Kojení a hubnutí. Jak zvládnout stravu bez ztráty mléka?
Ahoj holky , můžete mi poradit ? Chtela bych zhubnout , sle nevím uz opravdu nevím jak , vím , ze kojením se hubne ale u me je to úplně naopak , mám pořád hlad . I bych zvládla zhubnout , ale mám strach ze kdyz dost snížím kalorie , tak přijdu o mleko , četla jsem , ze když s ehubne rychle muže to dokonce vyplavoval toxiny do mléka . Jak jste to měli vy ? Drželi jste dietu nebo ?
@petra166 ja při kojení zhubla za tři měsíce 10 kg, bez cvičení pouze s kalorickými tabulkami. Na tvorbu mléka to nemělo vůbec vliv. Nastavila jsem si tam tu paušální aktivitu jako středně aktivní (tím se zohlednilo to kojení). Ted jsem pul roku po odstavu a kila mi šly lehce nahoru tak začínám hubnout znovu cca dvě tři kila.
Já si řekla, že teď kojim a na hubnutí pak budu mít zbytek života 😁
U prvniho ditete jsem pri kojeni hubla. I presto,ze jsem furt mela hlad,az vlci a furt jedla. U druheho jsem pri kojeni nemela uz takovy hlad,jedla jsem normalne a i spis jsem pribirala a musela se hlidat. Zadne toxiny do tela nejdou. Hlavne clovek musi pit,at neni dehydrovany.
@petra166 ja kojim a jím nějak rozumně. Jsem půl roku po porodu a jsem na své váze před otěhotněním,ale s prvnima detma (dvojčata) jsem měla ještě o 10kg méně,tak ještě uvidíme😉 Každopádně vim, že když vynecham susenku/y ke kávě a vecer si dam fakt bilkoviny se zeleninou,tak mi to funguje. At kojim nebo ne,ale s kojením to jde drobet lepe a rychleji. Momentálně mam 178cm a 82kg a citim se dobře,ale chci jit určitě ještě níže. O toxinech jsem neslysela a cetla jsem, že i ženské v Africe, které nemaji skoro co jist a pít,tak o mliko neprichazi.
A jak to mate se zeleninou , jíte při kojení všechnu ? Nevadí miminku ?
A jak to mate se zeleninou , jíte při kojení všechnu ? Nevadí miminku ?
@petra166 malému 5,5 měsíce. V těhotenství jsem přibrala 30kg. 10kg jsem nechala v porodnici a 10kg šlo během 3 měsíců, teď váha stojí. Ale začala jsem už cvičit tak uvidíme. Zeleninu nejím všechnu, nejím syrovou papriku, nejím zelí (ani syrové ani kvašené), nejím košťálovou zeleninu (brokolice, květák,..) jim jen rajčata (v přiměřené množství), listovou zeleninu, okurku, cuketu, kořenovou zeleninu... Takže si dělám teď hodně saláty (hlávkový salát, salátová okurka, mrkev, cuketa,...) dám tam bílý řecký jogurt smíchaný s medovou hořčicí (2 čl) a to můžu jíst pořád do toho třeba ještě kousky kuřecího masa... A hlavně hodně pít čistou vodu.
Já při kojení nezhubla nic, mohla jsem jíst málo, hodně, ale váha se mi nehla😁 až jsem přestala kojit tak mi asi během měsíce, nebo dvou spadla váha na předporodní bez nějakého většího úsilí
@petra166 malému 5,5 měsíce. V těhotenství jsem přibrala 30kg. 10kg jsem nechala v porodnici a 10kg šlo během 3 měsíců, teď váha stojí. Ale začala jsem už cvičit tak uvidíme. Zeleninu nejím všechnu, nejím syrovou papriku, nejím zelí (ani syrové ani kvašené), nejím košťálovou zeleninu (brokolice, květák,..) jim jen rajčata (v přiměřené množství), listovou zeleninu, okurku, cuketu, kořenovou zeleninu... Takže si dělám teď hodně saláty (hlávkový salát, salátová okurka, mrkev, cuketa,...) dám tam bílý řecký jogurt smíchaný s medovou hořčicí (2 čl) a to můžu jíst pořád do toho třeba ještě kousky kuřecího masa... A hlavně hodně pít čistou vodu.
@martivit92 zkusím ty saláty . Musím se sebou něco dělat , hrůza
@petra166 to je takovej rozsirenej mýtus že každá kojením zhubne. Taky jsem tomu naivně věřila. 😀 kojila jsem dvakrát a ani jednou jsem kojením nezhubla ani prs.
Jedla jsem normálně, racionálně. Žádný přejídání. Jedla jsem vše včetně luštěnin, zeleniny. Akorát jsem nejedla extrémně pálivý jídla. To je taky mýtus, že u kojení nemůžeš jíst půlku věci kvůli prdum: musí se to vyzkoušet. Od začátku jíst vše. A až teprve, pokud něco miminku vadí, tak vyřadit. Vyřazovat preventivně je blbost.
Jinak já zhubla až po té, co jsem začala zase běhat. Jídlo jsem neměnila. Na to nemám, jídlo miluju😀
@petra166 to je takovej rozsirenej mýtus že každá kojením zhubne. Taky jsem tomu naivně věřila. 😀 kojila jsem dvakrát a ani jednou jsem kojením nezhubla ani prs.
Jedla jsem normálně, racionálně. Žádný přejídání. Jedla jsem vše včetně luštěnin, zeleniny. Akorát jsem nejedla extrémně pálivý jídla. To je taky mýtus, že u kojení nemůžeš jíst půlku věci kvůli prdum: musí se to vyzkoušet. Od začátku jíst vše. A až teprve, pokud něco miminku vadí, tak vyřadit. Vyřazovat preventivně je blbost.
Jinak já zhubla až po té, co jsem začala zase běhat. Jídlo jsem neměnila. Na to nemám, jídlo miluju😀
@me_druhe_ja jenomže kojením se opravdu hubne . Jenomže já jsem asi nenažraná , a tím jak kojím mám větší hlad , ted se zkouším omezovat tak uvidíme jak dlouho to vydrží
Ja teda pri kojení hubla sama, jen tím kojením. Ale žrala sem za dva, byl to tak neskutečný energetický výdej, ze kdybych snížila příděl jídla, tak asi zkolabuju. Musíš vyzkoušet co tvoje tělo snese. U mě třeba neprošlo žádné větší cvičení, deti pak odmítaly mliko.
Pokud kojíš ještě plně, tak bych se na nějaké cílené "hubnutí" vykašlala, poslouchej tělo, které si tak nějak řekne, co potřebuje za příjem (samozřejmě se snaž vyhnout přímo prasení, sladké ve velkém a tak). Pokud už máte zavedené příkrmy, může to být snazší. Řekla bych, že podstatnou podmínkou pro kojení a tvrbu mléka, je hlavně dosstatečný pitný režim, takže pokud lehce snížím dosavadní příjem kaloridí (ne nějak drasticky), občas si zacvičím (ale zase ne nějak intenzivně, jako že z tebe potečou litry potu), tak to bude úplně v pohodě. Pokud nebudeš hubnout vůbec, je možné, že patříš mezi ty ženy, které prostě při kojení nehubnou

Ja kojením nezhubla vůbec nic, snížila bych trochu kalorický příjem, pokud to půjde a chceš vyloženě hubnout, pomalu a postupně. Žádné toxiny do mléka nejdou.