Kojení a návrat k původnímu jídelníčku
Zdravím všechny koníkářky,
kvůli prdikům jsem v souvislosti s kojením musela vysadit některé suroviny, bez kterých se mi hůř žije :D Jen nevím, jestli musím čekat až na se malá odstaví, abych je mohla znovu začít dlabat. Nebo se dá začít dřív a miminko už bude OK? Máte nějak odzkoušené?
Dcera by měla bolení i kdybych nejedla nic, takže já začala jist brzo, pár měsíců po porodu a v pohodě.
@zelnahlava Na prdíky má vliv max. kravské mléko, tak jsem ho na ty první tři čtyři měsíce vysadila. Pak už jsem jedla všechno.
@bayt my právě nemůžeme cibuli, kedlubnu, chleba, více česneku a já nevím co ještě.. Luštěniny ani nezkouším, jím jen sóju.
@malytlustyhroch a kdy a čím si začínala? A jak si to dělala?
@zelnahlava to je jen nahoda, malej trpel na bricho jako vetsina deti ty prvni mesice. Deti nemaji vyvinute svaly a mikrofloru, aby jim slo spravne vylucovani. Pri takovem mnozstvi veci bych pochybovala o tom, ze na to vse ma reakci.
@zelnahlava spíš bych mu a sobě nasadila probiotika. a kdybys vyloženě něco vysledovala, že dělá problém, tak to omezit.. ale já nevim, já tohle moc neřešila, jedla jsem laktobacily a břicho dítěte bylo cajk. ale jasně, někdo na to trpí víc. jo, ještě proti kolikám někdy pomáhá BKM. tak můžete zkusit;)
a luštěniny všecky nevaděj stejně. třeba červená čočka by měla bejt podle mě ok, a když čočku atd vaříš se saturejkou, tak taky.
Tak já jsem měla také dost striktní dietu a začala jsem se vracet k normálnímu jídlu cca po 6 mesicich, úplně jako poslední jsem začala jist čokoládu a chleba, ale je to individuální, já si myslím, ze když ty z něčeho mas nafouklé břicho - podobně reaguje miminko na stejnou potravinu...
Mela jsem uprdikovane vsechny 3deti.prvni pulrok jsem si opravdu nedovolila snist nic podezreleho... S vyssi aktivitou prcka jsem pridavala a pridavala. Prestala jsem se omezovat az kolem roka...
Já už se přestala omezovat cca v půl roce malého, už se dokonce dočkala i naše zamražená husa, kterou jsem bez zelí odmítala jíst.
Na druhou stranu od té doby, co zase můžu vše, přibírám...ale když já si nemůžu pomoct 😀
@zelnahlava zkoušela bych postupně, dopoledne jednu věc za dva tři dny druhou a uvidíš jak na to bude malá reagovat 😉
Dobrý den, malá pořád pláče, celé noci nespím, už nekojím, ale dávám pravidelně sunar. Myslíte, že stačí? Nechybí jí něco jiného ještě? Nějaké příkrmy?
Holky ještě mě napadlo... Z nějakého důvodu mé po kokosovém mléce bolí břicho, myslíte že to malé může taky vadit? Je vůbec možné na to mít alergii? Jinak kokos dlabu než problémů..

Pokud máš obavy, tak zavadej postupně, ideálně dopo max na oběd. Kdyby to náhodou nesedlo, tak se to projeví přes den a ne v noci. Výrazně palivé bych vynechala po celou dobu kojení.