Je lepší přestat kojit náhle nebo postupně?
Drahe maminky, jdu si pro radu zkusenych. Synkovi za tyden bude 8 mesicu, kojim, prikrmujeme. Dneska v noci jsem nemohla odlepit hlavu od zachodu, celou noc mi bylo zle. Rano jsem sla k obvodnimu lekari a ten me vysetril, napsal zadanku na krev a hlavne zvazil... mela jsem 41.3 kg. Vzdycky jsem mela problemy s vahou ale ted to nechci dotahnout uplne do nejhorsiho a bylo mi receno ze mam prestat kojit. Tak ze ted dotazy : co je lepsi, rychle nebo postupne? A kdyz kojeni nahradim UM jak poznam kolik toho ditko potrebuje aby nemel malo a ani moc. Treba nekomu to prijde sobecky brat mininku mlicko kvuli sobe, ale mela jsem doby kdy jsem vazila 35 kg a neprala bych vam videt me, bylo to hooodne osklivy 😉 dekuju maminky za rady a zkusenosti.
@lajla s tem chlebem a knedliky jsem jen odpovidala na komentar jako priklad. Ja se snazim hodne pit jist a vsechno. Proste jen resim tu vahu... chtela bych mit vic abych se i citila lip
@danillka1303 Ja jsem několik let vážila 44kg a měřím 165cm.Byla jsem úplně sama na 3 maličké děti.Naši mi pohlídali ,jen když jsem s některou z nich musela do nemocnice.Mohla jsem sníst,co jsem chtěla a nic.Bylo to tím stresem,i když jsem si říkala,že zvládám v pohodě.......Byl to tak ukrutný kolotoč,že jsem nestíhala mít depky.
Ale každý člověk je jiný a já Ti věřím,že jsi unavená z jednoho mimča.
To že jsi zvracela,může být z mnoha důvodů,Tvůj stav to ještě zhoršilo.Zkus pít nutridrinky.Uvidíš,jak Ti dopadnou odběry.Rozhodnout se pak musíš sama,co pro Tebe bude to nejlepší.
A kamarádky nejsou jen na kafíčko😉
@soyevita to ja vim. Kamaradky jsou mlqde jako ja a nemajideti . Obcas si sice na kafe zajdeme ale uz mame kazda jiny stred zajmu a je treba ty deti jeste nezajimaji. A abych nekomu z nich rekla o hlidani to me zatim ani nenapadlo. Ja jsem ale dite chtela a planovali jsme ho. To jsi fakt dobra ze jsi to zvladala se reemi detmi a jeste sama. Klobouk dolu ) ja se ale necitim moc unavena z nej, spis jak jsem celou noc zvracela tak me to vysililo. A pak ten doktor rekl ze mam hodne nizkou vahu a ze s kojenim mam prestat. Tak jsem v tu chvili byla takova zeaskocena a nevedela co mam delat aby to bylo spravne a dobry pro nas oba.
@danillka1303 Na tvém místě bych postupně přidávala příkrmy, ale kojení bych se nevzdávala, přece jen je to super věc na uklidňování, uspávání atd. (hlavně v noci se hodí mít jak miminko rychle znovu uspat). Plus bych se zaměřila na sebe - v rámci možností hodně odpočívat, spát, jíst kvalitní potraviny, jíst dost a v klidu. A doktorku bych poprosila alespoň o základní vyšetření (může blbnout štítná žláza, chybět nějaké vitaminy). Ono kojení vůbec nemusí být příčinou a malého bys pak odstavila zbytečně. Držím palce!
@rebejsova dekuju )) na vysetreni krve a vseho jdu prvni tyden v lednu. Tak se uvidi. Ja vim ze je to dobry a proto se toho kojeni nechci vzdat. Pokusim se jeste zlepsit zivotospravu a kdyz se stav nezlepsi tak potom uz budu uvazivat o odstaveni
Já bych být tebou taky ještě počkala. Můžeš kojení zatím omezit jen na noční. Když se pak tvůj stav zlepší, tak by mělo jít se postupným přikládáním zase rozkojit. Uvidíš.
@danillka1303 ty krevní testy jsou dobře - možná se zeptat, aby ti v nich otestovali i štítnou žlázu. To hubnutí a únava by mohlo naznačovat její zvýšenou činnost.
Kojeni je dobrá vec, ale ne za cenu toho, ze se odrovnas ty sama. A ze je to pro telo zahul a je to velky energetický vydaj, to je proste fakt. Ty hlavne musis v poradku fungovat a byt ok. Takze ja bych prestala. Bud komplet, nebo bych nechala jen kojeni pred spanim. Vic ne.
V osmi mesicich uz stejne dite nepotrebuje tolik, ma prikrmy a kdyz mu k nim pridas dvakrat denne UM, vubec nic se nestane. Ja malou kojila do sedmi mesicu, a je spokojene a zdrave dite.
Chápu autorku, já jsem zhubla během 2 měsíců po porodu 15 kg, když jsem zkolabovala v autobusu, že mě do 10min neoživili a na Jip jsem viděla zdrchaného tenkrát ještě přítele, řekla jsem dost a celá WHO mi může být ukradená.
Udělejte si to podle sebe, v době laktační ligy vám to tu budou všichni cpát i ušima, jak je kojení prospěšná psychicky i fyzicky pro matku a bla bla. Já jsem přestala kojit hned a mléko prostě nebylo.
Ahoj, já jsem sice nijak zásadně nehubla ale byla jsem yvčerpaná a někdy jsem neměla dost mléka pro našeho Otesánka, kamarádka která pracuje s miminky poradila hodně kvalitních tuků a hodně odpočívat a spát (ghí, dobré oleje, semínka - dýně, ořechy, mandle, avokádo), vždy po kojení (když mě přepadl hlad) jsem si dávala datle, ořechy, mandle a k tomu klidně toast s ghí (je mnohem lépe stravitelné než třeba máslo) ještě namazaný avokádem a bylo to o mnoho lepší. Říkala alespoň 3 lžíce ghí denně a je fakt že když ho jím mléka mám dost a nejsem vysílená. Je mi jasné že každý má jiý metabolismus ale zkus navýšit kvalitní bílkoviny a tuky, to rozhodně dodá tělu sílu. Podotýkám že knedlíky a spol. jsou nutričně dost o ničem 🙂 Jo a mmch, jedla jsem v jistém čase rozhodně víc než přítel (1,89m tedy žádný drobeček), dnes s příkmy (olčička jí velmi dobře) jíme tak stejně, já si k tomu dávám ještě kojící svačinky ;) Držím palce ať se to upraví a ať si najdeš čas na odpočinek a nějakou oporu...
@danillka1303 to co popisuješ měla kamarádka a až po x měsících napadlo MUDr udělat testy a byl to právě problém štítné žlázy..jinak to chce hodně proteinů hlavně maso držím palce🙂
Mně moje babička-povoláním lékařka, ale v té době už kolem 80 ti let, vždycky kladla otázku, jestli jím máslo na chleba, když kojím děti. Já mám ale i kosti těžké, takže jsem se při 170 cm nikdy nedostala pod 65 kg . Jako velmi hubená bych také byla unavená a vyčerpaná-i kdybych nekojila a natož ještě s kojením. Snad se zakl. dá dohromady-když psala , že jde na krev, tak snad se budou zabývat i vstřebáváním živina třeba funkcí tenkého střeva. Mám 2 děti s celiakií, tak mě to trochu ovlivnilo. Syn byl také hubený a málo rostl-potom začal i více jíst-myslím už po nasazení bezlep. diety.
@mary.jane to právě máme v plánu tu štítnou žlázu ))

@danillka1303 ono taky to mohla být lehčí střevní chřipka, bez prujmu nebo něco podobného... Já takové stavy prodělala asi 5 krát do roku malého, vždy jsem přišla i o mliko, Takže rozkojovani nanovo, pořad dokola, vždy to trvalo cca tři týdny...Jo někdo by si klepal na čelo, ale já nebyla přesvědčena že chci přestat a proto jsem to neudělala...A vše se srovnalo...Já mivam 55 na 173cm, potřebuje to správnou výživu...Chleba s máslem a kynuté knedlíky opravdu nejsou to správné... Váha nemusí jít nahoru, tu nereste...Reste to abyste se cítila lip, a hodně pit