Kdy odstranit kloboučky?

cilkat
6. dub 2019

Ahoj holky, mám doma pětidenní miminko. V porodnici jsme hrozně bojovali s přisáváním - vždycky se chytil, parkrát zatáhl, pak si přemlasknul, prso povolilo a znova už se nechytnul, tak jsme vyfasovali kloboučky. S těma saje spokojeně. Bradavky mám poměrně dost plochý, ale staršímu to nikterak nevadilo a sál od začátku v pohodě. Spokojeně pijící miminko je super, ale mám pocit, že s těma kloboužkama poliká víc vzduchu (a víc cintá). Chtěla bych kloboučky výhledově odstranit. Byla jste někdo v podobné situaci? Kdy má smysl začít zkoušet kojit bez nich?

gruyerre
6. dub 2019

@cilkat zkoušet to můžeš každou chvíli 🙂. My jsme je používali do dvou měsíců.

terka555
6. dub 2019

@cilkat taky bych zkousela, my jsme se jich zbavili taky okolo 1,5-2mesicu😊

olga_
6. dub 2019

@cilkat Zkoušej to pořád. Klouboučky jsou na nic. Pokud budeš mít nalitá prsa, tak před kojením trochu odstříkej, zkus tu bradavku jakoby připravit, vytáhnout a půjde to. Prostě začni hned. Já jsem se jich s vpáčenými bradavkami zbavila od návratu z porodnice do pár dnů. V porodnici moc kolem kojení radit neumí. Vyrábějí většinou druhotné problémy - na bradavky kloboučky, flaška na požádání, ... Určitě se zadaří 😉.

gevura
6. dub 2019

@cilkat ja kojim s klobouckama doted, dceri je skoro 17 mesicu a vse naprosto v pohode, jen jsem si musela hlidat abyvh mela kloboucek vzdy pri sobe. Ale reci, ze nebudu mit mliko nebo ze prestanu za par mesicu kojit, to je tedy naprosta blbost. Zkousela jsem po prichodu z porodnice davat prsa bez kloboucku, ale dcera se vzdy akorat nastvala a pak mi nejedla vubec. Pak jsme byly vystresovane obe, takze jsem rekla ze kdyz to jde s klobouckama proc se zbytecne stresovat. Urcite bych to parkrat zkusila, treba budete mit stesti, ale dcera byla lina si povytahnout bradavku a radeji usnula.

gruyerre
6. dub 2019

@gevura Máš pravdu, někdy to bez kloboucků prostě nejde, ale je to opruz, pořád je tahat s sebou a mýt je. První dítě se kloboucků nezbavilo do konce kojení, ale jsem ráda, že to šlo aspoň s nimi. Pak mě překvapilo a moc potěšilo, že druhé to po nějaké době zvládlo bez nich .

verdos
6. dub 2019

Mně se s kloboučkama u prvního dítěte ztrácelo mléko, takže jsem se snažila co nejdříve odbourat - podařilo se mi to během cca 14 dní. U dalších dětí nebylo potřeba vůbec, druhorozený i třetirozený byli jak "vysavač" - uměli krásně sát, měli větší pusinky, atd.

neomenia
6. dub 2019

@gevura obecně se ví, že je lepší se jich zbavit, opravdu většine zkazí kojeni. Jsi jedna z vyjimek, tok to je dobre, že vám to s nimi jde. Ale opak byva bohužel častější....

cilkat
autor
6. dub 2019

@olga_ Vytahovat jsem zkoušela... problém je v tom, že právě na začátku vytáhnu a on se chytí, ale podruhý už k tomu to prso nedonutím... a za jedno přisátí se nenakrmí. (Krom toho musím přiznat, že to bez kloboučků bolí.)
@gevura Já věřím, že třeba v roce už bude chápat, jak pít i bez nich... přecejen tou dobou už s pusou prostě umí všechno možný. Ale do roka ještě hodně daleko 🙂. Je pravda, že lepší s kloboučky, než vzteklina, kterou předváděl tu první noc, no...

verdos
6. dub 2019

@cilkat Mě kojení bolelo z počátku u všech dětí - u prvního samozřejmě nejdýl, u dalších kratší dobu, ale vždy cca měsíc až šestinedělí... pak už pohoda. Pokud bude dítě pěkně pít, přibývat a budeš mít dost mléka, pak bych to neřešila (nebo ne nijak drasticky). Ale pokud by kloboučky měly znamenat nějakou další komplikaci (kromě jejich mytí), tak bych to opravdu hodně zvažovala, se jich zbavit co nejrychleji. Může to ýt asi dost individuální.

eviicka
6. dub 2019

Zkoušela jsem průběžně a kolem pátého týdne najednou ze dne na den. Před tím ani náznak. Kojení s kloboučky mi nevadilo, kromě jejich mytí byly jediným problémem s jejich užíváním řeči jak jsou špatné... (bez problémů kojící kamarádka, poradny na netu).

kristynkal
6. dub 2019

Uz v porodnici posledni den jsme zkoušeli bez kloboucku, doma byl do tydne bez.

evee24
6. dub 2019

A já zkoušela bez kloboučku a nechytla se nikdy. Všude se píše jaký je to zlo s nima kojit. No nakonec sme díky plochým bradavkam a kloboučkum kojila skoro do 3 let. Věděla že když není klobouček není kojení. Jinak by byla na um. Pokud ti to vadí zkus laktační poradkyni.

ssluniiii
6. dub 2019

Já kojila s kloboučky asi 3 týdny a mléka ubývalo, malá řvala hlady. Vysadila jsem je ze dne na den, dokrmovala přes cévku u prsa a malá se to za dva týdny naučila. Teď je jí skoro 11 měsíců a pořád kojím

ahyt
6. dub 2019

necetla jsem komenty jen chci rict ze vnucka 28 mesicu a je stale kojena pres kloboucek.A výhodu to ma nesape se dceri na prsa ale kdyz chce mlicko prinese si kloboucek.😊

cilkat
autor
6. dub 2019

@ahyt To je ale super gesto 🙂 (staršího jsem kojila dlouho... vysel ve výstřihu furt).

milusina
6. dub 2019

@cilkat My kojili také od začátku s kloboucky kvůli plochým bradavkam a zbavili jsme se jich kolem dvou měsíců.Vzdy jsem ho nechala se prisat s klobouckem a kdyz si bradavku vytahl,tak jsem mu kloboucek sebrala az se naucil prisat od zacatku sam.Ale musím říct,že prvních 14 dní bez kloboucku mi u každého kojenít tekly slzy bolestí a pro úlevu jsem kousala do pliny😁😁😁 Ale nevzdala jsem to a jsem za to ráda. Příště bych ale s odbouravanim začala dřív.A jinak -na ploché bradavky mi LP poradila kojit v savci poloze nebo před kojenim prejizdet po bradavkach třeba zmrzlým hraskem😉

fanunka
7. dub 2019

@cilkat take jsem kojila s kloboučky 2mesice a celé ty 2nesice jsem to zkoušela nejprve bez nich. Taky se rozčiloval neuměl tu bradavku udržet a neměl moc sílu to mléko vytáhnout byl maličký a ještě měl žloutenku ale pak už to šlo kojila jsem s kloboučky jen v noci aby si prsa odpočinula a i to jsem postupně odbourala. Ale taky mi s kloboučky hodně polykal vzduch a cintal to mi dost vadilo

gevura
7. dub 2019

@cilkat take jsem si rikala, ze bude vetsi tak zkusim bez, ale jak si na to zvykla, tak ted uz si kloboucek nanda sama, nebo mi ho poda kdyz ma hlad

baskabar
7. dub 2019

Kojila som bez problémov s klobúčkami 25 mesiacov. Priebežne som to skúšala bez, ale malá sa nedokázala prisať. Keď mala 25 mesiacov, tak sme si o tom normálne dospelácky pokecali, že to určite zvládne aj bez klobúčku. Pochopila, skúsila a sama bola na seba neuveriteľne pyšná a hovorila to potom celek rodine :D a kojíme ďalej!

cinam
8. dub 2019

Kojila jsem s nimi měsíc, pak se mi začalo ztrácet mléko a malej úplně přestal pít. Pomohla laktační poradkyně, zbavila jsem se jich ze dne na den a kojím zatím v pohodě dál (5 měsíců)

cilkat
autor
8. dub 2019

Díky holky. Když je plně vzhůru, přisaje se mi už i bez nich... problém jsou ty noci, kdy u kojení spí... ale holt se asi budu muset naučit ho v noci vzbudit a kojit až probraného...

merope
8. dub 2019

@cilkat Můžu se zeptat, kolik má kilo? Můj drobek má (ve skoro 6 týdnech) už skoro 3 kila a mám pocit, že jednu bradavku bez kloboučku ani nevejde do pusy. Tak jsem zatím ráda, že mu to jde s kloboučky a říkám si, že to nechám na později.

cilkat
autor
9. dub 2019

@merope Porodní 4,16, propouštěcí 3,8... v tejdnu u doktorky tuším 3,99... tlamičku má velkou, když ji otevře... jen ji otevřít (což se mu právě značně nechce, když spí).

merope
9. dub 2019

@cilkat Nojo, to je co si říkám - že až bude mít kolem 4 kilo, možná to i půjde, ale že teď je prostě malej.