Kojené mimčo. Budit v noci, když spokojeně spí?

13. lis 2023

Ahoj ženy, jdu si pro radu. Před týdnem mě pustili z porodnice... Moje otázka zní, budit miminko v noci na kojení co 2-3h nebo ho nechat spát když je spokojený? V porodnici jsme budila a teď doma taky ale když on tak hezký spí 😂😂. Kolikrát stojím nad tou postýlkou a fakt váham.
Vážili jste doma mimčo?? Já totiž váhu nemám, tak nevím zda přibírá nebo ne... Ale hodně kaká a čůrá takže asi hlady netrpí. Tak si říkám zda by se něco stalo, kdybych ho budila třeba až po 4h..

malytlustyhroch
13. lis 2023

Taky zalezi kolik vazi, jestli ma nejake komplikace treba zloutenku atd. Jestli nebojujes s nedostatkem mleka. Svoje ctyrkylove bez zloutenky jsem nebudila ani nevazila. Pribiral rekordne, nebylo, co resit. Vazil se u pediatry, tam stejne clovek chodi kazdou chvily, ne? Pry je v noci telo ochotnejsi tvorit mleko, tak se nedoporucuje vynechavat nocni kojeni, pokud se zrovna mleka tvori mene. A u malinkych deti a detinse zloutenkou je riziko, ze budou rano tak zeslable, ze budou pit zase malo a z toho buduou jeste zeslablejsi a pit jeste min a pak uz je to pruser. Ale u ditete, ktere je ok, a kojeni ktere je ok, je za me blbost si davat budik na kojeni, spanek je drahy 😁

andelka
13. lis 2023

Nebudila jsem , protože ty děcka měly asi budík v sobě. Rozbitý. Ale nebudila jsem nikdy, ani ve dne ani v noci. Byli donošení, neměli žloutenku, pili dost často,dost dlouho, přibírali a rostli.. váhu jsem doma nikdy neměla.

leilinka1234
13. lis 2023

U první problém s kojením, kojení "vydřené"... Budila jsem. U druhé kojení bez problémů, spokojené miminko, nebudila jsem 😊

mourovatakocka
13. lis 2023

Dětský spánek je pro mě posvátný. Nebudila bych a byla ráda, že mládě spí 😁 Ono obecně, tohle vážení, buzení a řešení každého gramu, fakt neprospěje ničemu, většinou je to jen strašení prvorodiček a buzerace už od porodnice. Další krok v tomhle strašení váhou je umělé mléko a zapisování každého prdu.
(Kdybych třeba tohle, co jsem teď napsala, četla před šesti lety, byla bych já i starší dcera mnohem šťastnější dvojka.)

kubesovaadelka
13. lis 2023

Nevazila jsem ani v porodnici, asi první 2 dny po propuštění z porodnice jsem budila co 3 hod, pak už né, stejně se plus minus co 3 max 4 hod vzbudila sama. To je teď nový trend budit dítě co 3 hod. Jestli máš možnost, zeptej se své babičky, zda miminko někdy budila na krmení. Obě moje babičky odpověděli jednoznačně nebudit.

kosi_cek
13. lis 2023

Slyšela jsem, že pokud spí miminko společně s maminkou a hlavně nezavinuté bez dudlíku, budit se na kojení nemusí, i když prospí celou noc, protože by se mělo přirozeně budit samo, prostě podle své aktuální potřeby a naopak, pokud to tak není, spí zavinuté, samo nebo dokonce s dudlíkem... je radno na kojení pravidelně budit, pravdou ovšem je, že zrovna nejmladší 3 m, spíme kůže na kůži, ale taky se mi zatím nebudí, možná ho kojím v noci 1* někdy se mi zdá, že vůbec, nejsem si jistá 😂 Z toho důvodu to tedy logicky může bez buzení projít, i když dítko si spí spokojeně samo, zavinuté... Jiná doporučení nezohledňují jak a kde miminko spí a říkají nebudit, pokud miminko prospívá a budit, jen když tomu tak není, jenže to už zase může být problém... Každopádně případné buzení po 4 hodinách mi přijde úplně v pohodě, i těch 6 hodin kojené malé miminko běžně prospí, i když má možnost kojit se bez omezení. Nevážím, jen u dr.

95newmommy2020
13. lis 2023

Já ndbudila, ale měla jsem pak horečku a tvrdý prsa, skončila ksem s kojením. Ne, že by mi na něm extra záleželo, spánek měl prioritu.

teate
13. lis 2023

V životě jsem takhle v noci dítě na kojení nebudila. Až bude mít hlad, vzbudí se samo. Koj na požádání, ne po 2-3 hodinách - to už je přežitek. 🙂 Ani jsem nevážila. Chodili jsme často k pediatričce na váhu.

pettfanni
13. lis 2023

Když nebudit, tak pak z vlastní zkušenosti, bych doporučila opravdu dbát na to, aby si miminko zavdalo a vypilo vám prsa úplně dogumova (poloha fotbalisty-zajistí lepší vypití zadního mléka-prý-já mužu potvrdit) .
Prostě předcházet zánětům. U nás malej vydržel spinkat až 4 a půl hodiny, mléka jsem měla fakt hodně-v prsech,trojky, obří boule, zánět ale nikdy (narozen o měsíc dřív tak spinkavej, doháněl) a pak kolem třetího měsíce ,ve spurtu, papal co hodinu a půl snad pořád. 🙂😘

zuzkasim
14. lis 2023

Ne, nebudit a užívat si toho, že dítě spí! Všechny moje děti měly od narození ten noční spánek výrazně delší, cca 6h, postupně se jim pak prodlužoval, že jsme se docela brzy vyspali celou noc, nejstarší už ve 3 měsících spal v noci 10h v kuse! Ano, přes den jsem kojila co 2h, ale všichmi mi záviděli, jak úžasně mi všechny 3 děti spí a já nemám mateřskou spojenou s šílenými nocemi, jako spousta jiných. Záněty jsem mívala až později, bývalo to z jiného důvodu. Děti se vážit nemusí, však v poradně vás jednou za čas zkontroluje doktorka. Důvěřuj sobě a svému miminku🙂

lvl16
14. lis 2023

Nebuď ho.

orangutan123
14. lis 2023

Záleží jak jste na tom s kojením, v noci se totiž tvoří nejvíc mléka. Pokud by byl problém, tak doporučuju aspoň odsávat.

kleio
14. lis 2023

Tak záleží na stavu miminka, jak je silné a jak celkově prospívá. Mně doktorka taky doporučila budit v noci po třech hodinách, protože dcera byla drobnější, měla těsně pod 3kg (donošená), ale popravdě jsem to nedělala. Krásně spala celou noc už od 14ti dnů, budila jsem tak 1x, max. 2x za noc, spala i těch 6 hod v kuse. Je druhé dítě, tak už jsem nebyla tak nervózní a viděla jsem, že je spokojená a vypije hodně přes den, kdy jsem jí kojila často, abych to vykompenzovala.

lovemusicsun
14. lis 2023

První dceru jsem budila, byla drobná a měly jsme problémy s kojením. Navíc špatně přibírala, tak to bylo nutné. Druhá dcera byla úplně v pohodě, kojila se nádherně od prvního dne a v noci spala od 10ti do 6ti do rána. Tu jsem nebudila. Mléka jsem měla hromadu a ona si pres den vzala co potřebovala.

lennus
14. lis 2023

Nebudit, starší nedonošený se samozřejmě budil a spánek děsný ještě v roce. Mladší spala celou noc, v počátcích jsem ji nacpala nalitá prsa a když jednou málo přibrala, aspoň než jsem šla spát před půlnocí, nakojila jsem ji, ale jen párkrát. Pokud jsou potíže s kojením, tak se asi doporučuje kojit pravidelně. Já řešila vše s laktační poradkyní, když jsem si nebyla jistá.