeři kolem té páté, půl šesté. pak právě kojení a spí líp, než po té kaši.
jídelníček máme v podstatě stejný, i když nevím, moc se netváří na omáčky. ale do toho se určitě dostane. jinak by nejraději zbaštil vše. jogurt mívá každý den, takže aspoň něco mléčného do sebe dostane.
díky ještě jednou a uvidíme, jak se bude dařit odstavení úplné.

@nonnni díky za přání 🙂

veruska007
8. říj 2014

@lucianas Super, hlavně se tím nestresuj. Bylo plno výzkumů, které potvrdily, že malé děti si podvědomě vybírají stravu, kterou potřebují.