Kojení a dudlík. Je tady někdo, kdo kojil alespoň rok a dítě mělo dudlík?

9. říj 2022

Ahoj holky, vím, ze každá LP mi to vymluvi…
Ale chci se zeptat - je tady někdo kdo kojil (alespoň rok) úspěšně a dítě mělo dudlík?
Syn byl kojen 13m, ale byl to boj, dudlík měl a má stále (16m) a jsem za nej vděčná
Jako malý byl na prsu nonstop a stejne nepribiral.
Teď mám mimco - ne, nechci ji dávat dudlík den po porodu, kojim nonstop, snažím se, chci kojit. Ale mám pocit, ze to bude žužloň jak bracha 😂 ale úplně si neumím představit nonstop kojit miminko plus pecovat o 16m další miminko doma👌 lze to kombinovat? Dudlík + dobre prisati + hlavně PRIBIRANI (s tím jsem měla u syna problém)?

me_druhe_ja
9. říj 2022

Ahoj, obě děti jsem kojila a obě měli dudlík. Starší ho přijal po měsíci a mladší až v půl roce. Nedávala jsem dudlík nonstop, spíš když byla krizovka a na spaní. starší se teda odstavil v 8,5m, ale to bylo spíš tím, že jsem bylo už těhotná a mlíko buď změnilo chuť a nebo došlo (možná kdybych ho víc nutila, tak by se ještě chytl, ale mě to nevadilo, nikdy jsem nechtěla kojit dlouho). Mladší jsem odstavila sama v 9,5m, jinak by se kojila furt. Oba se kojili bez problémů a krásně přibírali..
Mam rozdíl 15ma bylo to fakt náročné, dcera chtěla být na prsu furt, což moc nejde, když máš starší dítě, co je ale furt jeste dost miminko. Bohužel ten dudlík přijala až v půl roce.

jjasmina
9. říj 2022

My dudlik neměli, ale co vím z okolí tak s dudlikem se děti nekoji moc dlouho

aselluska
9. říj 2022

Každé dítě je jiné. Naše obě na dudlíku a s přisátím ani kojením problém není. S přibíráním už vůbec ne. Je to různé. Kamarádka kojila každou chvíli, dítě pořád na prsu a byl to hubeňour. Nás starší si jen cucnul, usnul a vypadal vedle něj jednou takový 🤭

autor
9. říj 2022

@me_druhe_ja dekuju! Já nenapsala - syn má dudlík už delší dobu jen na spaní, jako malý měl více no…

autor
9. říj 2022

@aselluska dekuju ☺️👍

jjasmina
9. říj 2022

Teď jsem si ještě vzpomněla, že vlastně kamiscina holčička bude mít 2r, má dudlik a ještě ji kojí, tak šance tu je vždy

jannym
9. říj 2022

Dcera dudlik nemela ani ho nechtela a kojila jsem do 13 mesicu, syn mel dudlik a kojenej do 18 mesicu. Takze bych za me neexistuje prima umera mezi kojenim/nekojenim a dudlikem

shak29
9. říj 2022

Všechny 4 děti dudlík. První kojeny 3 tydny, druhá kojená 2 roky, třetí kojená 3 roky a čtyřka kojenej 4 roky.
Neni to o dudlíku... 😉

palja
9. říj 2022

Dudlík měly obě dcery a kojení úplně bez problémů, přibíraly obě tak jak měly. Starší se kojila do tří let. A malá se stále kojí a dudlík má, teď má 10 měsíců.

autor
9. říj 2022

Dekuju moc holky ❤️🙏

martiniquest
9. říj 2022

Ja osobne mela deti bez dudliku, ale v okolich jich mam hned nekolik, ktere dudlik mely a byly dlouho kojene (2 roky)

mafulin
9. říj 2022

První syn měl dudlík do roka a půl a kojil se do třech a půl let. Druhý ho měl do roka, pak ho už sám nechtěl a kojí se doteď, jsou mu skoro 2 roky. Nedokážu si to bez dudliku predstavit..

inssomnia
9. říj 2022

Taky jsem tým dudlík + dlouhodobé kojení. Odstavila jsem v 34 měsících.
Taky jsem krmila dost MM z flašky (práce, škola).
V půl roce začala odmítat flašku, v roce zahodila dudlík. Kojila by se pořád 🙂
Není to o dudlíku.

autor
9. říj 2022

Moc dekuju holky!! ☺️☺️☺️

ajja87
9. říj 2022

První bez dudliku, kojeno do 10 měsíců (prostě se jednoho dne už neprisala), druhé do 13 mesicu s dudlikem (musela jsem odstavit sama, jelikož byla na prsu neustale),snazila jsem ji ho davat jen spaní, ale díky tomu mohl vozit a uspavat v kocare i manzel, jinak bez prsa neusnala.. A jinak obe ukázkové probíraly, až nadměrně bych řekla, prostě velké neojete Michelin 🤣🤣🤣

mysh_me
9. říj 2022

Ja jsem se toho nebala, protoze ja i moji sourozenci jsme byli kojeni a meli jsme dudlik, tak mi to prislo normalni… dcera mela dudlik skoro od porodnice, kojila jsem ji do 18m. Sama mela postupne mensi a mensi zajem o prso jak jedla vic pevnych jidel, a v tom roce a pul zustalo jen rychle cucnuti pred spanim, vic zvyk nez cokoli jineho, tak ji ani nevadilo kdyz jsem ho zrusila. Nemela jsem ambice kojit dele, naopak mi to takhle stacilo 😀

dejvitka
9. říj 2022

Obe deti jsem kojila pres rok (dceru jeste kojim). Obe mely dudlik, nic jsem nezpozorovala. Syn se pres den odstavil az po roce, dcera zatim neplanuje.

veru181
9. říj 2022

Syn měl dudlík asi od 7 dnů (hlavně na noční spaní a když nešel jinak uklidnit) a kojila jsem do 21 měsíců 🙂 Bohužel to není záruka, ale v noci by jinak musel být pořád na prsu a to jsem nechtěla. Měl placatý dudlík od NUK, prý by u nej měla být menší šance na pokažení kojení.

eithelwing
9. říj 2022

Kojila jsem dceru rok a byla velky dudlikomil. Mela problém s kojenim, ale ne s prisatim. Měla kiss syndrom a po odblokování krční páteře se kojila krásně. Dudlík měla jen na spaní. Pribirala hezky.
Dudlik jsem zkousela na konci sestinedeli, když stale plakala.

Syn naopak byl taky uplakanek, dudliky ale zarytě odmital a prostě pomohlo fakt jen kojit na pozadani. 🤷

petrane
9. říj 2022

Kojim a dcera bude mít rok,zadnej problem jsme s kojenim nemely a to má od začátku dudliky typu Bibs..

leilinka1234
9. říj 2022

Dcerku jsem kojila rok a půl, do 7m plně. A dudlík měla v puse pořád do dvou let 😊

autor
9. říj 2022

Dekuju moc! Tak já se asi přestanu bát 😂

pavca1982
9. říj 2022

Některé z mých dětí měly dudlík a byly dlouho kojené.

monii007
10. říj 2022

Prvního syna jsem kojila dva roky a dudlík měl od porodnice😀🙈🙈 musela jsem ho odstavit,protože mě unavovalo kojit ve dvou letech porad 8x za noc... A druhý syn má deset měsíců a též stále kojim a dulika ma. Oba měli dudlíky jen na spani.

malanoha
10. říj 2022

Jedno dítě jsem kojila 1,5 roku, druhé rok. Obě měly dudlík od návratu z porodnice. Nemyslím, že měl dudlík na něco vliv..

zzuzinda
10. říj 2022

Já měla dva savce a dudlavce. obě děti byly plně kojené půl roku a dále do 13-14 měsíců a obě měly dudlík od porodnice intenzivně.

konidana
10. říj 2022

Prvni dudlik nemela, druhy ho mel na spani. Nechtela jsem davat ale asi po tydnu nebo po mesici doma jsem dala. Bylo to mnohem jednodussi, krasne s nim usinal. Odstavila jsem ho ve 13.m protoze jsem dal kojit uz nechtela/nemohla. Manzel mu zrovna sebral i dudlik.

kosi_cek
11. říj 2022

Jsem proti dudlíku při kojení, jednoznačně a bohužel po zkušenostech na "vlastní prsa". Prvorozený měl dudlík od 4-5ti týdnů do dvou let, kojený byl skoro do 3.let, s 11ti.měsíční pauzou, takže celkem 2 roky, ale od konce 6tinedělí jsem začala bojovat s pláčem a trháním u kojení, které se prohlubovalo, s příkrmy jsem tak tak vydržela do 5ti měsíců (tehdy bylo všeobecné doporučení až půl roku), kojil se stylem cuc tam, cuc sem..A zpětně vidím, že ač měl o kojení i přes dudlík opravdu velký zájem a byl "závislák" na prsu i dudlíku, to kojení bylo spíše pseudokojení, snad i proto jsem mohla otěhotnět tak brzy, i když jsem kojila víc než 20* denně a děti mám rozené do dvou let. Abych to lépe zvládala, i dceři jsem dala dudlík a bohužel od jejich 3. měsíců byla na UM pro vytrvalý bojkot, hodně jsem o kojení bojovala, stálo mě to spoustu sil a času, do 5ti měsíců ji krmila alternativně, odstříkávala jsem, ... ale dudlík jsem neměla srdce ji vzít, byla jsem z toho totálně špatná a o kojení jsem přišla. Dalším 3 dětem jsem dudlík nedala a ač s každým dítětem je to samozřejmě jiné, nedá se to srovnat, ten rozdíl je neskutečný, samozřejmě, nepíšu, že je to lehké (ale ani s dudlíkem to není lehké, jen v něčem a v něčem ne, nic není černobílé), je to prostě jiné. Vždy jsem měla blízko ke kontaktní výchově, hodně jsem nosila už prvorozeného, takže to šlo snadno, kojila jsem v šátku, kdykoliv děti potřebovaly, aktivně kojení i nabízela, spaní s dětmi je mi také hodně blízké - v noci nevstávat, jen se přitulit a kojit..., je to neskutečný rozdíl, děti opravdu pijí a mléka mají dostatek. Už jsem nikdy nechtěla zažít ten pocit, že nejsem schopna kojit, ač musím přiznat, že nekojení proběhlo v pohodě a já se s tím i díky spokojenosti a zdraví dcery smířila, ale pokud mám tu možnost, udělám pro kojení vše a za mě základ, nedat dudlík ani v "bezpečné době" po šestinedělí, jak jsem mohla slyšet v porodnici, je to, pravda, velká investice, nikoliv v penězích jako u UM, ale za mě se vyplatí a hlavně, jde to i s více dětmi, i když já je pak už nemám blízko od sebe (hlavně kvůli kojení a mým nervům) 😉